Finns det för många kattbilder på FS?

Jag är normalt inte så intresserad av kattbilder och min käresta brukar pika mig för att jag tar mer bilder på floran än faunan, varefter jag brukar replikera med att floran står still och är inte så lättskrämd. Man behöver inte teleobjektiv, snarare makroobjektiv.

Men häromdagen stötte jag på en mycket social katt som faktiskt verkade vilja posera på ett broräcke framför näsan på mig - och då kunde jag ju inte låta bli. Här är två bilder:

Det finns säkert för många solnedgångar och barnbilder också här på FS (jag har själv gjort mig skyldig till barnbilder..). Hursomhelst är det bra att alltid ha en kamera med sig om något motiv skulle dyka upp och det här är inte min "bästa" kamera, men kanske den som klarar det mesta på sätt och vis.

/T

Inlagt 2016-02-22 20:41 | Läst 1362 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej! Själv tycker jag inte det är för mycket av någonting, jag gillar mångfalden, och gillar nästan alla bilder som tas och som man får ta del av! Ser ut som en väldigt trevlig katt!
Hälsn!
Svar från TomasKronberg 2016-02-23 17:56
Det är klart att man inte ska censurera något på FS. Då kan det bli som när Moderna Museets chef ville pusha Zornutställning med Zorns fotografier på Facebook: hans inlägg togs bort (!) med motiveringen (som dom alltid har) att det visades bara bröst.... Ja, Zorn målade nakna kullor och fotograferade dom också. Dessa bigotta amerikaner upphör aldrig att förvåna mig.
/T
Håller med föregående talare/skribent - det är inte för mycket av nånting. Ve om den dagen kommer då vi inte får visa bilder på vad vi vill. Mysig katt!
//GöranR
Svar från TomasKronberg 2016-02-23 17:59
Som jag besvarade föregående inlägg: censur vill vi inte ha, men den finns även i Sverige. Mest när det gäller barnlitteratur än så länge... Tänker på Astrid Lindgrens bok om Pippi i Söderhavet och hennes pappa.
/T
Sista bilden blev riktigt fin tycker jag!
Svar från TomasKronberg 2016-02-23 18:01
Tack! Själv tycker jag första bilden är bäst rent kompositionsmässigt (gyllene snittet och det där), men å andra sidan ser man ju mer av katten i den andra bilden. Som alla nybörjarråd till fotografer lyder: gå närmare, och när du tycker du kommit tillräckligt nära, ta ett steg framåt.
/T
Mångfald är ju bra, sägs det så varför inte en många kattbilder då?
Det var en fin katt och i bild två gör den sig väldigt bra.
Svar från TomasKronberg 2016-02-23 18:05
Ja, man ser som sagt mer av katten i närbild i bild två. Tycker ändå att bild ett är bättre: med undantag för den avskavda gröna färgen på broräcket är färgerna bara vitt, grått och brunt (less is more liksom). Fast man skulle ju kunna hänföra den gröna färgen till kattens ögon!
/T
Fina bilder båda två - men den första är rent suverän!
Svar från TomasKronberg 2016-02-23 22:29
Tack, då tycker du som jag. Kul! Annars tycker jag att närbilder på människor och djur oftast blir bäst, men just i det här fallet tycker jag bäst om bild ett.
T
Riktigt fina bilder. Gillar den första skarpt. Kan väl inte bli för många katt-bilder. Fast blommor är ju också fint. Det är väl det som är det roliga med foto. Man fotar väl oftast det man gillar mest. / Nilla
Svar från TomasKronberg 2016-02-23 22:34
Tack! Tycker också bäst om den första. Som jag skrev är jag egentligen mer för att fota floran. Den står still (om det inte blåser) och kräver inte teleobjektiv (som jag inte har).
/T