Mer Italien, särskilt Venedig

Venedig på 70-talet: (och Kodachrome).

Ja, en kanal kanske.

oxå Venedig (i alla fall 1975)

Venedig som vi är vana att se det...

Som sagt:Kodachrome och håller än i dag..

/T

Inlagt 2016-10-05 20:52 | Läst 996 ggr. | Permalink

"Kodachrome är fantastiskt, men det känns ändå som bilderna här har nån slags lila/magenta 'touch' över sig.. det 'vita' är inte riktigt vitt.. i alla fall på min skärm! Men det går nog att fixa! Har själv en massa Kodachrome liggandes, men jag får nog bli pensionär innan jag har tid att skanna dessa.. Hälsn!"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kodachrome är fantastiskt, men det känns ändå som bilderna här har nån slags lila/magenta 'touch' över sig.. det 'vita' är inte riktigt vitt.. i alla fall på min skärm! Men det går nog att fixa! Har själv en massa Kodachrome liggandes, men jag får nog bli pensionär innan jag har tid att skanna dessa..
Hälsn!
Svar från TomasKronberg 2016-10-05 21:36
Kan nog vara så, särskilt den näst sista bilden. Men jag kommer inte att göra något åt det...Är inte så besvärande på min skärm..

/T
Svar från TomasKronberg 2016-10-06 18:00
Du har rätt! Ser det nu och jag vet inte vad det beror på. Har råkat ut för det tidigare, måste bero på skanningen - diorna ser helt normala ut. Kan vara någon inställning någonstans även om jag försöker skanningprogrammet göra så lite som möjligt och gör resten i PS. Bilderna från förra bloggen tagna med en annan filmrulle ser normala ut.

Visst, det går att fixa, jag har gjort det förr i någon blogg när någon påpekade magentastick. Bra att du såg det, jag är lite dålig ibland på att uppmärksamma sånt.
/T
ehrsa 2016-10-06 18:38
Hej! Ja, ibland kan det vara svårt att se sånt, själv har jag ofta problem med för mycket 'cyan' i mina utomhusbilder, från mina moderna digitalkameror (fotar i RAW), och då är det direkt från kameror (Nikon) som det blir så. Men det går rätt så bra att fixa till det i Lightroom. Men det är tydligen något i kamerornas sensorer som gärna drar bilderna lite för mycket mot cyan.. Jag brukar minska 'cyan' och istället öka lite på 'gult', då ser det mer naturligt ut har jag märkt.. ibland går det bättre att göra detta i Photoshop med JPG-bilden från Lightroom, än att bara använda Lightroom har jag märkt. Och det är påfallande många bilder som jag måste behandla så.. Jag tror också att det kan vara skanningsprocessen som färgar dina bilder, kanske det har något med belysningslampans färgtemperatur att göra..? Det kanske finns nån kompensering för detta i skanningsprogrammet som man kan välja, och välja att använda till alla bilder? Lycka till!
Hälsn!