Mer Kodachrome och Sony

Ja, jag fortsätter skanna dia. Här är några bilder från 1973 med min bästa fotomodell (min syster):

En till:

Häromdagen var jag ute och gick med min kompakt: Sony RX100v4. Ingen dålig kamera, och framför allt kan man alltid ha den med sig eftersom den är så liten. Roade mig med lite inställningar - det finns ju hur många som helst, de flesta oanvändbara för min del.

Här är lite HDR - inte alla som gillar det.

Jag gick vidare och såg en galloperande häst:

Lite roligt att se världen i svartvitt från början liksom. Gärdsgård:

Sonyn! Lite mer bilder, manualer till den Italienska orgeln i Uppsala domkyrka:

! Kanske inga höjdarbilder. Fast bilderna på systern är jag rätt nöjd med.

/T

Inlagt 2019-03-20 22:12 | Läst 982 ggr. | Permalink

"Bilderna på din syster är fantastiska. Vilken kontakt"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Gillar systerbilderna, jättefina! Och orgeln, imponerande! Min svåger är organist, skulle uppskatta den bilden! Hälsningar/ björn T
Svar från TomasKronberg 2019-03-20 22:41
Tack! Imponerande orgel - kan låta som en synt ibland...:-) Du får gärna skicka bilden. Ännu bättre är väl om han kommer till Uppsala och lyssnar på orgeln. På lördagar kl. 15 brukar det vara gratiskonserter i Domkyrkan, ofta är det orgel.
/T
Bilderna på din syster är fantastiska. Vilken kontakt
Svar från TomasKronberg 2019-03-21 09:34
Tack! Ja, vi hade bra kontakt (och har fortfarande bra kontakt).
/T
Fina bilder på syrran! Nära och personligt fotat!
/B
Svar från TomasKronberg 2019-03-21 17:53
Tack! Som sagt: vi gillade varann, så det var inga problem med att fota. Från den här sessionen finns det nog ett tiotal bilder. Mycket på den tiden när filmen var dyr.
/T
Bilderna på syrran är både bra och charmiga. I dag kan man inkassera bonusen på att man då kämpade med den ganska tungfotograferade Kodachromefilmen.
Svar från TomasKronberg 2019-03-21 17:58
Tack! Ja, det var tungt om du menar att man var tvungen att träffa rätt med exponeringen från början (diafilm liksom - svårt att ändra originalet). Dessutom hade jag inte världens bästa exponeringsmätare: en Leicameter med selenmätare (behövdes inget batteri) och ibland var man tvungen att tänka till lite...

Bonusen är som du säger att filmen står sig än idag, jag menar: den har inte förändrats vad jag kan se när det gäller färger och annat. Har stått mörkt i rumstemperatur i 45 år(!)

Dessutom var ju en filmkänslighet på 25 och 64 ASA inte så mycket (inte många unga som förstår idag då ISO i kamerorna startar på 100). Det kom en Kodachrome 200, men då var man verkligen tvungen att pricka rätt med exponeringen och filmen var ganska kornig.

/T