Varför gillar jag den här bilden?

Den här bilden saknar ju fotografisk komposition, skärpa och jag vet inte vad (originalet har nog skärpa, det här en CD-bild från ett skitföretag som gjorde bilder när Kodak la ner - jag har kvar originalet).

Men jag gillar den - och det beror inte bara på att det är min käresta på bilden (tror jag - att hon är min käresta det vet jag).

Som sagt

Och en annan bild med undermålig bildkvalitet, fast lite bättre komposition. Bilderna är 20 år gamla, men jag tror negativen skulle kunna göra det hela mer rättvisa. Å andra sidan är det här små bilder på nätet....

/T

Inlagt 2016-12-18 21:33 | Läst 516 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Bildens innehåls bärande skall man vara räd om även det personliga. I rätt koncept kan den växa ut som en betydelse fylld del"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bildens innehåls bärande skall man vara räd om även det personliga. I rätt koncept kan den växa ut som en betydelse fylld del
Svar från TomasKronberg   2016-12-18 22:06
Vet inte om jag riktigt förstår dig?

/T
Jag uppfattar bild nr 1 som en traditionell bild, en omtyckt person framför något vackert. Det brukar kännas rätt för mig, bilden är tagen med ett syfte och har en mening. Det kan väl inte vara fel?
Skulle tro att detta var vad Alf menade? också, nu när jag läst den kommentaren.
Svar från TomasKronberg   2016-12-19 09:34
Visst måste det bero mycket på personen på bilden. Jag gillar också ljuset i lövverket. Vad som kanske inte är så tydligt är brännvidden: 15 mm småbild, inte precis något porträttobjektiv. Jag står kanske en meter framför motivet. Bilden skulle nog sett annorlunda ut med t.ex. ett 50 mm objektiv.
/T
Låsta kvalitetsartiklar, Portfolio, obegränsat med bilder - nu får du 50% på PlusLäs mer