Lagom luddiga tankar om fotografi och bilder av omvärlden med Färingsö som utgångspunkt

Kathmandus myllrande gränder

Gamla stan i Kathmandu är ett virrvarr av smala, mörka gränder med ett myller av butiker, grönsaksstånd, människor, mopeder och cykelrickshaws. Dofterna av kryddor, rökelse och mopedavgaser bildar en sällsam och ganska angenäm mix. Här finns fantastiska miljöer att fotografera i, men trängseln är enorm och frestar på fotografens tålamod.

När jag stod och väntade på att något skulle hända i ett gatuhörn kom den här lilla tjejen fram till mig och ville bli fotograferad för 10 rupier. Normalt betalar jag aldrig för att få fotografera, men den här gången kunde jag inte motstå!

Nepal är ett av världens fattigaste länder. Under de nästan 20 år som jag besökt landet och följt utvecklingen så har det hänt fantastiskt mycket. Elektricitet, mobiltelefoner och Internet finns numera även ute i avlägsna byar. Medelklassen har växt, precis som i Indien.  Men det finns fortfarande många som är hemlösa och lever på att tigga på gatorna i Kathmandu. Då är 10 rupier för en bild ett lätt val.

Inlagt 2014-01-21 21:47 | Läst 4744 ggr. | Permalink
Du gjorde en god gärning och fick en fin bild på köpet.

Win win i det lilla.

mvh Tommy
Svar från Thomas Johansson 2014-01-26 09:41
Tack Tommy!
Och det blev ett jättefint porträtt!
Intressant läsning!
/Niklas
Svar från Thomas Johansson 2014-01-26 09:42
Hej Nicklas. Kul att du gillar bilden. Mvh Thomas
Nepal har stått på min reseönskelista sedan mitten på 80-talet. Har ej kommit dit ännu.Älskar Indien och kan tänka mig att Nepal är minst lika fantastiskt. Härligt stadstypiskt porträtt i myllret. Mvh Elisabeth
Svar från Thomas Johansson 2014-01-26 09:44
Tack Elisabeth. Ja Nepal är ett fantastiskt land att resa i. Gillar man Indien så gillar man definitivt Nepal, som jag upplever lite enklare att resa i. Hoppas du kommer dit någon gång. Mvh Thomas