B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

DB 75 - Dokumentera sin närmiljö

Det är några bloggare här på FS som är väldigt duktiga på att dokumentera vad som händer i deras närmiljö. I Knivsta byggs det mycket just nu och jag ångrar att jag inte har bilder av hur det såg ut för bara ett par år sedan. Men nu skulle det i alla fall bli av, jag beslöt mej i morse att ta en fotopromenad i centrala Knivsta.

Solen strålade med det var minusgrader och blåste isande kallt. Det har väl inte stoppat mej förut t ex när jag spanat på Råstasjöns hägrar. Jag promenerade iväg och hittade först lite graffitti under bron över järnvägen. Det får bli dagens 75.

 

Bron åt andra hållet. Nya ICA kan skönjas bakom brofästena. Claes brukar visa pampiga broar, fast den här kändes lite löjlig...

Det nya kommunhuset...öde och trist...Nu började jag fundera över hur de hittar sina motiv, de som visar bilder från sin närmiljö...

Brandstationen i rött tegel, som de snart ska lämna för den nybyggda stationen (eller så har de redan flyttat...). Korvmojen till höger, den som till slut fick servera hemlagat potatismos...

Det byggs en del....kranar i bakgrunden...men vad trist. Rådvill står jag i snålblåsten och tittar på en gammal plastpåse som blåser runt. Hur gör man nu, inspirationen tryter... Jag bestämmer mej för att gå hemåt istället, där finns det ju grus att skotta till den nya västhusgrunden, minst en kubik...

Passerar genom gången under järnvägen och slås av tanken att sådana burkar J-O fotografera, men jag kan inte se motivet....bara skarp sol som skulle ge hopplösa skuggor. På andra sidan passerar jag några träd vi ett äldreboende....det rör sej under träden...det ligger äpplen på marken och det finns fåglar där...Jag har ju 70-200 med 2x extender i ryggsäcken, ett snabbt byte och VOILA, nu känner jag mej hemma igen !

I träden och på marken håller ett gäng sidensvansar till. Jag glömmer tid och rum samt att det blåser isande vindar och spanar på fåglarna. Med försiktiga steg tar jag mig närmare deras träd.

  

Många fåglar håller till på marken där någon lagt ut äpplen till dem. Sidensvansar är jag inte vad att få se så fotopromenaden utvecklar sej verkligen till en höjdarstund. Men så mycket till dokumentation blir det ju inte....

...snarare en till kollektion med fågelbilder, bilder med lågt överlevnadsvärde....

" - Men till er som lagt ut äpplen vill vi säga TACK! Det smakar verkligen gott! "

Hälsningar Lena

Postat 2014-03-16 15:22 | Läst 2333 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

DB 74 - Tufft för de små blå

Nattens snöfall gjorde det tufft för blåsipporna men det verkar som att det mesta töar bort. De hukande sipporna får bli dagens bild 74.

Mer vinter känns helt onödigt.

Trots snön strålade solen och det räckte till några makroexperiment.

Den lilla världen bjuder på oanade motiv.

Det är kanske inte alltid helt självklart var skärpan ska ligga.

En blå jacka ger ibland en extra effekt som man inte tänkte på från början.

Ha en skön lördag

Lena

Postat 2014-03-15 14:33 | Läst 5300 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

DB 73 - Vårspritt i tunga hovar

På väg hem från jobbet idag så stannade jag till vid hagen där mina favorithästar går. De var ute och till in stora häpnad var det dessutom lite action i hagen. Dagens bild nr 73 var given.

Det är oftast mycket lugnt bland dessa stora godmodiga hästar men idag visade de att det finns en del spritt i benen även hos dessa tunga djur. Den till vänster galopperar faktiskt.

De spralliga övningarna gick över ganska fort men det verkar onekligen som att även dessa stillsamma djur känner att våren är i antågande (jag vet att det kan komma snö i morgon med det gör nog inte hästarna).

Ha en skön helg

Lena

Postat 2014-03-14 20:04 | Läst 4833 ggr. | Permalink | Kommentarer (17) | Kommentera

DB 72 - Killingmassage och en söt historia

Jag hade inte tänkt lägga ut fler bilder från killing-gänget, men sent på eftermiddagen idag fick jag veta att det precis fötts en ny liten medlem. Svårt att motstå och dagen led ju ändå mot sitt slut...

När jag kom fram höll vår djurskötare plus en doktorand på och såg till att den lilla killingen hittade fram till sin första måltid. Det var en del nyfikna med och tittade på. Sätter man sej på huk hos dessa har man snart en på ryggen, eller två...

En helt ny form av massage....Jag har provat. Går man in här och sätter sej på huk för att ta bilder så är de framme på nolltid.

Geten slickar omsorgsfullt sin lilla telning som stapplar runt på skakiga ben. En grupp studenter står och tittar men det bryr hon sej inte det minsta om.

"In på scen" träder nu tre andra killingar.  De har just upptäckt att de inte längre står i händelsernas centrum....´

"- Kolla på den ! Den kan ju inte stå ordentligt....blöt är den också....Precis som du va för några dagar sedan. Skitsnack, jag såg inte ut som den där veklingen! "

" - Mamma....dom är väl inte elaka...?" Dagens bild 72.

" - Titta så konstigt den står med bena....men det brukar fixa sej. Den får på tok för mycket uppmärksamhet. Kolla studenterna...helt betagna.... Det måste vi ändra på !"

" - Det gäller att ta tillbaka kontrollen, visa att det är vi som bjuder på "sötchocken", inte någon liten blöt parvel med navelsträng under magen. "

" - Hallå där, fotografen ! (I det här läget kändes det verkligen som att de visste vad jag gjorde och vem jag var. Studenterna skrattade för det såg ut som en kupp).

" - Det är ju vi som brukar stå för underhållningen här. Du har väl inte glömt oss? Vi var huvudnummer i dina tidigare inlägg.... "

 

" - Vi gjorde vad vi kunde brorsan....Hon tog i alla fall några bilder. Nu ska vi busa järnet en stund och i morgon är det FREDAG ! "

Hälsningar Lena

Postat 2014-03-13 21:02 | Läst 2939 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

DB 71 - BERRY EXPLOSIONS

I november 2011 var jag mitt i ett "en bild om dagen" projekt och en dag då solen tittade fram skapade jag en serie bilder av ett slånbär. Bilden ovan är en av dessa, tagen med 100 mm makro och Raynox DCR 250. Sedan dess har jag vid några tillfällen försökt få fram den här effekten igen, med olika bär och frukter, men attans vad lurigt det var.

Det här är nog det närmsta jag kommit och den får bli Dagens bild 71. Det är ett fruset björnbär som tinade i min hand och sedan blev en del av min lunch.

Vinkeln mot solen har betydelse och hur blött bäret hunnit bli.

Jag inbillar mej att det ska nog vara lite is eller frost på det man fotograferar. Här är det äpplet från förra veckan som jag bara sprutat vatten på (jag har alltså inte ätit upp det).

Mera äpple...

Nu råkar ju detta vara en grönsak (purjolök) men jag ville ha något grönt och hade inga vindruvor.

Vid det här laget hade jag väl övergått till att leta efter andra effekter och former. Det blir till att köpa mer frysta bär. De säljs ju i lösvikt numera så man kan köpa bara ett par av varje sort.

Nog experimenterat för denna gång

Lena

Postat 2014-03-12 21:19 | Läst 6443 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa