B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Semesteraktiviteter i trädgården

Jag har semester och ägnar mej mest åt "vettiga saker" som att plocka av alla våra röda vinbär, städa i de bortglömda hörnorna, lägga in gurka etc.....men det är lätt att komma på avvägar.... i häcken bredvid vinbärsbuskarna hittade jag t ex denna distraktion.

Det verkar även som att det är tillökning på gång i just denna familj...

De vackra flugorna finns ju överallt och jag försöker vara mer förstående än irriterad då de även kommer in.

Fjärilarna brukar jag ka koll på men än så länge har bara denna art av kolfjäril visat sej framför mitt objektiv...

De finns dock där i överflöd just nu och jag kan förstås inte motstå dem.

När jag vattnade hos grannen hittade jag denna tjusiga hjulspindel som hade byggt ett vackert nät, antagligen för att ingen var hemma och störde den i sitt byggande mitt på altanen.

De utför ett konststycke varje dag i mina ögon...

Testade med lite blixt också.... hoppades att en del av nätet skulle framträda. Alla bilder är tagna handhållet med Canon 100 mm makro (den gamla..) och en 7d mk II eller 5d mk III.

Från en annan vinkel blev bakgrunden mer färgrik men det fanns också mängder med oönskat "bling" från t ex bilar (vi bor ju i ett villaområde...). Hur jag än vred kameran kunde jag inte bli av med det sista "blinget". Nätet satt delvis i en husvägg som begränsade möjligheterna.

Slutligen försökte jag uttnyttja detta "bling" till något annorlunda.... Spindeln hade tröttnat helt på alla mina bestyr och satt bara stilla i sitt nät. Nu måste jag återgå till vinbären.... eller kanske städningen av skafferiet som jag lämnat....

Hälsningar Lena

Postat 2017-07-27 14:39 | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Passerade över vår trädgård...

Jag satt ute i trädgården och plockade röda vinbär när jag hörde ljudet från dessa två. En kamera med 100-400 mm låg inom rimligt avstånd och jag fick några bilder innan de steg alltför högt. Jag gissar ormvråk, vad tror ni? Vi bor i ett villaområde men har lite skog och åker i närheten. Ibland blir man överraskad.

Hälsningar Lena

Postat 2017-07-25 20:09 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Skördetider

Min sambo skördar vitlök. Vi klarar oss nästan hela vintern på dessa. Förutom vitlöken skördar vi också mängder med tomater, isbergssallad, gurka, röda vinbär och året nya grönsak, aubergine.

Rengjorda vitlökar som ska torka. Inte just på trappan utanför huset kanske men det blev ju lite kul när han lagt upp dem. Bordet var visst upptaget....

Jag gör inte vitlöksflätor utan skär av blasten och torkarna lökarna på en bricka i köket innan de hamnar i en öppen låda i skafferiet.

Hälsningar Lena

Postat 2017-07-24 09:42 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

En fotografisk resa till Säter med undervattensbilder

Till helgen, dvs den 29-30 juli, är det återigen dags för en Fotografisk resa i Säterdalen med mängder av fördrag och en hel vägg med bilder att beskåda. Öppet från 10:00 till 16:00 båda dagarna. På lördag klockan 14:30 kommer jag att berätta om hur det är att fotografera under vatten, vad man behöver kunna och vilka utmaningar man ställs inför. Det mesta av bildmaterialet kommer att vara från skandinaviska vatten och jag har en del nytt material från Dalarnas unika dykvatten, som t ex bilden ovan från ett dyk igår.

Hoppas vi ses,

Lena

Postat 2017-07-23 11:46 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Gryning på mossen

Jag har sovit i bilen och är ute tidigt på mossen, klockan visar 03:38. Det är inte alls så mycket dimma som jag hoppats men det är helt vindstilla och njuter av stillheten.

Några tunna dimslöjor här och där kan man se när solen sakta börjar stiga vid horisonten.

Jag är helt ensam på mossen men stillheten bryts med jämna mellanrum av smålommens karaktäristiska ljud någonstans ganska långt bort från där jag står.

När solen tränger upp bakom skogen börjar marken glöda...

...och på några minuter förvandlas mossen till något som nästan ser ut som ett eldhav.

Solen går upp och de glödande varma färgerna mattas av.

En stund senare har det ljusnat och nu ser mossen nästan frostig ut istället.

Där jag står simmar två lommar ganska lojt i vattnet...

...de kör lite morgongympa...

...svarar andra lommar...men ligger kvar och ser inte ut att vara på väg någonstans i brådrasket.

Jag går bort till barnkammarpölen. Där lyser solen rakt på och båda fåglarna är vakna.

Den ensamma föräldern ropar och jag hoppas att det ska komma en fågel till...

Den lilla gapar också men så mycket ljud blir det inte.

Jag äter frukost och spanar på den lilla familjen. Allt lugnt. Kanske Ing-Marie får se en matning. Jag vet nu att de kom hit en dag efter mej.

Jag går tillbaka till bilen men kan inte motstå att lägga mej ner på den breda spången och spana ut i den lilla världen på mossen.

Hälsningar Lena

Postat 2017-07-21 11:28 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa