B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Långhelgens äventyr

Jag trodde inte mina ögon när jag vaknade vid sextiden på 1:a maj. Allting var vitt och det snöade fortfarande ymnigt. Så här såg det ut vid 9-tiden då plattläggaren kommit för att göra ett helgpass. Den får bli dagens bild 121.

Under helgen hade jag bokat ett fågelfotokurs vid Hornborgasjön med Jan Gustafsson. Jag åkte ner på torsdagen och vi ägnade första kvällen åt mikrojustering av våra teleobjektiv samt att testa olika fokusmetoder och val av fokuspunkter. Dag ett handlade det om att fotografera flygande fåglar och fisktärnan blev lite av ett examensprov för mej, så den får bli dagens bild 122 (mer om det i senare inlägg).  

Dag 2 på kursen ägnade jag åt svarthakedopping för det lämpade sig utmärkt för den brännvidd jag hade att tillgå. Dessutom är det en spektakulär fågel som jag kommer att visa mer bilder på. Dagens bild 123.

Söndagen skulle ägnas åt att montera glas i vårt nya växthus. Tack vare hjälpsamma grannar lyckades vi få dit alla glasen på fyra timmar.

Taket var svårast och glasen tunga att lyfta.

Passning av takglas. Den här får bli dagens bild 124.

Grannens fina katt tyckte det var coolt att besöka vår trädgård med sin matte och husse.

Vid lunchtid satt alla glasen på plats och det var dags för lite finlir med stuprännor och andra detaljer.

Min sambo Fredrik putsar glasen i det nya växthuset.

Så här blev det och nu återstår det bara att fixa lite detaljer och flytta in de förväxta plantorna som fortfarande står inomhus. Jag vill dock ha lite varmare nätter först...

I morgon är det vardag igen.

Hälsningar Lena (som tyvärr missade Dagnys...)

Postat 2014-05-04 18:12 | Läst 1622 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6