B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Strålande sol och sidensvansar !!!

Tänk vad lite sol kan göra ! Folk vallfärdade ut på lunchen för att njuta. Jag intog snabbt min matlåda vid datorn för att hinna ut en sväng. Det satt studenter på varenda bänkmeter som låg i solen. 

 

Jag kom bara några hundra meter innan jag hörde det omisskännliga ljudet av sidensvansar, ett helt gäng! Vilken lycka !

De flög som tättingar mellan denna bärbuske och ett högt träd. Jag försökte försiktigt komma nära busken, men det rörde sej så mycket folk i parken att de flög hit och dit.

Avståndet gör att en del bilder är rätt ordentligt efterförstorade. Skulle vilja vara här en solig lördag eller söndag istället (men vem åker till jobbet på en helgdag om man inte måste jobba?...)

Solen värmde på ryggen där jag stod och jag kunde hålla mej mellan ISO 200-500 och ändå få slutartider på 1/1250 s. Fattar ni hur ljust det var !!! Den här känslan hade jag nästan glömt och jag förstår hur Jan kände sej i Tantolunden i söndags (Jan, jag såg en domherre också).

Det var minst ett 30-tal fåglar och svårt at välja vilka man skulle fokusera på då de ibland trängde ihop sej alldeles väldigt. Trots trängsel får denna bli dagens bild 329. Det var ju så här jag fick uppleva dem.

Hälsningar Lena

Postat 2014-11-25 19:51 | Läst 1943 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Nu är det full fart...

...på julhysterin, dagens bild 328. Ett känt köpcentrum i Uppsala som jag tvingades till en kort stund efter jobbet idag. Inomhus funkar minsann ISO 400....

Kolla så många selfies man kan få med ett skott.

Hälsningar Lena

Postat 2014-11-24 19:34 | Läst 1663 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

En gråmulen söndag

Vad gör man en gråmulen söndag?... Laddar tvättmaskinen (som sedan sköter sej själv), vattnar blommorna, matar grodor och fiskar, byter vatten åt grodor och fiskar, kollar bloggarna på FS... Fick en liten kick av Eva Danelius inlägg om svårigheten att fånga småfåglar flygande under taskiga ljusförhållanden. Höga ISO mycket brus etc. Det ledde i alla fall till att jag tog en promenad....

Jag hittade ett helt gäng gråsparvar. Vi har inte en enda i vår trädgård, men de håller till i ett buskage bara några hundra meter bort, tillsammans med pilfinkar (som vi har mängder av). Kolla på det här paret (en gråsparv och en pilfink), de jobbade minsann ihop. ISO 2000...

Det var kyligt i luften så här har gråsparven fluffat upp dunjackan lite....De små gör sig redo för kallare väderlek och smörjer kråset vid de foderautomater som finns uppsatta.  

Flygande småfåglar fungerade inte....Jag gjorde några tafatta försök men det blev inte bra,... fast tofsmesen var helt med på noterna.

Det enda som gick att fånga i flykten var skator. De rör sej inte så snabbt som småfåglarna.

När jag kommit hem och laddat ner alla bilder, lagat lunch, tagit reda på tvätten etc etc... inträffade något helt unikt....solen visade sig för ett kort ögonblick och jag kastade mej ut på altanen i tofflor, utan ytterkläder.... Den får därför bli dagens bild 327.

Ny arbetsvecka i morgon...

Hälsningar Lena

Postat 2014-11-23 16:25 | Läst 3789 ggr. | Permalink | Kommentarer (19) | Kommentera

Jag har provat gräs...

Dagens bild 326: Jösses Marianne !!! Det här kan man ju bli beroende av !

Hälsningar Lena

Postat 2014-11-22 20:41 | Läst 1666 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Mina glimtar från fotomässan

Jag är inte så ofta vid Älvsjömässan därför blir det stopp redan utanför. Arrangemanget med vattenpelarna kan jag inte passera...Just denna bild tyckte jag blev lite kul med de röda ljusen från bilen.

Ett motiv som vi sett förut men dock väldigt frestande då klockan är strax efter 10 och det inte är tjockt med folk i vägen. Det blev också förvånansvärt fina färger...

Det fanns förstås en oerhörd massa bilder att titta på och jag hittade en hel del bilder av fotografer som är välkända här på FS. Dessa två herrar diskuterade ivrigt Ing-Maries vackra "trippel sandwich" .

Jag tyckte den här unge mannen hade utsökt smak då han försökte påkalla någons uppmärksamhet på en utsökt bild av en groda. Ingen verkade vilja lyssna på honom....

Nytt för i år var en avdelning om film...

En liten "tuffing" infrusen i ett isblock.

När jag började bli kaffesugen upptäckte jag ett bekant ansikte i vimlet, den får också bli dagens bild 325. Jan-Olof stötte jag ihop med flera gånger innan dagens var slut.

Anders jobbade intensivt i FS monter och stod inte stilla en sekund.

Den här modellen, för dagen klädd i något som påminde om veckat toapapper, fick också jobba hårt under dagen.

En annan modell som fick utstå en del var denna tjej, som inledningsvis plockades ur publiken. Man insåg dock snart att hon och hennes kompis var förberedda på detta. Det var Morten Rygaard som förevisade hur man kan skapa annorlunda (spektakulära) porträttbilder hemma i sitt eget kök. Han påtalade dock vikten av att städa innan den äkta hälften kom hem...

I den här montern tror jag lika många stannade för att beundra och fotografera....

....de gamla leksaksbilarna,  som att titta på deras kameror. Jag hörde flera äldre herrar som sa att de haft en liknande bil när de var små. Eftersom en ganska hög andel av besökarna på mässan hör till kategorin "äldre herrar" var det här säkert ett lyckat sätt att locka många besökare till sin monter. Minst lika bra som en modell i veckat toapapper...

Kanske var det en effekt av "yoghurtföredraget" som gjorde att jag på vägen ut gjorde något för Mej mycket okaraktäristiskt....vilka infall man får ibland.... 

Det var årets mässa för min del.

Hälsningar Lena

PS. Inser att alla som jag känner kommer att vara där i morgon och det är ju himla synd...men jag ska komma ihåg det till nästa år.

Postat 2014-11-21 18:57 | Läst 2516 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 6 Nästa