B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

35/100 Kajans vårbad

" - Det gäller att hålla sej ren! Även om jag är gift sedan flera år tillbaka vill man ju visa sej från sin bästa sida så här på vårkanten....hon kan ju komma på andra tankar annars....."

" - Vårbad ska göras ordentligt...."

" - Jag fattar inte vad skrattmåsarna håller på med,...seriös rengöring tror jag dock inte det är frågan om...ni kan ju se själva..."

" - Seriöst badande ska utföras med frenesi, fullständig hängivelse och passion ! I´M SINGING IN THE RAIN, JUST SINGING IN THE RAIN.....

".....WHAT A GLOUUURP.....FEELING...." 

" - I´M HAPPY AGAIN !!! "

" - HÄRLIGT! Nu är det bara lite Hugo Boss i armhålorna och sedan är det vår !"

" - Hoppas nu att hon är där....goa Sickan, hoppas hon vill ha mej igen..."

Hälsningar Lena

Postat 2016-04-04 17:45 | Läst 1659 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

34/100 Inte direkt bästa vänner

Kråkan var mycket bestämd. Kärrhöken skulle bort!

Hälsningar Lena

Postat 2016-04-03 13:15 | Läst 901 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

33/100 Fotofika och kajan är tillbaka !

Fotofika i Uppsala med både gamla och nya deltagare. Det är sej likt...fast det var lite glest med tjejer denna gång. 

Torbjörn hade hittat hit ända från Gävle och här har han fått tag i en liten kamera att pilla på. Smörgåsen med avocado, soltorkade tomater och camenbert kan verkligen rekommenderas. 

Anders testade prylar åt Fotosidan. Det kommer ni säkert kunna läsa om i hans eget inlägg och ytterligare artiklar här på sidan. Små objektiv på ännu mindre kameror var hans tema för dagen.

Som vanligt skjuter alla skarpt åt alla håll och kanter. Antar att både Björn och Anders kan visa sina tolkningar av detta ögonblick. Claes hamnade för stunden "mitt i korselden".

Anders hade också med sej en liten analog kamera av äldre modell. Lätt skamfilad.... Så småningom kanske vi får se hur några av bilderna blev...

Göran hittade oss till slut, efter några varv runt Uppsala...Verkligen kul att träffas och pratas vid en stund.

Björn hade med sej bilder från en utställning som han nyligen haft och det var en riktig höjdare att få se dessa. Han har själv skrivit ut bilderna och när jag såg färgbilderna på det matta papperet med struktur kände jag för första gången ett sug att göra egna utskrifter....Helt otroligt fina! Tack Björn för att du tog med dej dessa och visade för oss. (Efter middagen i kväll ska jag berätta för min sambo precis hur fina dessa utskrifter var....)

Allt dokumenterades som vanligt noga av fikats deltagare.

Efter en längre tids semester och viss återhållsamhet som modell var nu Kajan åter på plats. Jag hade med mej extra fina godsaker just för detta tillfälle och Kajan vill gärna säga ett och annat om hur man äter bröd.

" - För det första håller man fast brödet med foten och provsmakar en mindre bit. Smör hade varit gott...men det blir kladdigt, jag förstår...Fullkorn med extra kärnor på kanterna är ju smaskens. " 

" - Man ska absolut inte äta för fort...Skrattmåsarna har fasansfullt dåligt bordsskick. De bara kastar sej över brödet och glupar i sej....man måste ju känna efter hur det smakar (smör förhöjer smaken, bara så du vet...)

" - Squuuiiik!!! Host.....va f*****n ! "

" - Bröd, bröd, bröd.... "

Hälsningar Lena

PS. Kajan ber att få återkomma... 

Postat 2016-04-02 17:01 | Läst 1312 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

1/4 Nya gäster i fågelrestaurangen

På våren får vi ofta en del lite udda fåglar vid matningen i trädgården men dessa tar nog priset. Steg upp alldeles för tidigt i morse och kunde knappt tro mina ögon när jag kom in i köket och såg vad som precis slog sej ner bland automaterna...

Det rök småfåglar och nyvakna ekorrar åt alla håll när dessa två "satte sej till bords". Mera kadaver på menyn var deras främsta önskemål. DET ÄR JU FREDAG !!!

Hälsningar Lena

OBS! Bilden är naturligtvis inte manipulerad och i morgon är det fotofika på Fågelsången i Uppsala klockan 10:30. Hoppas vi ses ! 

Postat 2016-04-01 07:53 | Läst 1804 ggr. | Permalink | Kommentarer (17) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5