Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Rörhöna med ungar mitt i city

I april såg jag två rörhönor i ån mitt i city som jag trodde skulle häcka, jag gick dit med jämna mellanrum för att se om det var ungar på väg, men jag såg bara en höna hela tiden och tillslut gav jag upp. Men igår jag gick dit och tittade efter dom, vilken överraskning det blev, det fanns 5 st ungar men dom blev så rädda att dom sprang över näckrosbladen in i vassen.

Idag på förmiddagen gick jag dit igen, jag smög försiktigt men åter försvann dom in i vassen, jag la mig ner så bekvämt jag kunde och väntade och tillslut så kom dom fram.

För det mesta var dom antingen nära vassen eller delvis gömd av den.
 

Om jag ska fortsätta fotografera skygga fåglar får jag nog köpa mg ett bättre objektiv för dessa är väldigt hårt beskurna. Men som tur är finns det ite mer "tama" fåglar som har ungar.

Inlagt 2017-07-01 20:03 | Läst 1234 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Har aldrig sett rörhöna på riktigt trots att jag bor i en sumpmark. Riktigt snygga ankbilder!
Svar från Mari Lidström 2017-07-01 22:31
Första gången jag såg rörhönan fick jag googla länge innan jag hittade vad det var för fågel, jag trodde nästan att den rymt från djurparken. När man bor mitt i centrum kan fotografera många olika djur, jag har bland annat fotograferat mandarin and, vigg, skarv, harar, älg och några riktigt bra bilder på en bäver men jag missade när en duvhök år ett skrovmål på vår gård (jobbade). Änder och måsar fotograferar jag ibland dom är bra att träna.
Ha en fortsatt bra helg!
Tror att vi har fler fåglar inne i Eskilstuna än ute i Ekeby våtmark nu :-) Inte bara vi människor som urbaniserar oss. Klart du ska skaffa dig ett nytt objektiv för att komma lite närmare, man ska ta vara på anledningar när de dyker upp :-)
Svar från Mari Lidström 2017-07-02 07:20
Visst är det skönt att djurlivet finns i stan, man slipper ligga i gömslen bland mygg och andra små otäcka kryp😀 Nån gång blir det väl ett nytt zoomobjektiv, i år har det blivit en ny dator och en mobil, nästa inköp blir nog ett vidvinkelobjektiv. Vet inte hur det blev så här att jag alltid har någon teknisk pryl på min önskelista😀
Oj, vad roligt att dom lyckades få ungar och att du hittade dom med kameran! Är dom på samma ställe där du först såg dom? Fint fångat när ungen matas.
Svar från Mari Lidström 2017-07-03 03:32
Ja dom håller till där, den här gången var dom bakom Stadsmuseumet.