Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Mitt fotoår 2017

2017 var ett mycket bra fotoår för mig, fotograferande åren innan har varit lite dåligt men nu är jag tillbaka. Januari, februari och november blev det inte många bilder men dom andra månaderna var det svårt att välja ut en bild. Jag kan i alla fall konstatera att jag har fotograferat mycket djur.

Januari var väldigt dåligt med bilder, jag var bara ute en gång och tänkte fota hästar men dom hade täcken på sig så det var inte så roligt att fotografera.

februari så tog jag lite bilder med speglingar på isen.

i mars var jag till Tysslingen och till Öby kulle, det var svårt att välja men det blev en huggormsbild.


I april kom det ett ymnigt snöfall som täckte marken och vårblommorna.

I maj fotograferade jag myror till Sörmländsk Fotosalong med tema "Party" min bild kom med på utställningen, den heter Rave. 
 I juni gjorde jag något som jag velat göra i några år men som inte hade blivit av, jag var och fotograferade ett hingstsläpp, man släpper ut hingstar på sommarbete.

I juli var jag till huset på Åland och där finns det gott om myror så inspirerad från i maj så blev det många bilder tagna på myrorna.

I augusti åkte jag och min man till Österike för att vandra och vila, på ett ställe fanns det gott om ekorrar som tog lite bilder på.

I september åkte jag med en kompis till Danmark med Zoomresor och Anders Geidermark, för att fotografera kronhjortar i brunst. Det var en riktigt rolig och lärorik upplevelse men väldigt intensiv, man fick inte många timmars sömn. Jag och min kompis fick bilder på en vit kronhjort och ett slagsmål mellan en vit och en brun kronhjort, det var en fantastisk upplevelse att vara så nära ett slagsmål mellan två ståtliga hjortar. Det blev många bra bilder men valet föll på den här bilden som symbol för det nya året där det finns många härliga fotoupplevelser som man bara  ska ge sig tid till.

I oktober var jag till Mariefreds hjorthägn och tog lite mer bilder på hjortar men nu blev det dovhjortar.
 

November blev det bara  ett fotomotiv, jag försökte fotografera när Venus möter Jupiter. Om ni tittar en bit ovanför skorstenen så ser ni två små prickar, det är Venus och Jupiter:)

I December valde jag den sista bilden som jag tog den 30/12 på en liten kråka som sitter så fint bland alla grenar.

 
Stort tack till alla er som har tagit sig tid att titta på mina bilder under 2017 och tack för alla kommentarer, det gör det roligare att lägga ut nya blogginlägg.  God fortsättning och hoppas alla ni får ett bra 2018.

Inlagt 2018-01-01 12:37 | Läst 1396 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fler toppenbilder i denna samling! Ögonfröjd! 👍
Svar från Mari Lidström 2018-01-01 18:39
Kul att du tycker om bilderna. Ha det bra!
Många fina bilder du tagit, må du få ett lika bra år nu!
Svar från Mari Lidström 2018-01-01 18:45
Jag har redan bokat in en fotoutflykt till Gysinge för att fotografera havsörn, om dom dyker upp. Ha det bra! Mari
Jag tycker det alltid är kul att se såna här tillbakablickar på ett år! Hoppas vi kan åka på hingstsläppet i år, det skulle jag också vilja fota!
Svar från Mari Lidström 2018-01-01 21:15
Jag blev inspirerad av ditt inlägg, det är kul att se hur mycket man faktiskt har hunnit med. Jag hoppas att inget kommer ivägen för hingstsläppet för jag vill dit igen, det är i början av juni så man får försöka ha kalendern tom då😊