Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Jag älskar gamla träd

Vid vår stuga växer det en stor gammal lönn som har en vacker gren med mossa på. Jag har försökt att fotografera den flera gånger men blir aldrig riktigt nöjd, det är bara att konstatera att den är vackrare i verkligheten.

Det växer även någon slags svamp på den.

Vid fågelmatning  blev det full fart när vi kom, fåglarna har lärt sig att när vi kommer ut fylls det på med mat. Vi såg hur fåglar kom flygande från skogen och inom några minuter var det full fart och det blev lite tjafs vid nötterna. Dom andra fröerna tar aldrig slut så nötter verkar vara deras favorit.


Inlagt 2020-01-12 20:14 | Läst 1646 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ja det kan vara svårt att få fram det man ser i naturen. Jag har varit med om det där många gånger. Har fotat guckusko i tjugo år och måste ta nya varje år, idag såg jag en svartvit version, det kanske är lösningen nästa gång.
Fåglarna lär sig fort. När jag hade matning i skogen för några år sedan kom dom och mötte mig efter vägen.
Du har ändå lyckats mycket bra. Grenen med mossan vet jag ju inte riktigt hur det ser ut men nog är bilden bra. Tickorna på andra bilden är sånt jag själv letar i skogen. Talgoxen på sista bilden är helt perfekt.
Sten
Svar från Mari Lidström 2020-01-16 05:37
Vad kul att du tycker att grenen blev bra! Att fånga ljuset och känslan i naturen är jätte svårt, speciellt när man själv verkligen älskar att vara i skogen och ser det vackra i saker som andra inte ens märker. Hälsningar! Mari