Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Morgontrött svanfamilj.

Inatt vaknade jag 03:30 och kunde inte somna om, jag gav upp och åkte iväg med kameran. Tänkte spana in en svanfamilj som jag har fotat förr och hade faktiskt lite bråttom eftersom jag ville komma dit innan dom vaknat och gått ner till vattnet.

Kommer dit ca 04:30, ser att änderna med ungar är i full gång, ser även andra svanar som simmor omkring.


Skyndar mig vidare och hittar min familj, börjar mitt smygande framåt, sakta men säkert kommer jag närmare utan att störa den sovande familjen, dom lyfter på huvudet ibland föra att ha koll på mig. När jag väl har kommit så nära jag vill sätter jag nig ner på mitt sittunderlägg.

familjen sover, sover, sover........


Dom lyfte på huvudena ibland men annars hände det inte mycket.

Där sitter jag och funderar på hur det kommer sig att alla sittunderlägg är så små, jag anses som normalviktig men ändå så ryms inte min ända på det utan jag blir blöt om baken, är även blöt om fötterna, det är kallt och jag funderar på vilket tålamod alla naturfotografer har. Själv önskade jag att jag hade en stol med mig så jag skulle slippa sitta och bli blöt och frusen.

Efter en lång väntan så börjar dom röra sig lite mera.






Ungarna har verkligen vuxit sen sist.




Nu börjar morgontvätten och för att inte glömma morgongymnastiken, benen ska sträckas ut och vingarna ska man flaxa med.










Sen blir det dags att gå ner till vattnet.


















kl 05.55 var familjen i vattnet.




Många bilder blev det:))

Inlagt 2012-07-03 09:54 | Läst 2089 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilka härliga bilder! Tur att du gick upp så tidigt! =)
Ha en riktigt härlig dag!
Svar från Mari Lidström 2012-07-03 12:49
Kul att du tyckte om bilderna! Nu jag sovit en stund så känns morgonturen värt det, vaknar jag igen så tidigt när det är fint väder sticker jag ut igen.

Mvh
Mari
ja å många ungar.vilka gooa bilder!mvh ronny
VIlken belöning du fick för visat tålamod. De ser för käcka ut när de sträcker på sej och flaxar med sina löjliga vingar. Men det blir ju en svan till slut. Mysiga familjebilder.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2012-07-04 21:44
När jag satt och väntade så blev jag imponerad på fotografer som sitter i små gömslen och väntar på att något djur ska komma, jag har inte riktigt det tålamodet.
Var också tvungen att dra på munnen åt dom skrattretande små vingarna med tanke på vilka imponerande vingar dom stora har! Fint morgonljus i bilderna!
Svar från Mari Lidström 2012-07-04 21:42
Jag blev faktiskt förvånad att vingarna var så små, har nog aldrig tänkt på det. Nästan gång jag vaknar tidigt ska jag ge mig ut igen om det är fint väder.