Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Alpkajor vid Grossglockner

I somras var jag och min man i Österike. Där åkte vi på en bussutflykt till Grossglockner som är det högsta berget i Österike, det har en höjd på 3798 m över havet. Där finns det även en stor glaciär, Pasterze.

Det första jag märkte var att det flög en massa svarta fåglar (alpkajor) runt omkring området.

 Alpkajorna fångade genast mitt intresse.När vi skulle äta lunch hade jag svårt att äta för alpkajorna "showade" framför oss.Svårt att se att det är två fåglar.

Man fick vakta sin mat annars fick man dela den med alpkajorna.

Dom svävade fint i uppåt vindarna.

 Ja just det... det var visst en glaciär och Österikets högsta berg vi skulle titta på, som tur var så lyckades jag få nån bild på det med:)

 Jag vet inte om mitt fotointresse har spårat ur men jag tyckte i alla fall att alpkajorna var bra mycket roligare både titta på och fotografera än målet med utflykten.

Inlagt 2017-09-12 17:15 | Läst 1172 ggr. | Permalink

"Har man blivit fågelbiten så brukar det bli så där. Man blir aldrig färdig och tur är väl det för annars hade vi inte fått se dina mycket fina bilder. Har nog sett bilder på alpkaja förr men inte så närgående. Tam som en kaja ser det ut som. Det som slår mig är den smäckra näbben. Ovanligt klen för att vara en kråkfågel. Sten"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Har man blivit fågelbiten så brukar det bli så där. Man blir aldrig färdig och tur är väl det för annars hade vi inte fått se dina mycket fina bilder. Har nog sett bilder på alpkaja förr men inte så närgående. Tam som en kaja ser det ut som. Det som slår mig är den smäckra näbben. Ovanligt klen för att vara en kråkfågel.
Sten
Svar från Mari Lidström 2017-09-14 15:13
Dom var väldigt tama och kom nära, jag fick luta mig bakåt när kajan kom på vårt bord och snodde resterna, men dom var inte påflugna utan flyttade på sig direkt om du viftade lite med handen. Väldigt roliga och underhållande var dom i alla fall.
Hälsningar! Mari
Vilka underbara fåglar du mött och du har ju faktiskt alper i bakgrunden på flera bilder. De verkar bete sej ungefär som våra vanliga kajor. Antagligen lika smarta. Jätteläckra bilder och de showar verkligen fint för dej.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2017-09-14 15:15
Jag blev helt förälskad i dom och önskade att jag hade mer tid där, men är man på en bussutflyckt så är det bästa att passa tiden.
Hälsningar! Mari
Håller med dig, fåglarna i dina bilder var bra mycket roligare än alpen, fast den är ju fin att se den också.
Kul fåglar och att få underhållning till maten är ju extra kul.
Svar från Mari Lidström 2017-09-14 15:17
Skönt att man inte är ensam och tycka det, man känner sig lite udda ibland när man blir fast i något motiv som inte andra förstår varför det är så intressant.
Hälsningar! Mari