Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Fjärilshuset i Hagaparken

Igår var vi och tittade på friflygande papegojor i ett växthus i Hagaparken och då passade vi även på att gå in i fjärilshuset.

Vi började med att äta lunch där, vi tog dagens pastagratäng och vad vi blev besvikna. Det var den mista portion jag nånsin fått på en servering, en liten skål som inte ens var full, man kan undra... varför snåla när pasta är sån billig mat. Men dom fick ju sälja mera pga det, för vi var tvungna att ta kaffe och kanelbulle efteråt för att bli mätta.

Vi gick sen in och i det första rummet hade dom en stor damm med karpar som nyfiket kom upp till ytan om man vågade stoppa i sitt finger. Här var det lite varmare än i serveringen.

 

I nästa rum blev det ganska varmt men ändå behagligt, här hade dom en damm med olika rovfiskar.

 

Sen var det dags för fjärilarna, här slog en kompakt värme och fuktighet emot oss. Vi knallade runt och jag försökte ta en del kort men fjärilarna vill inte sitta stilla och posera. Jag fick några bilder tillslut.

 

 

 

Det fanns det även Kinesiska dvärgvaktlar.

Hade viljan att stanna längre men värmen och fukten höll på göra mig tokig så jag gav upp och gick ut. Det var trevligt trots den tråkiga starten med lunchen, önskar bara att jag hade haft shorts och linne på mig. Nu satt jeansen fast klibbade på benen när jag gick ut.

Inlagt 2010-04-05 14:42 | Läst 6167 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vet precis hur du upplevde det:)) Lite mat för dyra pengar!!
Men visst är det en upplevelse att vandra omkring bland alla vackra fjärilar, fiskar o andra färgglada djur o insekter. Värmen håller på att ta kål på en o kameran tog nästan en timme att klimatiserare sig men jag funderar starkt på att åka dit igen. I betydligt tunnare klädsel.

Härliga bilder du visar!! Vaktlarna är ju för underbara! Så otroligt små!!!

Ha de gott!!

Mvh Marie
Vill också åka tillbaka, gärna en vardag utan så mycket folk, i tunnare kläder och en stor vattenflaska. Jag skulle väldigt gärna fota små vaktelkycklingar.
/Mari
Ännu ett utflyktsmål som jag också funderat på.... minns en gång då jag fick nykläckta vaktelkycklingar av en vän, så otroligt små, som humlor ;-). Tyvärr var det långt innan mitt fotointresse så några bilder på dom har jag inte,
Svar från Mari Lidström 2010-04-06 17:37
Vad kul att du haft små vaktelungar, dom måste ha varit för söta. Dom är så små så man måsste väl ha ett makroobjektiv för att fånga dom på bild.

/Mari
Hej Mari!
Jag har besökt också fjärilhuset i Hagaparken, men inte växthuset. Enda nackdel i fjärilhuset är den höga luftfuktighet som kan skada kameran och objektivet är hela tiden immig (softade bilder). Rekommenderar egen rygga med matlåda och dricka.

Fina bilder har du exponerat! Mvh/Eino
Svar från Mari Lidström 2010-05-14 22:26
Kul att du gillade bilderna. Det var inte bara kameran som led inne i fjärilshuset, jag höll på smälta bort:)) Växthuset som jag var inne i är inte mycket att se, förutom när dom har papegojträff där

Ha det bra!
Mari