Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Havsörnssafari

Idag har jag varit på havsörnssafari, jag fick följa med en man som har  följt flera fiskgjusepar och deras bon i 3 år och nu har han även ett havsörnspar med två ungar som han följer.

Fiskgjusarna har blivit vana med honom och kommer alltid fram och väldigt nära, havsörnarna är mer ovana och försiktiga. Vi packade ner kameror, fiskar, bröd, regnkläder osv i båten. Åkte ut förväntansfulla, skulle jag få se en havsörn och kanske fånga en på bild...

Väl framme var det nästan magiskt lugnt, inte ens en vindpust, molnen såg lite hotfulla ut och det kändes som naturen höll andan. Vi kastade ut bröd till måsarna för en flock måsar som äter lockar fram havsörnar, men inte ens måsarna var aktiva. Det kom några stycken men dom försvann snabbt, där satt vi i båten och slappade och hade det allmänt lugnt och skönt. Efter lång stund åkte vi till ett fiskgjusebon och där fick jag se en fiskgjuse på långt håll, men ingen vill komma i närheten av oss.

 

Vi återvände till havsörnarnas ställe och då såg vi 2 st :) fast på mycket långt håll, en kikare var väldigt bra att ha till hands och min objektiv på 200 mm skulle knappast räcka. Vi försökte igen med att få fart på måsarna men mislyckades igen, dom tog några brödbitar och försvann.

Inga lyckoskott den här gången men om man tittar noga så ser man dom (orginalbilden).

Här har jag förstorat så mycket det går.

 

Tog även några bilder på måsarna som vi matade när försökte locka fram havsörnen.

Jag fick i alla fall en väldigt skön stund på sjön och så blev jag lovad att få följa med ut en annan gång, vilket jag ser fram emot.

Inlagt 2010-08-07 14:15 | Läst 3338 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Ser ut att haft en trevlig stund på sjön och det måste vara en upplevelse att få se havsörn även om det är på långt håll. Gissar på att du nu bearbetar familjen om hur viktigt det är att ha ett 500mm teleobjektiv :-) /Janne"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det låter spännande med havsörns-safari, kul att lösa om ditt lilla äventyr. Sista bilden på måsen är snyggt fångat//Mattias
Ser ut att haft en trevlig stund på sjön och det måste vara en upplevelse att få se havsörn även om det är på långt håll. Gissar på att du nu bearbetar familjen om hur viktigt det är att ha ett 500mm teleobjektiv :-)
/Janne
Svar från Mari Lidström 2010-08-10 16:55
Japp... nytt objektiv, båt, motor, gå ner i tid så jag hinner ut flera gånger i veckan osv:)) Nej det var kul att få följa med men jag har varken tid eller pengar till det. Gatufoto känns mycket billigare och finns överallt.