Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

HDR - Mina första bilder

Idag var jag på kurs och fick lära mig att fota och redigera HDR-bilder. Det var en gråmulen dag och enligt kursledaren var det inte någon bra dag för HDR fotografering. Vi tog några bilder för att ha några för att lära oss att redigera dom. Här är mina allra första HDR-bilderr

Inlagt 2015-05-02 20:28 | Läst 1898 ggr. | Permalink

"Jag tycker det är både intressant och kul med HDR, det är så förbaskat svårt bara. Dina bilder är mycket måttliga, det uppskattar jag mer och mer."


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag tycker det är både intressant och kul med HDR, det är så förbaskat svårt bara. Dina bilder är mycket måttliga, det uppskattar jag mer och mer.
Svar från Mari Lidström 2015-05-02 20:37
Kul att du tyckte om mina bilder,j ag försökte få dom så naturliga som möjligt men ändå lite effektfulla.
Hälsningar!
Mari
Hej! Jag tycker också dom här blev bra, eftersom HDR-effekten är måttlig! I vissa svåra ljusförhållanden är det ett bra sätt att rädda ett motiv. Men det måste finnas ett visst 'dynamiskt omfång' i en bild, annars känns den för platt på nått vis..
Hälsn!
Svar från Mari Lidström 2015-05-03 09:08
Jag ser fram emot att ta bilder under mer spännande ljusförhållande, blir nog endel HDR-bilder framöver.
Hälsningar!
Mari
Hade gärna gått med på kursen och lärt mig men hade tyvärr inte möjlighet, är det svårt att lära sig själv? Snygga bilder blev det!
Svar från Mari Lidström 2015-05-03 09:12
Det svåraste för mig var att få till inställningen på kameran för min manual hade missat en sak. Om du hittar någon film på nätet så kan du komma igång själv, jag har tittat på Moderskeppet film om HDR och jag .
tyckte den var bra men då måste man vara guldmedlem.
Hälsningar!
Mari