Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Junior handling

Var på hundutställning idag, det var nog 20 år sen sist, det fanns mycket att titta på. Jag fastnade vid tävlingen Junior handling, det är ungdomar mellan 10-17 år som tävlar i att visa upp sin hund, det är inte den snyggaste hunden som vinner utan den ungdom som visar upp sin hund bäst. Det var kul att se deras engagemang och höra deras taktik snack mellan momenten.

Här är några av tjejerna som tävlade.

 

Senaste mode för små spanielflickor:)

Inlagt 2010-08-22 17:00 | Läst 3668 ggr. | Permalink

"Fina utställningsbilder....."


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Eskilstuna?
Svar från Mari Lidström 2010-08-22 18:03
Japp, vid Ekängen.
Fina utställningsbilder.....
Svar från Mari Lidström 2010-08-22 18:03
Tackar så mycket!

/Mari
Tänkte väl det. Min hund var där. Jag var i Rättvik. Du har lyckats fånga samarbetet mellan hund och förare, och du har lyckats fånga kärleken till mellan hunden och ägaren. Det två främsta skälen till att ha hund. Fina bilder med andra ord.
Svar från Mari Lidström 2010-08-22 18:38
Tack så mycket för din kommentar! Den värmde för att det är mitt mål när jag fotograferar människor och djur att få med känslan mellan dom.

Gick det bra för din hund och vad är det för ras?

Mvh
Mari
Fina bilder med känsla i!!
Svar från Mari Lidström 2010-08-23 21:25
Tack så mycket!

Mvh
Mari
Hej! Jag är hon med springer spanieln och jag undrar om jag kan få låna dina bilder? Självklart kommer det stå att det är du som tagit bilderna och det kommer finnas en länk hit. :) Skulle vara jättekul :)
Jag har en lagotto. Om det gick bra? Beror på hur man ser det. Våran hund har aldrig gått speciellt bra på utställningar. Oftast tvåor, och endast ett enda CK över huvud taget. Men det var för nästan två år sedan. Nu har hon blivit 4 år, och kanske att hon hade växt till sig lite trodde vi. AV tre utställningar på två veckor har det blivit två tvåor och en etta. Tidigare har hon varit "trång bak", "lös i hullet", "inte tillräckligt bröst" och sånt. Nu har tvåorna berott på att hon en gång var allmänt ovillig att springa i ringen och så tyckte en domare att hon var lite fet. Och det hade har rätt i. Vi har liksom inte haft riktig koll på det under semestern, så hon har lagt på sig en hel del. Men kanske att med mindre godis och ännu mer muskeluppbyggande motion så kanske ettorna kommer dugga tätare i framtiden. Sålunda, med en etta i söndags är vi väldigt nöjda.
Svar från Mari Lidström 2010-08-23 22:44
Jag tittade på bedömningen av lagottor, men satt illa till så det blev inga bra bilder. Kul att du fick en etta, i mina öron låter det väldigt bra. Jag har ingen hund och kan inget om utställning men det är roligt att titta på alla hundarna, har jag tid kommer jag åka till Stockholm i december.

/Mari
Etta, tvåa eller trea avser hur väl uppfödaren har lyckast få fram en individ som stämmer överens med rasstandarden. Alltså en individuell bedömning utan hänsyn till andra hundar. Man måste få en etta för att få gå vidare till konkurrensbedömningen där man blir jämförd med andra hundar. Ska du till Stockholm i december ses vi troligen om du kommer till Lagottoringen. Vi ska titta, inte ställa ut. Jag kommer ha en nejlika i knapphålet och en Canon 400D om halsen ;-)