Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Kent på hemmaplan

Igår var det dags för Kent att spela på hemmaplan, min syster hade 2 biljetter över så varför inte gå och se dom. Sagt och gjort packade en ryggsäck med regnjackor, för det kanske skulle komma en regnskur och hängde kameran över axeln.

Väl framme vid entren blev jag stoppad, man fick inte ta med sig systemkameror, jag tyckte att jag läst så noga och inte hittat det förbudet. Vakten föreslog att jag skulle lämna in kameran till gästservice.... trodde han verkligen att jag skulle lämna ifrån mig min kamera??? aldrig i livet. Vi gick iväg och gjorde en ompackning, kameran längst ner i ryggsäcken som min man bar, sen delade vi på oss eftersom som vakten nog skulle ha ögonen på mig och det funkade galant. Kändes bara lite roligt att nu smugglar jag in min kamera och när jag var ung var det sprit:))

Lagom när Kent skulle börja spela så började regnet och det verkligen öste ner långa stunder. Man började undra om man kommit rätt, det såg mer ut som ett Ku Klux Klan möte:)) Inte undra på att det var kamera förbud:)

Jag vågade ta fram kameran mellan dom värsta skurarna, men lusten att tränga sig långt fram i regnet och leran fanns inte, speciellt inte när jag var dyngsur om fötterna och fingrarna var som russin. Utan där stog jag och försökte få till några bra bilder och log för mig själv att jag plötsligt blivit ett sådant Kent fans att jag verkligen står där i ösregnet, jag som bara har en skiva med dom som nästan aldrig spelas:)

Lagom till sista låten så slutade regnet, jag fick i alla fall en bra regntest på kameraväskan och den var helt torr innuti till skillnad mot facket där jag hade plånboken, det var bara att lägga ut pengar och annat på tork.

Jag kommer aldrig glömma den här konserten.

 

Inlagt 2010-07-18 12:21 | Läst 3603 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kanonfina bilder med en insmugglad systemkamera på Kents Ku Klux blöta möte;) Den sista bilden är säger en hel del. Bra fotojobb i ett regnigt Sörmland!
/Gitt
Svar från Mari Lidström 2010-07-19 16:54
Kul att du gillar bilderna, det var en fantastisk stämning trots allt regn.

/Mari
Från spritsmugglare till kamerasmugglare, kan nästan se minen på dig när de föreslog att du skulle lämna ifrån dig kameran ;-)

Väldigt lyckade bilder och svårt att välja favorit men det är nog den sista som jag gillar mest, mycket läcker bild.

Efter den här värmen som varit så kanske man inte bryr sig så mycket om man blir blöt.
/Janne
Svar från Mari Lidström 2010-07-19 16:55
Jag blev lite chockad över det förslaget;) lämna ifrån mig min käraste ägodel:O

/Mari
Regnade det? Det märkte jag ingenting av knappt förrän jag kom hem och tog av mig allt. Mina pengar var också blöta. Nej, jag var inte full alls, jag bara njöt av den religiösa stämningen. Kentismen är här, Jocke är vår profet!

Goretex mot regnet
Fleece mot kall snö
i paniken & trängseln
Blir du kall & blöt

Bara en profet förutspår en konsert 15 år innan :)
Jag gick dit oklädd, utan kamera. :(
Svar från Mari Lidström 2010-07-19 16:58
Du är en sann Kent fans hör jag.... jag märkte regnet hela tiden och vissa stunder härdade jag bara ut. Synd att gå naken på konsert men dumt att chansa, du hade kanske blivit tvunget att gå hem.

/Mari
Hm, undrar om samma kameraregler gäller där på "Killer Queen" den 31/7?? I så fall år jag väl vara förutseende och packa ner den väl i förväg... Fina bilder fick du trots det dåliga vädret!
Svar från Mari Lidström 2010-07-19 17:04
Det verkar bara bli vanligare och vanligare med förbud mot kamera. Vi skrev ut biljetten på internet och långt ner på det finstilta hittade jag tillslut förbudet. Dom vill att man öppnar väskan och visar innehållet men dom rotade inte långt ner i ryggsäcken, annars får du nöja dig med en liten kamera för det fotade folk med hela tiden och ingen sa något.

/Mari
Stämningsfulla bilder Mari. Konstig kameraregel? Mvh/Eino
Svar från Mari Lidström 2010-07-19 17:06
Kul att du gillar bilderna och jag håller verkligen med dig att det är konstigt med kamera förbud nu när alla har en i sin mobil.

/Mari
Bra musik-bra bilder !
Dina bilder slår Kurirens med 'hästlängder' !
Du har lyckats (igen) att fånga ljuset, stämningen, ögonblicket !!

//Sören
Svar från Mari Lidström 2010-07-19 17:07
Oj oj.... du gör mig lite generad, men det är kul att du tyckte om dom.

/Mari
Det är i princip alltid systemkameraförbud på alla konserter där man betalar dyrt inträde. Artiser vill tydligen bara att det ska cirkulera små suddiga och brusiga bilder från konserter som inte lockar folk till nästa... På festivaler och andra tjosanhejsantillställningar på stan är det för det mesta fritt fram däremot.

Arrangörerna kan bara hindra dig från att fotografera, de kan inte ta någon utrustning ifrån dig. Vill du inte släppa kameran kan de däremot säga åt dig att gå därifrån. Bilderna får du i vilket fall alltid behålla så tillvida konserte inte äger rum på ett skyddsobjekt vilket inte är så troligt :)
Svar från Mari Lidström 2010-07-24 11:11
Mobil och kompaktkamrorna blir bara bättre och bättre så vi får hoppas att dom slutar med sådana dumheter som förbud mot systemkamror.

/Mari
Jag besökte Gripsholms Slott idag och där är det fotografering förbjuden, men såg många blixtar utan att personalen reagerade. Jag förstår att blixten kan påverka värdefulla tavlor, men förstår inte fotograferingsförbud utan blixt.
Svar från Mari Lidström 2010-07-24 11:08
På Kents konsert stog folk och filmade och spelade in ljudet med sina Iphone och andra bra kameramobiler och kompaktkameror med optiskzoom och vakterna sa ingenting. Så varför man inte få ta in sin systemkamera verkar bara löjligt.