Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Naturreservatet Lövön

Idag blev det en fika och fotoutflykt till Lövön.

Den här lilla grodan var bara ca 1,5 cm.

Hela reservatet betas av kor, kvigor, kalvar och vi såg även en tjur men alla verkade snälla men vissa var väldigt nyfikna.

Jag fick en ide om att fota lite blommor med betande kor i bakgrunden men "modellerna" ville ha närbilder. Alla kom fram och ville lukta på mig och gärna slicka lite,det är min man Kai har tagit den här bilden bilden.

På väg tillbaka slog lilla flocken på 8 st kvigor följe med oss.

Lite längre fram kom vi till nästa flock med kor, kalvar och en tjur.

Alla var lugna och verkade vara vana med besök i sin hage.

Inlagt 2014-05-04 19:39 | Läst 2085 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej!
Vilka fina bilder från Lövön. Vi var där i fredags och fick då sällskap av ungtjuren en bra bit. Det kändes som han ville kolla in oss lite, innan han godkände intrånget i hagen. ;-)
Jag är på jakt efter makrobilder på blommande ramslök, men den hade inte slagit ut då, så det blir väl fler "konfrontationer" med kreaturen i hagen de närmaste veckorna. Får väl erkänna att jag inte känner mig helt bekväm med dem, det har ju hänt olyckor på olika håll i landet.
Vänligen
Nonno
Svar från Mari Lidström 2014-05-04 20:04
Kul att du gillar bilderna för det var du som tipsade mig om Lövön, jag kommer också att åka dit igen. Jag är ganska van med kossor min syster har varit mjölkbonde och dom hade 60 st mjölkkor men jag vill gärna ha någon som håller uppsikt över dom så att man inte blir överraskad att någon slickar på en medans man fotograferar. En gång fotade jag katter i kohagen då hade jag en person som passade katten och en annan som höll koll på vart kossorna var. Här är en bild från det tillfället. http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/1600258.htm?set=mp
/Mari
Härlig grönska och fina bilder från er utflyckt. Jag var med om en liknande historia men med 50 - 60 bräkande får. Alla ville tugga på min kamoflagejacka.
Sten
Svar från Mari Lidström 2014-05-04 20:18
Ibland är djuren alldeles för närgångna och man får svårt att fokusera på det man vill fotografera, man vill inte få dregel på sin utrustning eller kläderna söndertuggade.
/Mari
Nonno Holmström 2014-05-04 21:30
Det var en läcker bild på kon och katten. :-)
I fredags stötte vi på en och annan trana som spatserade runt bland kossorna. En för mig ovanlig syn, då de höll sig så nära varandra hela tiden.
Lövön är en liten pärla och så ligger ju Skiren-Kvicken inte långt därifrån. Massor med grodor att fotografera och fin gammelskog där.
/Nonno
Finafina bilder och så roligt det ser ut när kvigorna ställt upp på rad för att titta på dej. Det måste ha varit dagens händelse för dem. Roliga närbilder fick du också till.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2014-05-05 19:00
Tack så mycket! Vi kände oss lite uttittade och dom blev nog lite fundersamma vilka vi var.
/Mari
Ser härligt ut! Läste även tips om Lövön på kurirens Näräventyrblogg så nu måste jag nog ta och åka dit. Är det skyltat och kan man åka ända fram och parkera?
Svar från Mari Lidström 2014-05-05 19:04
Det var inte skyltat men man är framme när det står Patkering för besökare till Lövön, sen är det bara att följa vägen och ta sig in i hagen, det är en promenad på ca 1,5 km. Längst fram när vägen tar slut finns det ett fikabord så lite kaffe smakar gott där.
/ Mari
En hel radda med härliga vårbilder, vad kan man mer önska sig? Varenda bild utstrålar VÅR!!! Hälsningar/ Björn T
Svar från Mari Lidström 2014-05-10 17:09
Tack så mycket! Det var verkligen en härlig vårdag och i dagens ruskväder så längtar man till nästa varma dag.
/Mari