Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Terrakottaarmen

Igår så var jag på Östasiatiskamuseet och såg terracottarmen. Bara att komma in var en upplevelse, vi fick köa i 1 timme och 10 min, vi hann prata mycket med våra kökompisar och väl inne så var trängseln stor. Det positva var att man faktsikt fick fotografera där men man fick inte använda blixt eller stativ.

Det är fantastiskt vilket jobb man lagt ner på dessa statyer och andra föremål som skulle begravas medans vi i nuförtiden knappt kan bygga hus som håller tätt och inte möglar.

Fyrspann




Kusken

Fullstora statyer


Mindre figurer










Poträtt av en fullstor staty





Inlagt 2011-02-06 18:16 | Läst 4041 ggr. | Permalink

"Vi köpte biljetter på plats, så vi fick snällt stå och vänta medans alla som beställt i förväg gick in. Ha stort tålamod om du vill ta kort, det är mest folk och trängsel i början av utställningen, håll till höger i början för dom stora statyerna står vänt åt det hållet. Det är väl värt ett besök. Det var mycket små lampor och annan belysning som störde bilderna men dom har jag klonat bort. Hoppas ditt besök blir bra. Mari"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Oj vad häftigt!! Vilken upplevelse. Jag älskar sista bilden, den blev otroligt snygg :)
Kul att du gillar sista bilden, den är min favorit från den dagen.
Det syns verkligen inte på bilderna att det var fullt med folk!
Hade ni beställt biljetter i förväg, eller köade ni för biljetter på plats?
Gillar också den sista bilden mest, men jag tycker att du har lyckats fånga 'mystiken' eller vad man ska kalla det, kring alla figurer.
Jag ska dit på lördag och ser fram mot mitt besök! Kameran ska naturligtvis med. :)
/Anna
Vi köpte biljetter på plats, så vi fick snällt stå och vänta medans alla som beställt i förväg gick in. Ha stort tålamod om du vill ta kort, det är mest folk och trängsel i början av utställningen, håll till höger i början för dom stora statyerna står vänt åt det hållet. Det är väl värt ett besök.

Det var mycket små lampor och annan belysning som störde bilderna men dom har jag klonat bort.

Hoppas ditt besök blir bra.
Mari