Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Tvära kast

I fredags kväll vid ca 22:00 tiden satt jag lungt i soffan, allt var packat sovsäck, kamera, kläder mm, då upptäcker jag och min kompis att vårat mål var inställt. Vi hade tänkt åka på ett hingstutsläpp i Böle som ligger utanför Leksand, det är en tradition sen början av 1920-talet, man har gjort det i nästan  100 år. Väldigt snopet för oss...

Vi började genast titta efter något annat roligt mål att åka till, på lördags morgonen beslutade vi att åka till Knuthöjdsmossen i Hällefors. Vi tänkte försöka fotografera smålom.

Det var en  varm kväll på 25 gr, vid 19 tiden gick vi ut på mossen och började med att fotografera trollsländor.

 Vi gick vidare på mossen och hittade en del fåglar att fotografera.
Knipandshona.

Två gräsandsungar.

Det är en väldigt vacker miljö ute på mossen.

En liten knipandshona som simmar i liten göl.

En annan knipans som redan sover. 

 Sista bilderna för kvällen blev på en kanadagås. 

 Vi gick tillbaka och kröp in i tältet för att hinna sova ett par timmar innan vi skulle ut för att fotografera smålommen i ett vackert morgonljus. Kl 03:30, var det dags att gå upp, snabbt på kläderna och fort ut på mossen och där möttes vi av den här vackra soluppgång.

Vi väntade, gick och spanade, vi både hörde och såg lommen flyga högt över oss men ingen ville landa inom synhåll. Tillslut var det bara att inse att den här gången får vi inga bilder på smålommen.

Men kanadagässen ställde upp på fotografering.

Jag avslutar med två miljöbilder till.

Tllbaka till tältet, sov ett par timmar till för att sen packa ihop och åka hem. Vi fick inga bilder på lommen men många andra bilder och en härlig naturupplevelse.

Inlagt 2018-06-11 14:45 | Läst 1742 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Härligt ljus och många fina speglingar i bilderna
Svar från Mari Lidström 2018-06-11 15:07
Tack så mycket! Ibland är det bra att huvudmotivet är där, för då kunde man ta sig tid att leta efter vackra motiv och inte bara fokusera att fota en viss fågel.
Ha det bra! Mari
Trevligt att se bilderna, jag tyckte särskilt mycket om den sista!
Svar från Mari Lidström 2018-06-11 18:24
Kul att du tycker om den bilden, den är en av mina favoriter från den utflykten.
Ha det Bra! Mari
Blev ju bra på trollsländorna! Min favorit är den ensamma knipandshonan där man ser mer av miljön, tog nog ingen sån bild själv... kommer nog ett blogginlägg från mig också men har inte hunnit gått igenom alla bilder.
Svar från Mari Lidström 2018-06-11 18:27
Jag tog den bilden när vi gick, trodde inte den skulle bli så bra för jag zoomade mellan träs och kvistar. Det blir kul att se dina bilder.
Låter som en fin upplevelse i alla fall! Det är ju ofta så, man har ett 'mål' men bjuds ändå på en hel del annat fint! Soluppgången såg spännande ut!
Hälsn!
Svar från Mari Lidström 2018-06-11 18:29
När man vill fota djur och natur så får man anpassa sig efter hur det är, det är inget man kan styra över och det gör ju det hela mer roligt. Hur det än blir får man härliga minnen.
ha det bra! Mari
Ett favoritställe, så vackert.
Konstigt att ingen lom ville visa sig, hoppas bara att dom inte blivit färre.
Men du fick vackra bilder på allt annat, bara naturen i sig är ju så vacker i rätt ljus !
Härligt !
Svar från Mari Lidström 2018-06-11 22:12
jag är jätte nöjd fast Lommarna höll sig utom synhåll, jag blev verkligen förtjust i området och kommer åka tillbaka. Ha det bra! Mari
Fin bild på trollsländan, min favoritinsekt. Gjorde ett försök igår att ta bilder trollsländor, kul men svårt men ska nog göra fler försök. Näst sista bilden gillar jag väldigt mycket.
/Janne
Svar från Mari Lidström 2018-06-12 15:23
Jag ska också försöka hinna med och fota trollsländor igen och då med min zoom så jag kan sitta still och vänta in dom. Orkar inte springa runt, är helt slut efter helgen springande på två pankor på mossen.