Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Tysslingen

Igår var jag vid Tysslingen och fotograferade sångsvanar. Det hela började förra helgen med en promenad på Ekeby våtmark där en pratsam äldre man berättade om alla svanar i Tysslingen.

Vi startade tidigt och var där strax efter åtta, det stod ett par bilar på parkeringen och så fort man öppnade bildörren hörde man svanarna.

Det var första gången jag såg en sådan här skylt:)

Här en panorama bild.

Hela tiden kom det fler svanar.

På Café Svanen serverades det nybakade kanelbullar, det var underbart att komma in och värma sina fingrar och äta en ljummen kanelbulle, tack ni som driver Caféet, den smakade underbart. Efter det så gick vi bort till fågeltornet.

Där fotade jag en mindre sångsvan, jag råkade stå bredvid en fågelkunnig man som pekade ut den åt mig, så bland 3400 st vanliga sångsvanar fanns det 10 st av den mindre sångsvanen och fick kort på en, tack vare den den mannen.

Ibland så hördes det ett skottliknade ljud, då blev alla svanarna tysta och sträckte upp sina halsar.

Det var en rolig utflykt och jag åker gärna tillbaka nästa år.

Inlagt 2017-03-19 17:04 | Läst 1051 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Det var många sevärda svanbilder du visar för en som inte fotograferar fåglar. Enbart njuta. Gun-Inger"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Varning för lågt flygande sångsvanar ?? eller. Brukar faktiskt besöka både Ekeby våtmark ( Eskilstuna ) och Tysslingen, inte varje år men två tre gånger vissa år. Tycker det är väldigt trevligt. Fint ordnat med fikastuga och utställningslokal. Trevligt att du fick bild på den mindre sångsvanen. Den sista blev också en riktig fullträff. Hoppas alla betalar sin 20:a för parkeringen så vi fotografer och andra kan fortsätta besöka denna trevliga fågellokal.
Sten
Svar från Mari Lidström 2017-03-20 20:36
Det är kul när man kommer till en ny plats och är bättre än förväntningarna, speciellt Caféet med sina nybakade bullar. Det fantastiskt med alla föreningar och frivilliga som sköter om sådana platser,dom gör verkligen en fin insats.
Det var många sevärda svanbilder
du visar för en som inte fotograferar fåglar.
Enbart njuta.
Gun-Inger
Svar från Mari Lidström 2017-03-20 20:39
Kul att du tycker om bilderna. Fåglar är ganska roligt att fotografera, i alla fall när dom är stora och inte så skygga, blir mycket lättare då:)
Vad fint! Vilken tät koncentration av dom, imponerande! Satt just och tittade efter mindre Sångsvan i dina bilder, när det plötsligt dök upp en.. Kul!
Hälsn!
Svar från Mari Lidström 2017-03-20 20:42
Jag som inte ens visste att det fanns två olika sångsvanar innan jag var där, men en snäll man som stod bredvid mig pekade ut den åt mig och gav mig mycket information om svanarna.