Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Vad ska man göra med alla bilder?

Just nu funderara jag över varför jag tar så mycket bilder som jag inte har någon användning av, utan jag fotar för det är kul eller på något som är vackert, ändå vet jag att det förmodligen bara kommer att ligga och skräpa på någon hårddisk.

Hur gör ni, har ni någon plan innan ni går ut med kameran? Eller gör ni som mig fotar för glatta livet utan någon som helst fundering på vad man ska använda bilderna till?

Här några bilder på solnedgångar  som ligger och skräpar på en hårddisk, vet inte varför men ser jag en fin solnedgång så bara måste jag fota den. Men väl hemma så använder jag den  inte ens som skrivbordsbakrund på datorn.

Inlagt 2011-05-30 13:41 | Läst 1864 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Ditt inlägg påminner lite grand om "Kejsarens nya kläder" :-). Vi är många som delar ditt problem men det är få som "sett" det."


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag tar nog fortfarande lika mycket bilder men är mer selektiv med vilka jag sedan sparar. Har dessutom gått tillbaks till JPEG när jag inte tar bilder som jag vet skall redigeras/levereras. Och just nu pågår dessutom ett stort städarbete i hårddiskens alla skrymslen : )

Jag kommer sannolikt att fortsätta ta mycket bilder eftersom det är vansinnigt roligt att fotografera, och måååånga av de bilderna kommer jag lika sannolikt inte att spara... eller göra nåt specielt med!
Ditt inlägg påminner lite grand om "Kejsarens nya kläder" :-). Vi är många som delar ditt problem men det är få som "sett" det.
Så har jag också funderat ibland... varför fotar man om ingen ser bilderna och man knappt ens själv går tillbaka till en del gamla bilder... Men dom bilder jag blir mest nöjd med försöker jag ändå lägga ut på nätet på något sätt, min hemsida med minst två bilder varje dag, ett och annat hamnar på facebook eller här på FS i nån pool samt att jag försöker göra lite fler blogginlägg här. Och så har vi ju fotofikat och fotoklubben där en och annan bild visas!
Fina solnedgångsbilder! Försöker lista ut var dom är tagna, är det Eskilstuna??
Svar från Mari Lidström 2011-05-31 09:15
1 på Gran Canaria
2 Djurgården, när vi där på fotokursen.
3 Minns inte
4 Från Stadsparken mot Nybron
4 Utsikten från min balkong
SiU 2011-05-31 10:06
Då gisade jag rätt på bild nr 4 där jag kände igen "pinnen i mitten" och 2:an minns jag nu när du säger det!