Mitt fotografiska minne

15 år i Stockholm

Om att trivas

 I dagarna är det 15 år sedan jag flyttade till Stockholm permanent. Dessförinnan hade jag veckopendlat med tåg i fem år till arbete. I min hemstad fanns det inte mycket till arbete för en friställd ingenjör. Jag startade eget som konsult och avslutade de uppdrag som inte hanns klart hos min förre arbetsgivare. Sedan fick jag kontakt med en konsultfirma i Stockholm som bestod av egna företagare och genom dem blev jag inhyrd för ett uppdrag på dåvarande Atlas Copco Tools i Nacka. Men var skulle jag bo? Jag hade riktig flax med det när jag svarade på en annons. Massor av studenter hade sökt rummet men han ville ha ett företag som hyresgäst. Han skickade några bilder på rummet och jag nappade direkt. Fem minuters promenad från Centralstationen var nästan för bra för att vara sant. Jag bodde granne med de tystaste grannar man kan tänka sig, Kungsholmskyrkans kyrkogård. Till en början trivdes jag inte alls men tänkte att jag kan nog stå ut med det, det halvår kontraktet med Atlas gällde. Vad jag inte visste då var att företag av den storleken siktade längre men för formens skull tecknade man bara ett halvår i taget. Jag blev kvar där i tre år. Efter det erbjöds jag andra intressanta uppdrag som gjorde att jag fortsatte arbeta i Stockholm. Arvodena i Stockholm var dessutom mycket bättre än i västsverige. Det var ingen större idé att leta uppdrag hemmavid.

Vid Jul 2007 fick jag nog, min fru också, så vi beslöt oss för att flytta permanent till Stockholm. Direkt i januari letade jag lägenheter och gick på visningar. Jag tog bilder och skickade hem. Till slut fastnade vi för en bostadsrätt i Vällingby, närmare bestämt i Grimsta. Vi vann budgivningen och satte ut vårt eget hus till salu. Även där hade vi lite flax. Flera intressenter tävlade om vår villa så vi fick ett skapligt pris för den på den tiden, 2008. Lägenheten kostade betydligt mer.


Från denna villa...


... till en lägenhet i detta hus.

Trots en hel del brottslighet i närheten, skjutningar, explosioner, rån och annat, kan vi inte tänka oss att flytta tillbaka eller bo någon annanstans. Stockholm har fastnat i våra hjärtan.

Eders Hängivne

PS
Min fru är uppvuxen i en stad med lika mycket invånare som hela Sverige så det var nästan en lättnad för henne att flytta.

Inlagt 2023-03-16 12:58 | Läst 1353 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Intressant att läsa! Gillar bilderna, snygga illustrerande "vardags"bilder. Det nya huset där ni har lägenhet ser verkligen trevligt ut, och med fin natur runt om. Förstår att ni trivs, hälsningar/ Björn
Svar från N Thomas Meldert 2023-03-18 06:41
Tack, Björn. Vi bor granne med Grimsta naturreservat. Det närmaste naturen det går att bo i Vällingby. Och vi stortrivs.