Pro Memoria

Mitt fotografiska minne

Retrokameratips - 57

Gillar du retrokameror men har ingen? Gillar du att dyka? Nu finns ett fint objekt för dig på ebay i Tyskland! En komplett uppsättning för undervattensfotografi med en Rolleiflex 3,5F inbyggd i ett Rolleimarin undervattenshus. Det är Köp-nu-pris så det är bara att slå till så hinner du använda det innan semestern är slut. Med tanke på priset, 2150 Euro, får du nog dyka i svenska sjöar första sommaren. Jag skulle gärna vilja se lite bilder från det här ekipaget men eftersom jag inte dyker så släpper jag tipset till någon annan.

 

    

        

Om du redan har en Rolleiflex 3,5F så har samme säljare ett komplett Rolleimarin undervattenshus utan kamera också för modesta 990 Euro.

 


 

Lite billigare kommer du undan på ebay i USA. Där finns ett komplett och sprillans NYTT (=oanvänt) Rolleimarin IV undervattenshus med blixt och alla tillbehör och manual för ynka 1099 USD. Säljaren är en fotohandlare som nu gått i pension och han säljer ut sitt lager av gamla prylar. Det blev mycket undervattensfoto på en enda gång men det här stimmet av Rolleimarin återkommer sällan. Här gäller det att hugga direkt! Eller nappa om du så vill =)

 

Postat 2009-07-11 14:30 | Läst 9002 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera