Pro Memoria

Mitt fotografiska minne

Nakna Susanna

Ända sedan pojkåren då jag bodde i Åmåls centrum har jag beundrat Susannas skönhet. Då var hon riktigt brun i det sammetslena skinnet. Snyggare än blekfisen på Drottningholm är hon i alla fall. Susanna i badet kallade mamma henne. Det fanns visst någon koppling till en apokryfisk berättelse där hon utgjorde en frestelse för män. Kanske man blir så här grön om man solar för mycket. Fiskarna som hon leker med är fortfarande bruna (och förskräckligt fula) men de solar ju inte så mycket. Hon står mitt i den centrala parken med det smått koloniala namnet Plantaget. Där är hon omgiven av stadens äldsta arkitektur som är mycket fotogenisk. Mer därom senare.

 

Postat 2008-09-16 21:59 | Läst 10481 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Jag är en professionell sökare

Det ingår ofta i mitt jobb att leta reda på saker. Inte för att jag har förlagt dom. Tekniska saker. Nu har det sina sidor och är man lite blåögd som jag och dessutom oskyldigt oanande kan det oväntade drabba en. Överraskningar är legio, både bra och dåliga eller bara dråpliga. Häromdagen behövde jag få tag på en liten fläkt och för att bredda möjligheten att hitta rätt ute i världen så sökte jag på det engelska ordet för fläkt: fan <Enter>

 

Jag blev genast översköljd av svordomar på svenska sajter. Inte en engelskspråkig fläkt i sikte! Jag förfinade min sökning en aning och fick bättre träff. Det första resultatet påminde mig om en gammal kollega. En duktig konstruktör var han men tala utan svordomar kunde han inte. Jag känner ingen annan som kan svära en hel mening. Jag lärde mig så småningom att ”sila snacket”. Att sila svaren från webben är däremot tröttsamt.

 

En gång för längesedan, när internet var ganska ungt, skulle jag ha tag på en nippel att sätta en slang på. Även här gjorde jag en bred sökning för att få ett brett svar: nipple <Enter>. O, Gud sig förbarme, vilka svar jag fick. Inga nipplar men kvinnliga bröstvårtor in legio. Jag är varken pryd eller blyg av mig men då blev jag lite ställd. Ganska hårdhänt lärde jag mig så småningom porrens slang och kunde filtrera även på internet.

Här en (analog) bild av min svärande kollega, svärande över en CAD-dator som inte gör som han vill. Den andra bilden visar hur en riktig nippel kan se ut. Att visa något annat faller utanför denna internetsidas hyfs och vett. (Där fick alla nakenfotografer sig ett uttag).


Svärande kollega
 


Nipplar. Bilden är kidnappad från en källa som jag vill skydda.

PS
Alla nakenfotografer kan vara lugna. Jag skojar förstås. Inget är väl vackrare än den nakna människokroppen. Fota på för all del. Varna gärna högljutt om var ni publicerar så håller ni alla nyfikna inom räckhåll.

Postat 2008-08-25 22:21 | Läst 13531 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera