Mitt fotografiska minne

Kulturell förmiddag

I torsdags var jag för andra gången på klubbmöte i Midsommargården. Av alla klubbar jag tittat på är det Sundbyberg och Midsommargården det står mellan för min del. Alla andra har diskvalificerat sig genom att ha möten på dagar då jag är upptagen med annat. Båda klubbarna är trevliga och har bilden i fokus och det gillar jag. Det dröjer nog ändå ett tag till innan jag bestämmer mig definitivt.

På mötet kom jag och Bengt G överens om att träffas på Kulturhuset för att titta på fotoutställningar. Bengt har redan skrivit fylligt om båda så jag nöjer mig med lite av mina intryck.

 

Nan Goldins bilder först. Amerikanskt råbarkade nakenbilder är väl ingen höjdare för min del även om de säkert har en uppskattande publik. Det fanns ändå några guldkorn där. Några svartvita var den riktiga behållningen tycker jag. Liksom Bengt uppskattade jag också diavisningens barnbilder. En av de mer avklädda bilderna fastnade jag ändå för p g a sitt estetiska uttryck, en badkarsbadande kvinna med finstämt ljus på en del av ansiktet. Det mesta annat i blått.

 

Nuevas historias nästa. En härlig blandning av spanska fotografers verk. En del roliga, en del originella, en del vackra... Gå och SE den! Jag gillade den mycket mer än Nans. Mest imponerades jag av Pierre Gordonnes kraftfulla porträttbilder. Inalles fyra stycken. Bengt har länkat till Pierre själv och de porträtt som var utställda var i samma stil. Vackra, gamla människor var och en på sitt sätt. Hängningen var lite tråkig då alla fönster reflekterades i bilderna. En del var rent av svåra att se.

Här är lite bilder från den kulturella förmiddagen.

Nästan själlöst på plattan just då.

Här kommer det i alla fall en.

Tomt på bänken också.

Bild på bildernas Bengt

Det här är vad jag menar med kass hängning. Förstöra ett vackert foto med reflexer från Sveavägen och en självporträtterande amatörfotograf. Skulle tro att det är bättre att gå dit på kvällen.

Det fanns fina kulturmotiv ute också.

Nöjd med träffen och utställningarna åkte jag sedan hem för en utlovad loppisrunda med frun. Den blev helt misslyckad så den är det bara att glömma...

Inlagt 2008-10-25 20:09 | Läst 9918 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det låter som ni var i sta´n mycket tidigare än vad jag var där.. kom inte in förrän vid halv två-tiden.

Åkte förbi galgbacken i dag, när du stod vid stenen så hade du en liten dunge bakom dig, det är galgbacken där det brukade hängas folk. Tyvärr hängde sig en ung man där för ett par vintrar sedan, men annars är det nog länge sedan folk togs av daga där.
Svar från N Thomas Meldert 2008-10-25 20:43
Ja, vi var t o m för tidigt ute så vi spenderade en timme på att fika i Gallerian.
Tack för en trevlig förmiddag Thomas. Det var ju kul att vi hade samma uppfattning om bilderna också.
Jag hittade lite detaljer vid Slussen som jag förevigade, kommer upp så småningom
mvh
Bengt
Tack för rapporteringen. Ska verkligen försöka ta mig iväg och se Neuvas historias.
Ja ni var ju i stan innan jag kommit ur sängen trött efter restaurang- och bar-besök. När jag släpat mig in (och även sålt en macroglugg) så blev jag minsann kulturell jag med. Besökte Bukowskis och Auktionsverket som båda visar modern konst inför auktion i veckan. En del gillar man annat passerar utan att skapa så mycket känsla.
Svar från N Thomas Meldert 2008-10-25 21:27
Klart sevärt.
Bra bilder,giller den andra bäst :)