Mitt fotografiska minne

Retrokameratips - 25

Det här tipset handlar inte om en kamera men väl något som de flesta retrokameraägare kan behöva; en retroexponeringsmätare. Den finns på Tradera och är en Zeiss Ikon Ikophot från mitten av 50-talet. En mycket trevlig och lättanvänd exponeringsmätare som lätt hittar en plats i fickan. Jag har en sån här och gillar den skarpt. Det finns ytterligare en på Tradera men den är för tillfället dyrare och i sämre skick. Du hittar den nog ändå.

 

 

 

Inlagt 2009-04-21 17:33 | Läst 4006 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag har 2 likadana.Funkar bra.Det är kul med dina tips.Hälften av dom har jag./Kenneth
Svar från N Thomas Meldert 2009-04-21 20:05
Ja, du har ju mycket du =) Men använder du dina grejor då och då?
Jag fick faktiskt en Ikophot i förra veckan tillsammans med en Zeiss Ikon Contina IIa i väldigt fint skick. Min söte far hittade detta på en loppis tillsammans med en massa prylar, däribland en Agfaluxblixt och ett gäng lampor, filter och annat. Han inhandlade allt för en sisådär femtio kronor och gav mig för inställande i vitrinen. Har laddat Continan med en snutt tri-x och skruvat dit det medföljande motljusskyddet =)

redigerat: Trevlig blogg, Thomas. Mycket god läsning!
Svar från N Thomas Meldert 2009-04-21 21:29
Loppisar är fina ställen att fynda på! Det är bara glest mellan kamerorna. Om din pappa har fler kameror i vitrinskåpen så ta ut dom och motionera dom ibland. Det måste inte vara film i. Du kan torrköra dom så att de inte gror fast. Men det är roligare med film =)
Det är nog senast i September förra året jag fotade analogt.Det blir inte så mycket digitalt heller på vinterhalvåret.Jag fotar hellst med mellanformat och jag har just nyligen fått veta att jag får låna en scanner för detta format.Ska ta med 35film snart och det kan jag scanna med min egen scanner.Högst en månad till så ska jag ladda upp de första bilderna.
FH Kenneth
Svar från N Thomas Meldert 2009-04-22 07:39
Ta du din tid. I våran pool har ingen bråttom. Vi ser fram emot dina bilder i mellanformat.
Nej för sjutton, det är min vitrin! =) Sen är det ju tele på Continan (=45mm) så den kanske inte kommer användas massvis..

Vi ses väl på onsdag antar jag?

Johan

redigerat: Just det, det är tisdag idag. Jag är ute i förtid i tankarna. Tänkte på nästa onsdag..
Svar från N Thomas Meldert 2009-04-22 07:35
Normala telen kan vara bra att öva sig på =) Är just nu uppdragslös så sannolikheten att ses nästa onsdag är stor.