Mitt fotografiska minne

Självläkande kamera - undrens tid är inte förbi

David Ben Gurion lär ha yttrat att ”den som inte tror på under är inte realist”.  Det sa han under eller efter sexdagarskriget. Han skulle nog flina belåtet åt det jag har att berätta nu. Ni som följer min blogg kommer säkert ihåg min gatufotoflopp i somras då jag spenderade ett ansenligt antal timmar med att gatufotografera med min Olympus 35 RD. En hel film gav till sist bara åtta rutor. Slutaren hade gett upp efter ruta åtta. Och de bästa bilderna var förstås efter det =) Stig-Ove Larsson skrev till mig nyss för att fråga om varianterna av denna kamera så jag fick anledning att ta fram den. Jag är ju som jag är och kunde förstås inte låta bli att testa igen. Nu fungerade den! Vid upprepade försök dessutom. Och jag har inte bett till Gud för kameran heller. Men ok, automatiken tillät inte att göra en exponering på kortare tid än 1/125s utan berättar diskret för fotografen att ”du är en idiot om du försöker ta en bild på den här tiden i detta mörker”. Jag sätter nog i en rulle i kameran och försöker igen.


Bilden tagen med Canon Powershot A80

Inlagt 2009-11-08 12:12 | Läst 2911 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Thomas!
Jag plockade fram min Olympus 35 RC och visst är båda varianterna (RD och RC) gediget byggda. Jag förstår att du har en alldeles speciell känsla för lite äldre kameror.
För övrigt har jag en Canon Powershot A80 också som du fotograferat din Olympus med.
// Mvh S-O
Svar från N Thomas Meldert 2009-11-08 15:40
Jag provade först med Nikon Coolpix S710 men bilderna blev oskarpa hur jag än gjorde. Då tröttnade jag och tog fram Powershoten och först då blev jag nöjd. Jag tog bara EN bild.
Om Olympusarna är gediget byggda finns det delade meningar om. Om du klickar på länkarna till cameraquest i camerapedia så kan du läsa ett annat omdöme: Sökaren släpper in smuts om man inte skyddar den och det blir svårt att se, sägs det. Jag har inte det problemet med min - ännu =)