Mitt fotografiska minne

Ett oväntat möte

Om hur det kom sig att jag tog bilder på hästar

Förra söndagen var jag ute med Rolleiflex Baby no2. Ja den här retrodåren har köpt en till =) Då mötte jag en häst med ryttare. Hästen var lite orolig, sa ryttaren. Den hade vittring på något otäckt. Otäckingen var en hund visade det sig. Jag fick några bilder och en trevlig pratstund i alla fall. Och Rolleiflexen var ett av samtalsämnena.


Såg först några kusar som tog det lugnt i en hage...


Sen kom de. Två artiga damer.


Med snälla ögon

Och jag som inte är någon djurfotograf....

Det finns gott om hästar på Mälaröarna om du är intresserad.

Mellanformataren

Inlagt 2010-10-24 00:00 | Läst 10530 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Blir alltid glad då du lagt upp en text blandad med bilder. Din blogg läser jag alltid.
// S-O
Svar från N Thomas Meldert 2010-10-24 09:22
Tack S-O. Och tack för tipset om kameran.
Nu är jag extra nöjd - hästar också!! Släng med några hundar i nästa inlägg så kommer jag att bosätta mig i bloggen sen!
Svar från N Thomas Meldert 2010-10-24 17:56
Det är väl inte otänkbart att det kommer med en hund någon gång men du får nog vänta är jag rädd.
Lite annorlunda och speciellt att plåta med en baby-Rollei. Fyrkantigt format, 60 mm brännvidd (tror jag), lite unika förutsättningar för bildkompositionen. Tänk om de kom med en kamera med 4x4-sensor och fast 60 mm optik, det skulle vara rätt festligt!
Svar från N Thomas Meldert 2010-10-25 07:20
Tänk om... Mamiya har ett digitalbakstycke med ungefär den storleken. Kostar bara 20.000 dollar.Och den enda Rolleiflexen med digitalsensor är på "bara" 4mpix. Fast det skulle nog rädda Rolleiflex kvar ett tag om de kom ut med en digital modell för oss som gärna hukar över ett ljusschakt =)
20 tusen dollar -- dom är knäppiga! Gissningsvis en stor och klumpig kamera. Och den lilla digitala Rolleiflexen, det är väl en fuskmodell med elektronisk sökare?

Men en "äkta" babyrollei med 4x4-sensor, och till överkomligt pris, det skulle vara något det! When pigs fly, som de säger här.
Svar från N Thomas Meldert 2010-10-26 07:11
Ja, det är en kamera i Hasselbladsklassen. Men priset är inte så konstigt. De vill hämta hem utvecklingskostnaden på de få kunder de kan få så fort som möjligt. Det är köparna som är knäppiga =)
Den lilla Rolleiflexen har LCD-skärm i sökaren och man får inte många features för 280 dollar. Men gullighetsfaktorn är hög!
Kom nu bara inte och säg att du själv faktiskt har en gullig digital baby-Rollei! :-)
Svar från N Thomas Meldert 2010-10-28 07:08
Nix.



Inte än... =)