Mitt fotografiska minne

Va! Ingen bild!

Min fotografiska historia har en stor brist. Det finns alldeles för få självporträtt! Bland mina bilder 1988 finns inte en enda bild på denna bloggs illustra författare. För juli månads profilbild har jag måst anlita extern hjälp. Men inte vilken hjälp som helst! En fotograf som började sin bana redan 1950 och fortfarande håller på! Min Pappa!

Det hände nog inte så mycket 1988. Det är magert med bilder det året så jag antar att jag hade en period av fotografitorka. Frun också.  Alla kameror fanns ju kvar och det var film i dem hela tiden. Så jag gör processen kort med detta år och visar endast profilbilden här. Den är tagen hemma hos min bror. Det är en födesledag så någon i hushållet fyller år. Det är allt jag vet om den, förutom att det är 1988.

Min pappa har alltid predikat att man ska skriva bak på bilder vilka personer som den avbildar och ett årtal. Men den enda som lyssnade och gjorde som han sa var min Mamma! Jag tror bestämt hon har fotograferat längre än min pappa då hon började redan i mitten av 40-talet med sin broders lådkamera och lite senare i samma årtionde med sin egenhändigt inköpta Barnet Ensign Ful-Vue. Även hon håller fortfarande på! Numera med en liten Panasonic Lumix LX5:a. Hon har slitit ut nästan lika många kameror som pappa. Ju mer jag tänker på det desto mer ringer Lina Sandells strof i hjärnan, "jag kan icke räkna dem alla"!

Mellanformataren

PS
Profilbilden för 1988 har jag jagat ganska länge och dess oexistens i mina egna album har gnagt och irriterat mig. Lättnaden var stor när jag fick klart för mig att det fanns en bild hos mina föräldrar. Var annars kan man hitta bilder  om inte hos flitiga amatörfotografer? Nu är i alla fall alla år fram t o m 2011 säkrade och min lilla lek här på FS kommer med all säkerhet att gå i mål någon gång 2013.

Inlagt 2011-06-30 19:51 | Läst 8336 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Var du på väg att bli "Mannen utan ansikte"?
Svar från N Thomas Meldert 2011-06-30 20:11
Ja, det var nära ögat =) Eller "den osynlige mannen"
Så det är från din mor du har fått din Ful-Vue! Men det är säkert inte den som levererat bilden ovan! :-) Den duger fint, men den är ju lite grynig. Miljöskadad som jag är av mitt eget fuskande i fotografi så undrar jag förstås vad som förorsakat grynigheten.
Svar från N Thomas Meldert 2011-06-30 20:15
Min mors Ful-Vue vet ingen var den är. Jag köpte visserligen min i Åmål men det var inte hennes. Det vet vi bestämt. Profilbilden är croppad ur en ganska liten bild så den är egentligen inte duglig för ändamålet men jag hade inget val. Att hitta originalnegativet hade varit som att leta efter en nål i en höstack =)
Det är alltid lika skoj att läsa dina blogginlägg. De är alltid är läsvärda oavsett vad de handlar om.
// S-O
Svar från N Thomas Meldert 2011-07-01 11:03
Får Fotosidan plats i din nya mikrodator!
so.larsson 2011-07-01 15:43
Nästan:-)
// S-O