Mitt fotografiska minne

Betraktelser från Montreal -6

Om lite av varje och gospelsång

Idag gick mina flickor till botaniska trädgården. Det var märkligt nog lite folk i parken förutom växtligheten som verkligen har kommit igång. Jag erbjöd dem att ta med digitalkameran, ni vet flickor och blommor, men de chockade mig med att avstå.

Själv tog jag mig in till Place des Arts för lite gatufotojakt med Zeissen och Sonnaren. Det gick bättre idag än igår men särskilt lätt var det inte. Kände mig lite ringrostig dessutom. Och jag har blivit kräsen, inga ryggar, inga bilder rätt in i folkmassan och inte folk som äter. Jag sökte geometrier och skuggor att bygga en komposition omkring och intressanta människor att få in där. Det finns egentligen hur mycket som helst men, som sagt, jag har blivit kräsen.

Tunnelbanan i Montreal har ett par egenheter. Den går på gummihjul som en buss. Den har också gummihjul mot sidorna, som stödhjul för att hålla sig på "spåret". Man kan tycka att tågen borde bli tysta av det men det är tvärtom. I Stockholm går de tystare. Jag undrar förstås också var de får kraften ifrån. Det vet jag inte ännu. I Montreal kör tunnelbanan högertrafik. I Sverige kör ju all spårtrafik vänstertrafik. En station har båda spåren i mitten och perrongerna på var sida om spåren. Man måste alltså se till att gå till rätt perrong. Lite opraktiskt tycker jag som är van en perrong i mitten på de flesta stationer. Nog om tunnelbanan.

Eftersom jag körde analogt större delen av dagen så blir det bara lite bilder från kvällens Gospelkonsert. Dottern sjunger i en gospelkör och idag sjöng de utomhus och delade ut flyers inför sin avslutande vårkonsert före sommaruppehållet. Det blir bilderna från idag.

En del av den förbipasserande (ofrivilliga) publiken tycktes bli upplivade av sången.

Den inspirerande och roliga körledaren.

 

Mellanformataren

Inlagt 2013-05-11 03:34 | Läst 19233 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevligt med gospel! Brukar vara engagerat och fartigt stämningsfullt. Har iofs bara varit på en tillställning och då i San Francisco... Gillar hur fullformat släpper i skärpedjup, och det är nog det jag vill åt. Hmmmmm
Have it gott över there!! :) //Peter
Svar från N Thomas Meldert 2013-05-11 13:26
Alltså, jag är inte så förtjust i gospel egentligen men det här var riktigt bra. De gamla , nästan uttjatade, sångerna var med men också många nya fräscha sånger. Jag inser att det för min delnog handlar om att jag tröttnat på de gamla. Det här var fräscht och mycket bra och mixen var lyckad.
Det var ju inte så ljust så en stor bländaröppning var av nöden, tillika högre ISO. Och visst får man ett kortare skärpedkup med större sensor.
Peter-L 2013-05-11 22:59
Ja, jag ska som sagt Absolut Inte, göra mig till någon kännare av gospel så.... Men jag kan sympatisera med musiken, glädjen och stämningen. Men säkert kan det för oss modesta skandinaver bli för mycket också. :)
Vad gäller tekniken, så är det lustigt, det var/är två saker som lockar mig med FF, ISO och DR. Och när jag ser dina bilder nu så ger de mig "småbildsvibbar" som är goda. Några har skrivit det tidigare som typ "detta tar mig tillbaka till småbild". Och det är dit jag vill. Det är något extra.... så.... Samtidigt så såg jag en test, som pekade på att D7000 har samma DR som typ D6/800..... Vilket jag iofs ifrågasätter men... :)
Jag kommer att "åka dit".... :) //Peter
Svar från N Thomas Meldert 2013-05-12 01:42
Det bästa sättet att bli kvitt en frestelse är att falla för den =) Kör hårt för FF, Peter!
Vilken härlig glädje!
Svar från N Thomas Meldert 2013-05-11 13:27
Ja, den syntes verkligen =)
Gatufotografi är ju något väldigt speciellt, som det finns många åsikter om. Själv tycker jag att det är spännande att titta på bra gatufoto, men jag åtar mig inte att tala om vad som gör det bra. Och själv är jag ingen stjärna på gatufoto. De få försök jag gjort i genren har inte gjort mig nöjd. Kanske om jag kunde göra framsteg om jag bodde i en storstad. Ämnet är i alla fall intressant.

Jag kan inte säga att gospelsång hör till min favoritmusik, men det är härlig sångarglädje i dessa bilder!
Svar från N Thomas Meldert 2013-05-12 01:54
Sångarglädjen var det inget fel på. Jag lekte gatufotograf och rörde mig ganska obehindrat runt kören. Nu har de lagt upp en del av mina bilder på sin Facebooksida.
Alla har sin egen smak, Ernie. Och alla har rätt =)
Gatufotografi ÄR svårt. Mycket av det man ser idag tycker jag är riktigt dåligt. Dessvärre tar jag inte många bilder numera som jag skulle visa som gatufoto. Jag har blivit kräsen och sträng mot mig själv.