Mitt fotografiska minne

Foto som dekoration

Om att hänga fotografier i hemmet

"Vanlig" konst har en benägenhet att kosta mycket pengar. Även om det inte är någon speciellt känd konstnär. För all del även fotografier av namnkunniga fotografer kan kosta mycket. Men jag tänker mer på att möblera med fotografier  som är tagna av en amatör, kompis eller bekant i fotoklubben. Under en period för några år sedan köpte jag just verk på det sättet. Jag betalade några hundralappar styck. Jag ramade in dem och hängde dem på väggarna. En majoritet av allt som hänger hemma är andras fotografier men jag har några egna också. Eftersom prislappen är överkomlig kan man kosta på sig att byta verken då och då för att förnya innehållet på väggarna, hellre än att de blir överbelamrade och svåröverskådliga. Det är inget PLANKET jag vill ha utan dekorativa bilder där det passar. På mina väggar hänger 2st Marcus Jenemark, Hanna Lindgren, Johan Larsson, 2 st Krister Kleréus, Nils Bergqvist, Björn Björnsson och Per-Erik Åström.

Här är mina egna fotografier som ackompanjerar de andra.


Arkad vid Taxinge slott


Lokala isberg kan förekomma

Jag gillar ju att fotografera gamla bilar så de här hänger också där hemma


Ford 1934


Chevrolet Pickup

Eders Hängivne

PS
Ett av fotografierna var en julklapp, de övriga har jag gett mellan 300 och 1200 kr för. Två av dem var en print som följde en bok.

Inlagt 2022-08-19 20:55 | Läst 2066 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag hade samma idé, men än har bara en bild på Tujaskogen av Nils Bergkvist som kommit upp på min vägg.
Gillar sista bilden där du har fått en väldigt fin reflex med åskådarna. Brukar annars vara svårt att få en ren bakgrund, det är där man får en massa folk. Mycket snyggare så här!
Svar från N Thomas Meldert 2022-09-04 17:14
Köpte du bilden av Nils eller ingick den i någon av hans böcker? Du får köpa på dig lite mer. Du har ju väggar i sommarstugan också.
Ja, att fota bilar är inte lätt. Alldeles för mycket blanka ytor med mycket distorsion =)