Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5786 / Med Leica som tröst! Varning, det här kan uppfattas som reklam, men det e fel! ;)

Men visst e det en snygg väska! 

Ok, till saken! Det startade med att jag kände en liten klump i halsen när jag va ute med Doris i morse! (Doris e en Dansk/Svensk gårdshund som ibland brukar sova över hos oss) Ok tänkte jag, jag kan ha snarkat en aning i natt, därför litet torr i halsen! (Det måste ha varit oerhört litet snark, annars hade jag fått en armbåge i sidan)

Men på förmiddagen så kom det igång, huvudvärk, rinnade snuva och tjock i huvudet! Så det va bara att ta några Alvedon och lägga mig på soffan! Å andra sidan det va tre år sedan jag va förkyld sist, så jag skall inte klaga! Men nu e jag så där sjuk som bara män kan bli, men min fru förstår mig inte, hon bara himlar med ögonen och suckar när jag berättar hur sjuk jag är! ;)

.

Så det blir att tillbringa dagen med något tröstande! Och då LP fotos auktionskatalog har kommit så va det lätt! Börjar med att kolla avdelning Leica! Det finns en del intressanta objekt! Fattar inte att Leica skall vara så himla intressant för folk! Med kameran som tröst kanske! ;)

.

Å flera M6:or finns det i katalogen! M6:an e den bästa Leican (jag har en) och den enda Leica man behöver! Nu har M6:an blivit litet extra poppis de sista åren, man påstår att det e trendnissar som bor på Södermalm i Stockholm som upptäckt den bästa Leican!

Hur som helst, jag skall nog klara dagen med Leicaläsning och kanske ta en Alvedon till framåt kvällen!

/Bengan

Ps. Nu e jag konservativ, och har haft Leica sedan 1959, så de där nya batterileicorna, ni vet vilka jag menar, e inget för mig! ;) :)

Postat 2022-05-20 15:35 | Läst 175 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5785 // Mycket väsen för i stort sett ingenting! Tomgångsblogg alltså :) :)

Den här bilden har jag visat förut, men ungefär så här såg det ut nyss när jag laddade en rulle film i IIIf ! Återanvändning av bilder e också en viktigt för både klimatet och miljön!

.

Vad gäller annat i återvinningsväg, så har vi en återvinningscentral i Gnesta, men jag tycker en återanvändningscentral vore bättre att ha! Återanvända grejer alltså! Tex att det skulle gå att laga vitvaror så man inte behövde köpa nya vitvaror varje gång något går sönder! Ungefär som man gör med bilar! För tänk om man måste köpa en ny bil när klimatanläggningen lägger av! Det kanske bara e en säkring som behöver bytas!
Å andra sidan så e det väl så det fungerar, man köper en ny miljöbil då det kommit en ännu bättre miljöbil! Det e som vitvaror numera!

Nu finns det faktiskt en hörna på den här återvinningscentralen där man kan ställa grejer man inte behöver längre, tex porslin, möbler osv! Jag hittade ett vinglas här! Ett riktigt vinprovarglas! Jag hittade även en par sprillans telemarksskidor där för några år sedan! Nu letar jag efter ett par telemarksskor! I läder! Ni fattar säkert att den chansen att hitta dom e väldigt stor!  :) :)

Hur som helst, att hushålla på det vi har redan har tillverkat, det tycker jag borde få en större plats framöver!

.

Och nyss så åkte vi skidor i Tänndalen! Tiden e nog relativ vad gäller nyss, men det känns som nyss i alla fall! Här ställer jag in rätt stavlängd! Man har olika stavlängd beroende på humör! Vädret va väl sisådär, mao, för mycket sol! Snön blev blöt på eftermiddagen och frös sedan på natten och så va det iskana i spåren på förmiddagen! Och vi hade skidor utan stålkant! Jättekul! Men det va häftiga motorvägar vad gäller skidspår! Å det va en hel del snabb trafik på de här vägarna också, så det gällde att hålla koll bakåt! Det va SM i lagsprint nere i Bruksvallarna och uppvärmningen skedde här uppe på fjället! Och så ville man även känna på snön, för snön e speciell här mellan Tänndalen och Bruksvallarna! Det e ungefär som när man spelar golf, alla banors underlag e olika! Så man måste ut och provputta innan!

.

Jag brukar kolla när jag ser nå't skumt, så vad försigår här bakom då, tänkte jag när vi va ute i skogen för ett tag sedan!

.

Aha, du står och knäcker sten så här i skymundan! Du trodde inte jag skulle upptäcka det va!
Men smula inte ner på stigen med knäcksten är du vänlig!

.

Å här kollar vi en ny Leica! Men det va för några år sedan! Time pass även här liksom!
Det va nog den här kameramodellen som möglade litet i slutaren, vad jag minns i alla fall! :)

Nog för nu!
Och att det här va en tomgångsblogg, det märkte ni säkert! :)
Å andra sidan det finns nog fler tomgångsbloggar i bloggvärlden! Fast man låtsas som det inte e det! ;)

/Bengan

Ps. Det regnar i Gnesta! Det kan bli framkallningsväder av det här! Kanske sa jag, för det kan komma annat viktigt emellan! ;)

Postat 2022-05-20 07:56 | Läst 190 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5784 // Leica IIIf är sannolikt den sista riktiga Leican med Leicakänsla! ;)

Great for: Ultra-high quality images from the smallest and lightest possible camera. The LEICA IIIf is one of the least expensive ways to get into the LEICA system. The IIIf looks so crazy and ancient that no one will give you a hard time photographing with it. Superstitious people who confuse DSLRs with weapons are not afraid of the IIIf.
Not great for: Action, automation or fast shooting. The LEICA IIIf works great, but for practical photography, it requires about twice as many knobs and settings to do the same thing as a modern fully-manual camera requires.

The screw-mount LEICA IIIf is significantly smaller and lighter than any Leica M camera. It's so light that I often forget it's with me. The LEICA IIIf is often quieter than LEICA M cameras, so in other words, it does what they do best, but even better. It is many times quieter than the noisy digital Leica M9. The IIIf weighs only two-thirds as much as a typical LEICA M. It weighs only half as much as most DSLRs, and less than one-third what a pro DSLR weighs, and delivers better image quality. It is the same shape as LEICA M cameras, but is it slightly smaller in every dimension. LEICA M cameras are bigger than screw-mount cameras, and digital M cameras have gotten even slightly bigger. (Ken Rockwell)

Jag kunde inte sagt det bättre själv! :)

Och så finns det mängder av olika objektiv som man kan använda! En universalkamera liksom!

Ha nu en fortsatt fin kväll!

/Bengan

Postat 2022-05-19 19:58 | Läst 262 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 5783 // I dag torsdag och då är det fotofika på Viksängen!

Med allt vad det innebär! Polsk riksdag kanske någon skulle säga! ;) Men jag tycker den här samtalsröran är mycket trevlig och ofta även givande! ;) Man hjälper varandra med kamerainställningar, det visas bilder, tittas i fotoböcker, diskuteras hundar och annat viktigt i livet!

.

Och det finns även en liten, liten analogfotogrupp!

Kaffe med fikabröd/mackor är billigt på Viksängen och det finns massor av loppisprylar att köpa och även kameror! Analoga och begagnade alltså! Mest Nikon F typ! Och verksamhetens vinst går till behövande i olika former! Och vi har ett eget reserverat bord från 14.00! Och inte minst, vi sitter i ett biblioteksliknande rum! Bildning är bra att ha inom räckhåll! :)

Så väl mött aficionados!

/Bengan

Postat 2022-05-19 09:30 | Läst 300 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5898 // Inget är för evigt! Eller ALT flyter! ;)

Biblioteket i Babel! ;)

Jag hittade nyss en äldre blogg från 2007 där jag funderar på Fotosidan och jämförde Fotosidan med en bildsida som då hette ALT!

Jag skrev, "Fotosidan, är en community eller en nätgemenskap, mao en mötesplats på nätet alltså. Och en Community kan se ut på olika sätt, beroende på målgrupp, syfte och skapare. Vanligast är att ett community ligger på en webbsida. Och Fotosidan är en community för oss fotointresserade!"

Jag hade tidigare skrivit om ALT och de regler som ALT hade!

Alt is NOT for!

-Cute snapshots of your pets.
-Pornographic material. We don't want it.
-Sharing family snapshots. There are other sites for that, please not here.
-Sunset shots, only if it's very different.
-Pictures of flowers, unless done in an extraordinary way.
-Cute baby photos, we know you're excited, but we just want unusual photography.

ALT försökte styra sitt bildinnehåll! Och jag lade några av mina bilder på ALT och fick intressanta kommentarer. ALT fanns sedan bara några år, och så kom ett meddelande att ALT skulle upphöra! Varför sade man inte!

Det här är en mycket knapp del av texten från min blogg 2007! Förr så kunde jag skriva en längre text i en blogg, men numera tror och tycker jag det är  svårare! Jag misstänker att bildtittande och även läsning på nätet, inte får ta för lång tid, då det finns så mycket annat intressant att läsa och titta på! ;)

"Men ingen lever för evigt!" Orden kommer från filmen Blade Runner! :)
Så bildsidor lever inte heller för evigt! ;)

/Bengan

Ps. Misstänker även att ALT va en förkortning och stod för ALTternativ!

Postat 2022-05-18 08:27 | Läst 320 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 1158 Nästa