Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4067 / Det blev tvärstopp mitt på dagen liksom! Så se upp!

Min fru brukar fråga när hon kommer hem från jobbet, vad har du gjort i dag? ;) Och normaldagen brukar vara litet så här, en start med fika och DN, se'n ofta en blogg, se'n ut med Roffe och så handla, kanske fota litet, lunch och litet läsning, eller en fotofika i sta'n eller i Sötälje, å så städa litet och diska! En bra relation går genom diskbänken det vet ni självklart! :)

Men i dag fick jag också för mig att snygga till litet i bokhyllan också, och då blev det tvärstopp liksom! Ni vet vad jag menar, det kommer fram intressanta saker, och så går hela dagen!

.

Kolla! Å här e hjälpmedel då man går in för landning på Arlanda!

.

Titta på första bilden en gång till så ser ni en bok med svarta pärmar liggande till höger! Det är Anna Tellgrens avhandling "Tio fotografer Självsyn och bildsyn"! Är du något litet intresserad av Svensk fotografi, och vill ha viktigt fotografisk allmänbildning, så är den boken ett absolut måste. Det är svensk nutidsfotohistoria! Å Pictorialismen, och även "Rosenlundare" finns såklart med! ;)

.

.

Å visst e det kul att hitta gamla klockprospekt också! Funderade på en så'n här klocka när jag fyllde femtio! Men fick en snyggare klocka av min fru, så jag stod över den här! Å tänk på att den här prisuppgiften e för en tjugo år sedan, så den stämmer inte!

Som sagt, de va tvärstopp i dag!
Så gå inte på nå't liknande ni också! ;)

/Bengan

Postat 2018-02-20 12:14 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 4066 / Rosenlund på vintern å nya kameran låste sig!

Nyss hemkommen med Roffe i så där lagom väder! Snålblåst och trindsnö! Försökte få Roffe å gå en kortare runda idag, men han påstod att måndagar e vikta för Grisrundan! (Det e en bondgård vi passerar där dom haft grisar förr) Så det va bara å sätta på sig dubbskorna och den tjocka toppluvan!

Hade problem med kameran, men kom på efter ett tag att de va ett av de där inbyggda nyupptäckta filterna som låg kvar och låste, så jag kom inte in i den optiska sökaren, men tack vare eller på grund av den nya kameras bättre Ok-knapp, så gick det ganska bra med vantar att trycka sig fram i menyerna! :)

Efteråt skulle vi åka å handla, å då bytte jag skor, för det känns pinigt att gå in i butiken med de där dubbskorna! Så brukar pensionärer låta i butiker! Klick, klick liksom! :)

Å nu en påtår! Litet se'n påtår kanske, men bättre sent än aldrig! ;)

/Bengan

 

Postat 2018-02-19 13:02 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4065 / Det är tekniska saker och tekniska pålägg, som drar bort vår uppmärksamhet från bilder och bildtänk!


För vad skall tillverkarna annars sälja? Bildtänk eller tips för spännande bildprojekt! Glöm det! Det ger inga pengar! Hittade nyss en grej i min nygamla kamera, Avancerat filter, Dynamiskt filter! Där kunde man lägga på olika filter på bilden! Pop färg, Miniatureffekt, Leksakskamera, Partiell färg-lila, Soft fokus, Hight-key och andra filter.

De e väl inte så konstigt att det inte blir nå'n bra fotografi numera! Fotograferna e upptagna, eller bortkollrade, med annat än att lära sig att ta intressant bilder, utveckla sin fotografi eller borra in sig i ovanliga och intressanta ämnen!

Men många gillar såklart det här kolorerandet, både i kameran och i efterbehandlingsprogram! Annars skulle det inte gå att sälja! Men för mig blir det som att dekoren i Hamlet e viktigare än själva handlingen! ;)

Ok, nu e det så här, och smaken är olika! Inte mycket att göra åt! Var och en får hitta sin egen väg i fotografin! Å jag får hålla på med min grej! Å just nu e det kul med min nygamla kamera! :)
Även om den har några töntiga filter! ;)

Ha en fortsatt bra dag!
/Bengan

Ps. Läs mer om Fuji X100S :)

Postat 2018-02-19 07:59 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 4064 / I dag porträttfoto i Gnesta! Och såklart en Rosenlundare!

I dag va det porträttfoto i Gnesta som sagt, och assistenten jobbar hårt för att få Roffes blick mot kameran.

.

Å Roffe ville såklart kolla hur bilderna se'n blev!

.

Å se'n skulle en modell till fotograferas.

.

Å det blev även samtal om de bilderna!

.

Å så en Rosenlundare såklart, tagen med Fuji X100S genom bilrutan! Kanske inte nå't för Turistföreningen precis, men så här såg det ut i Sverige just då på det här stället! :)

/Bengan

Postat 2018-02-18 19:33 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4063 / Läste i DN nyss om köttets och flygets stora miljöpåverkan! Och så om Ok-knappen!

Bild tagen före Ok-knapp

Men de e nog som vanligt en världskonspiration av internationella Veganjournalister, så jag kommer att blogga om något viktigare än flyget, tex varför jag köpte en nästan ny kamera med en större OK-knapp!

Men vad gäller flyg och miljö, så behöver man väl inte hålla på å älta miljö hela tiden! Vi människor kan inte påverka klimatet i stort genom att elda litet i en vedspis eller flyga litet och äta en köttbit! Det fattar väl vem som helst! Å förresten, när jag tittade på termometern nyss, så va det 3 minusgrader ute, så inte ser jag någon uppvärmning av jorden hemma hos oss! Utan jag låter mitt sunda förnuft styra och blir inte lurad av några utländska forskare! Det skall vara svenska forskare om jag skall tro på något sådant! ;)

Ok, då till Ok-knappen på kameran! Jag har under sju år tid retat mig på en liten knapp på min förra kamera, knappen va för låg, så jag måste använda nageln för att trycka OK! På min nya kamera, som e likadan som den gamla, fast i bättre skick, e knappen högre! Så nu slipper jag reta mig på Ok-knappen och kan koncentrera mig på att fota i stället! :)

Och tar jag några bättre bilder med en ny eller nyare kamera med en bättre Ok-knapp då? Självklart gör jag det, även om inte andra fattar det! :)


Slut för nu, och ha en fortsatt fin fotohelg!
/Bengan

Ps. Å när det e väldigt låg aktivitet i bloggar och på Fejan,
då misstänker jag att det e Sportens fel! Typ OS! :)

Postat 2018-02-18 09:50 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 814 Nästa 
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt