Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3950 / Svartvita bilder och nya digitala Leica CL!

Black Shoes, Hornstull 2014
Att fota svartvitt gör ofta att man kan konkretisera budskapet i en bild! Kurt Dejmo skrev en artikel om att fotografera svartvitt i Fotografiskt årsbok 1961, och hans funderingar och åsikter om att fotografera svartvitt håller mycket bra än!

.Vad gäller den nya digitala Leica CL, så e den inte riktigt i min smak! Kan bero på att jag sett och haft för många Leicor under åren! ;) Även Leica CL! Man vänjer sig vid ett visst utseende, Leicautseendet!

Den analoga Leica CL va väl ingen höjdare, men praktiskt vid fjällvandringar, skidåkning men även vid stadsvandringar mm! Och den hade det som e det typiska och mycket bra med M Leican och även med CL, en mycket bra sökare! Se'n hade CL en kort mätsökarbas, som försvårade användandet av ljusstarka objektiv, men man kunde i alla fall använda de flesta M-objektiven! Men efter några år så klistrade nålen i exponeringsmätaren fast! Men det gick att åtgärda!För några år sedan bloggade jag om att Leica skulle ha gjort nå't så här på sin redan då kompakta Leica X1! Ni ser sökaren va! (PS-arbetet e gjort av Bernt Carlzon)  Men nu har ju Fuji tagit över det här sökarkonceptet! Man har tagit över Leicasökaren, så kan man nog säga!

Allroundkameran för gatufotografer förr! ;)  Det är ungefär som en Fuji X100 numera! Mycket bra sökare och en bildvinkeln på X100-optiken som är densamma som på en 35:a!

.Och vad gäller liknande kompakta kameror som nya Leica CL med utbytbar optik, så finns ju redan Fuji X-E1, X-E2 och X-E3! Och till ett bra pris! Jag kör förresten äldre Zeiss, Canon och Leicaoptik på min X-E1!

Å vad finns då kvar på den nya digitala Leica CL? Kanske bara en röd plupp skulle nå'n fräck typ säga!

Men det kanske räcker! Kameraägandet är oförutsägbart speciellt när det är röda pluppar inblandade! :)

/Bengan

Postat 2017-11-22 08:35 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 3949 / Vi lever i en av de bästa av världar, men ändå så ökar stressen och oron!

Fotograf

Visst låter det motsägelsefullt! Å vad e då problemet? Jag kan väl ana litet av vad det i många fall handlar om, att vi har för mycket att göra! Både på arbetstid och fritid!

Ok, det va väl inte det här man läste om i Teknikens Värld och Teknik för Alla på 1950-och 1960-talet! Då trodde man att vi bara skulle behöva arbeta fyra timmar om dagen, vi bodde i höghus i staden med stora balkonger, balkonger som man kunde odla på också, och på helgen så tog vi helikopterbilen till sommarhuset! Du sköna nya värld väntade alldeles bakom hörnet!
Vad konstig framtiden blev!

/Bengan

Ps. Å ännu mer framtid för er som arbetar! Ni skall jobba längre innan pension!
Tips, börja pensionsspara redan nu så kan ni gå i tid i alla fall! Det finns fonder i Panama och i Paradiset men akta er för Allra!

Postat 2017-11-21 09:29 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 3948 / Inte så smart jobbat Fuji!
Jag håller på och ältar om jag skall köpa en senare modell av X100! Mina kompisar, nästan alla, pratar sig varma för X100F och jag har såklart provfotat med X100F, men tyvärr inte märkt nå'n avgörande stor skillnad mot min X100! Ursäkta Fuji! ;) Men Ok, visst e det litet förändringar, litet snabbare och litet skarpare för dom som absolut måste ha så'nt! Men Ok, nu när min X100 börjar bli litet till åren kommen,  så hade jag kanske hoppas att det skulle komma något problem med kameran, som skulle underlätta det hela för mig! Tyvärr e det inte så ännu!

Trodde de va problem för en månad sedan, men köpte ett nytt batteri, se'n funkade allt bra igen!

Å jag bär kameran i stort sett utanpå jackan hela tiden (så gjorde jag med M Leican också) Å visst blir det imma dagligdags på kamera och optik när jag tar in kameran då det e kallt ute! Å visst slår jag i kameran i nå't bord då och då! Den har rullat litet på en slänt också! Å visst kommer det litet regn på kameran när jag e ute i regn, men det här användandet har inte berört kameran på nå't sätt som skulle kunna underlätta eller i alla fall legitimera en "nyinvestering"!  

Undrar hur Fuji resonerar? Man kan ju göra glödlampor som inte håller speciellt länge! Vill Fuji inte sälja nå'ra nya grejer? ;)

/Bengan

Postat 2017-11-20 13:02 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 3947 / Läsförståelsen blir bättre via papper! :) Å då kanske allmänbildningen också? :)

#3497959


Gjorde en snabbkoll på nätet, och hittade tydliga tecken! :) Å man behöver inte vara så speciellt beläst ;) för att fatta det här!

https://kib.ki.se/whatsup/blog/skarm-vs-papper

http://fof.se/tidning/2015/2/artikel/unga-vuxna-blir-allt-samre-pa-att-lasa-och-rakna

http://www.gp.se/n%C3%B6je/kultur/l%C3%A4sning-p%C3%A5-papper-%C3%B6kar-f%C3%B6rst%C3%A5elsen-1.67263

https://www.dn.se/nyheter/sverige/ny-studie-lattare-minnas-handlingen-i-pappersbocker/

Men nu e det här som vanligt, när det gäller olika saker, man är ofta i sin bubbla, och man tycker som bubbelgruppen i stort! ;) Eller så tycker man att det här är en papperskonspiration! ;)

Men som sagt, man läser nog bäst på tydliga och stillaliggande texter! Tycker det verkar ganska logiskt! Och bör lära sig bäst då också!

Och läser man för mycket digitalt, så sover man sämre också! ;)

/Bengan


Ps.  Men nu finns den en marknad som säljer digitala läsapparater! Och så finns det en del annat kul på de här läsapparaterna, rörliga grejer,  som det inte finns när man läser på papper!
Och tidningar som vill överleva, kör allt via nätet!

Och se'n när alla läser via skärmar och plattor, då säger man att det e det bästa sättet att lära sig på! För det finns inget annat sätt! Inget annat sätt kvar att jämföra med, såklart! :)

Postat 2017-11-19 15:43 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3946 / Underjordsbesök före teatern!
Vi skulle på teater inne i Stockholm City och åkte Pendeltåg in! Litet spännande va det för jag hade inte sett den nya Pendeltågsstationen tidigare! Så det blev några bilder och sedan några bilder ovan jord!  Stockholm förändras!

.

.

.

Se'n åkte vi upp!

.

.

Och tog en Latte med utsikt mot plattan!

Ha en fin lördagskväll!
/Bengan

Postat 2017-11-18 19:49 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 790 Nästa 
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt