Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4150 / Ok, dags att komma in i nutiden! Å så Tårtan i morgon!

Började i morse med att tända i vedspisen, sätta på kaffe och fixa några smörgåsar! Se'n ut till brevlådan för DN, och så några timmar sittande offline med en knäppande vedspis, ett tickande väggur och läsande DN! Har alltså varit offline några timmar, dags att komma in i nutiden som sagt! Å komma med i tiden! Så man inte kommer efter liksom! Eller missar nå't!

Man talade om artificiell intelligens också i en artikel, om en Turingmaskinen kunde ha empati! "Jovisst kan den ha det", sade framtidsteknikern!
Turingmaskinen kommer väl att sitta och lyssna på en knäppande vedspis, väggklocka och läsa DN då också, tänkte jag! För man kan inte leva ett AI- liv bara med empati, man måste njuta litet själv! ;)

.

Det va en del att läsa i DN, om digitalisering, om sociala media inför valet! Det e mycket som går via elektricitet numera! ;)

För övrigt så fungerar min Fuji X100S oförskämt bra i en konsumtionsvärld! Fuji skulle ha varit med i glödlampskonspirationen, då hade jag haft en X100F nu!

Och i morgon Tårtan! Och efter Tårtan, c:a 17.00, motion på 100 meter till en konstutställning!

Väl mött alla Tårtanaficionados!

/Bengan

Postat 2018-04-24 09:08 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4149 / Den globala uppvärmningen blir nog inte riktigt global! Tårtan på onsdag! Å nu äntligen regn!

Bornholm

DN är mycket tunn på måndagar, det händer väl inte så mycket under helgerna, för de flesta är väl lediga! Så det blev annan läsning också! Om planetens uppvärmning, en uppvärming som bara drabbar vissa delar av planeten såklart! Om vi har tur, eller hur man ser på saken, så kanske kraften från Golfströmmen minskar framöver och då får vi ett svalare klimat, ungefär som på Grönlands sydspets, så då kan vi här i Norden klara oss från någon större uppvärmning, å det e ju bra!

Annars så går klimatarbetet för att rädda planeten på som vanligt,
vi köper inte så många plastpåsar längre!

Och så är det fotofika på Tårtan nu på onsdag! Och jag kommer att gå vidare till en utställning på Galleri Movitz vid 17-tiden! Movitz ligger c:a 100 mter från Tårtan! Scooteråkaren Ronny har tipsat mig om utställningen!

Så väl mött nu på onsdag!
/Bengan

Postat 2018-04-23 10:30 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4148 / De flesta mycket vana internetanvändare vet inte speciellt mycket om internet!

Så kan man nog sammanfatta mycket av internetkunskapen! Vi kan vara specialister på appar, datorer, bildprogram, telefoner och allt som man kan lägga på sitt "skrivbord" och berätta hur man gör och hur kul man kan ha med alla appar, men ändå inte ha någon aning om vad internet kan användas till litet mera på djupet!
"Varför skall man behöva förstå internet på djupet, det sköter väl nån annan!"
Och det gör dom helt klart! ;)
Dom kan tex mörklägga hela länder, skruva ur proppen digitalt alltså, om man skall beskriva det hela på ett enkelt sätt! :)

Å då funkar inget!
Inte 112, inte digital övervakning på sjukhusen, och inte får man ut kontanter heller, kontanter som är det enda som kommer att funka när inte betalterminalerna funkar i butikerna! Och butiker kan bara ringa in beställningar från sina leverantörer, via telefoner som inte funkar, och inte minst, eller det mest allvarliga,
vi kan inte sända några bilder till kompisar, på den mat vi nyss ätit!

Å försvaret funkar inte heller! Kaffebryggarna står stillla så även Jas! :)

Läs mera uppbyggligt i Dagens DN!

Så om inte samhället fattar det här, å det verkar dom inte göra med tanke på bla. Transportstyrelsen och en del annat typ, så e det bästa rådet att stoppa huvudet i sanden och surfa vidare!
Ha nu en fin surfdag!
Å jag skall fortsätt med vedhuggningen! :)

/Bengan

Postat 2018-04-22 09:41 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 4147 / I dag en del yxgöra, som man säger i en av de Isländska sagorna! Å så Tårtan på onsdag!

Fast det här e nog ett litet trevligare hantverk! :)  Men efter en stund inser jag att jag behöver nog en mellanyxa! Klyvyxa går bra så här, men jag har en del mindre yxarbete och då e klyvyxan litet tung och stor!

.

Letade i bokhyllan för jag visste att jag sett yxråd i en katalog som jag har! Här är katalogen! :) Nu säger såklart nå'n, den här informationen finna på nätet!
Nix, det här blir en annan läsning, litet som yxpoesi! ;)

.

Så nu vet jag litet mera om yxor!

/Bengan

Ps. Moppeåkaren från Nykvarn ringde från Tårtan nyss, och meddelade att det är en intressant bildutställning längre ned på Hornsgatspuckel! Så efter Tårtan nu på onsdag så går jag dit och tittar på bilder, hoppas fler hänger på!

Postat 2018-04-21 13:06 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4166 / Värmen kom plötsligt och då kom mopparna ut!

Nykvarnsmoppe!

.

Roffe tycker det e lagom att ligga i hallen även om dörren e öppen! Ovanligt! ;)

.

24,5 grader!

Nu skall man inte ropa hej för tidigt, vädret är oförutsägbart, trots alla datorer!
Kaos råder! :)

Å Kaos upptäckte man först när man fick datorer! Då kunde man räkna ända till slutet! Tidigare rundade man av litet, så det såg bra ut! Ingen orkade räkna hela vägen, det borde stämma ändå!

Eller om det inte blev nå't slut på datoruträkningen, då fick man reda på det också, eller hur Allan! :)

/Bengan

Postat 2018-04-20 18:07 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 830 Nästa 
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

Arkiv