Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3978 / Lucia på Tårtan i svartvitt! Men en färgbild e de!


Personalen  sjöng Luciasånger för oss! Flera gånger! Så den sista Tårtan för det här året blev en riktig Luciafest! Vi va väl en 15-16 stycken totalt som satt och njöt av vacker sång!

.

Och det fotades från alla håll och kanter!

.

Här e nästan alla samlade!

.

Emma, som äger Tårtan, va Lucia litet senare! Med ännu mera sång! 

Se'n blev det en promenad till Gert på Svenska Kort för att se bilder på hans Aston Martin som är på trimningsservice! Men vi tyckte nog vi såg en liten rostfläck på en mutter under bilen..   ;)

Se'n Pendel till Rönninge för att ta bilen vidare till brottsplatsen! Allt enligt Leif GW!

Nog för idag!
För det har varit tillräckligt! :)

/Bengan

Ps. Glömde! Sven lånade ut sin Fuji X100F till mig som vanligt! Försökte jämföra skärpa med min X100! Tyckte faktiskt min X100 hade aningen bättre skärpa! Men kan bero på att jag är mera van med X100! :) ;)

Postat 2017-12-13 23:11 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3977 / Lucia i dag och jag tar bilen för säkerhets skull! Bensindriven!

behind sunglasses...?


När det kommit snö, så är Pendeltågstrafiken som vanligt mycket osäker, så jag tar tyvärr bilen och parkerar den närmare Stockholm! Vid en station som jag senare kan nå från flera kollektivtrafikslag för säkerhets skull! Vi har en bensinbil numera, för nu e diesel fuldiesel! (Men vi fick miljörabatt när vi köpte förra bilen, en diesel) Läste i dag i DN vart vårt sorterade plastavfall bränns, och jag har läst tidigare var vårt sorterade elektronikavfall bränns! Även vart sköljvattnet från våra flieströjor tar vägen! Och att nästan alla grejer som tillverkas i The Near East, transporteras via jättecontainerfartyg, som för att det skall bli billigt, kör på den billigast tjockoljan! Men flyget har som tur avgaser, som lägger sig som ett skyddande tak över jorden så inte uppvärmningen går för fort! Så flyg mera!
Ha nu en fin Lucia bland nära och kära!
/Bengan

Ps. Tårtan idag!

Postat 2017-12-13 07:40 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3976 / Fint med snö kanske, men inte vad gäller Pendeltåg!Fick i alla fall glada tillrop av några ungdomar i kväll när jag skottade snö! "De e fint med snö!" Jättefint sa jag, som hade skottat tung blötsnö två gånger i dag! Annars inga nyheter, min fru ringde nyss och sa att hon satt på Centralen och väntade på ett Pendeltåg som skulle ha kommit redan! Och att det va en högtalare i bakgrunden som lät som den i Semestersabotören! Så vi får se när hon kommer hem!

Vad gäller bilden på Roffe i kväll, så e det 1/20, f2 och 1600 ISO!
Svartvitt jpg rakt ur!

/Bengan

Ps. Tårtan i morgon!

Postat 2017-12-12 19:54 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3975 / Kameran som njutningsmedel! Eller tröst! Eller arbetsredskap! Eller vadå?
"Uppgraderingar" av våra fotoverktyg handlar nog i många fall om känslan att få något nytt! Och med det nya få inspiration till bättre fotografi! (Vad bra fotografi nu är) Jag går och våndas med min gamla Fuji X100, som funkar onödigt bra, och som dessutom vägrar att uppträda tillräckligt dåligt för att legitimera en sk. nyinvestering! (Har klagat på Fuji för det här tidigare)

Så vad återstår om inte kameran pajar, eller funkar tillräckligt bra fortfarande! Att satsa på ett nyare modell ändå! Som njutningsmedel! Det må bära eller brista liksom! :)  Somliga kallar det vårt behov av konsumtionströst! Och kanske med en ny kamera få mer inspiration i fotandet! Och så kan man få skarpare bilder med en nyare kamera! För skärpa e viktigt! Och äntligen få en svart Fuji X100! De kanske e anledningen? Då säger en tråkmåns i min närhet, köp en begagnad svart Fuji X100S, för det blir mycket billigare! Dessa sanningssägare! Tråkmånsar e just vad dom e! Å som tur e så har jag inte hittat någon svart begagnad X100S eller X100T i min närhet! :)

Men det e sannolikt olika saker inblandade i våra nyinvesteringar! Å känsliga saker, om nu nå'n påstår nå't! ;)  Jag själv hoppades ändå på litet hjälp från X100! Men icke! Fotade i en garderob i morse men kameran hittade skärpan direkt i halvmörkret! Skitkamera!

Och i morgon onsdag sista Tårtan för den här terminen!

/Bengan

Ps. Å så väntar det roliga om en stund, snöskottning! Äntligen! Suck...
Å det snöar fortfarande, kanske bäst å vänta litet, så jag tar en påtår så länge!

Postat 2017-12-12 10:52 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3974 / Roffe äter kött! :)

#2746682

Det började med att jag va ute med Roffe, och han gjorde det stora behovet! :) De gör han tre gånger om dagen! Tänkte, han och jag e nog litet olika inombords! Tarmar å matsmältning liksom!  Maten verkar gå rakt igenom honom! Men det e inga problem, det som kommer ut e fast å fint! :) Även i munnen har jag märkt att vi e olika, tex när han hugger en Lämmel i fjällen! Och jag undrar vem som e mest miljövänligt, han e köttätare, å jag äter inte kött! Så jag Googlade litet och hittade några artiklar!

"Så att vara vegetarian är att slösa med jordens resurser och sin egen hälsa. Som köttätare sparar man jordens resurser och får optimal hälsa". (Björn Hammarskjöld F.d. överläkare i pediatrik. Filosofie licentiat i biokemi. Boende i Mora. Ledamot i Strömstad Akademi, som består av akademiker engagerade i forskning, utveckling, utbildning och information).
https://asikt.dn.se/asikt/debatt/det-enda-logiska-ar-att-valja-vegetariskt/det-enda-kloka-ar-att-vara-kottatare/

Å så en artikel till!
Köttkonsumtion är väldigt miljöbelastande, en rad vetenskapliga studier bekräftar det, kommenterar Annika Carlsson-Kanyama, forskare på Totalförsvarets forskningsinstitut, de nya rönen.
Resultatet är nedslående. För varje kilo producerat kött skapas växthusgaser motsvarande 36,4 kilo koldioxid. Därutöver släpps stora mängder gödningsmedel ut samtidigt som stora mängde energi krävs. Totalt motsvarar det utsläppen från 25 mils bilåkning och 20 dagars oavbrutet användande av en 100-wattslampa.
https://www.svd.se/okat-kottatande-skadar-miljon

Ja du Roffe, inte blev jag speciellt mycket klokare! Men jag tror ändå att det gäller att vara litet påläst själv, innan man söker ytterligare "fakta" på internet! Å du kan nog fortsätta med köttet, men jag avstår! ;)

/Bengan

Ps. I alla fall i den ena artikeln finns det möjlighet att kommentera!
Och det e väl bra....  ;)
För det är en demokratisk rättighet! ;)

Postat 2017-12-11 16:50 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 796 Nästa 
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt