Pro Memoria

Mitt fotografiska minne

Pride och vegetarianer

Lika bra att säga det med en gång: jag förstår mig inte på dessa avvikelser från naturens ordning. Men jag accepterar att de finns. Och jag har inga problem med att vara vän med vem som helst i denna minoritet så länge jag är fredad och respekterad för min egen ”naturliga” läggning. Nu blir jag inte vän med vem som helst av hbt:arna i alla fall, eller med vem som helst annan för den delen. Vänskap uppstår och grundas på annat än vad hbt står för. Vänner älskar man på ett annat sätt. På en annan nivå.

 

Nu är Pride-festivalen slut och vi kan få fred från den överdrivna nyhetsrapporteringen som får mig att känna mig som om JAG tillhörde en minoritet. Det är tur för Stockholm och Europa att vi inte arrangerar heterofestivaler. Det skulle bara inte gå. Eller också gör det det. Vi har en lågmäld fest varje dag.

 

En minoritet tillhörde jag dock ett par år när mina barn fortfarande bodde hemma. Två av dem och frun åt vegetarisk mat. Den lille och jag åt vanlig mat. Det kändes lite konstigt att tala om för andra att jag är köttätare. Som om jag vore en invandrad kannibal. Men för det mesta möttes jag av stor tolerans och medkännande.

 

Bloggens bild idag går motvilligt i Prides färger men också med ett stänk av vegetarisk mat. Man måste ju lägga upp den på något...

 

Postat 2008-08-02 09:44 | Läst 7610 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Jordgubbar och balkonger

I år har vi frossat på jordgubbar varje dag. Säsongen är ju kort och vi ville njuta av den så länge den varar. Vi fick dock hejda oss lite för ett par veckor sedan då jag fick diagnosen diabetes på St Görans sjukhus. Frukt och bär är bra, sa dietisten, men i kontrollerade mängder. Jag tar det med ro. Har varit med om värre. Det går att leva med begränsade fröjder.

 

När vi bodde i villa i Åmål hade vi jordgubbsland några år men gav upp för de listiga fåglarna som stal vår sommarfröjd. Nu har min fru ett experiment på balkongen: jordgubbar i kruka. Det tycks fungera. Inte ens jag såg jordgubbarna förrän de var mogna häromdagen. Inga fåglar har sett dem heller. Vi ser å andra sidan sällan några fåglar, hör dem bara. Här är beviset för att jordgubbsodling på balkongen fungerar i Stockholms kommun 2008. Passade på att testa mitt nya objektiv också, ett 50 mm/1,4. Äntligen kan man få lite snabbare tider!

Postat 2008-08-01 19:44 | Läst 7286 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

MAMA MIA!

Cosi fan tutte. Igår gjorde jag det som alla tycks ha gjort – gick på bio och såg Mama Mia! Som omväxling till det soliga och varma vädret njöt jag i fulla drag av svalkan och mörkret i biosalongen. Filmen var trevlig och fylld med gammal välbekant musik. Jag var ingen stor ABBA-fan på den tiden det begav sig men låtarna gick det inte att undvika såvida man inte valde ett liv som radioeremit. Det gjorde jag nu inte så därför kände jag igen det mesta som sjöngs i filmen. En söt liten historia med lyckligt slut. Min behållning av filmen var nog alla scener med segelbåten. Jag sålde min motorbåt nyligen och saknar sjölivet enormt. Segelbåtsscenerna fick hjärtat att klappa lite extra. Och Greklands övärld. Hur ljuvlig är den inte. Har bara goda minnen från Grekland.

Dagens bild är på mama mia e io, mamma och jag, på det första fotot någonsin av undertecknad. Jag ber om ursäkt för allt damm i pappas förstoringsapparat.

Postat 2008-08-01 09:24 | Läst 7890 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8