Mitt fotografiska minne

Innan det roliga börjar

Om resande arkitektur

Ett av mina långa projekt har arbetsnamnet "Temporär arkitektur". Den här gången tänkte jag visa lite bilder på en dagsländearkitektur, ett resande nöjesfält. På väg till och från jobbet passerar jag ett större grönområde där 275:an viker av mot norr i en rondell, strax öster om Hässelby slott. Fem dagar i veckan har jag koll på vad som händer där.

Långtradarna kommer en dag och sätter upp allt under febril aktivitet. Alla vet vad de ska göra och det går undan. Dag två är nöjesparken igång. Dag tre packas allt ihop och man drar vidare till nästa ställe. Endast några tillplattade plättar i gräsmattan och några leriga däckspår finns kvar.

 

 

 

 

 

 

 

Eders hängivne kolorist

PS
Det är naturligtvis färgen som är motivet här också. Och jag använde Dogmakameran, OM-2N med 50 mm och Portra 400.

Inlagt 2015-02-09 12:01 | Läst 11915 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
De är ganska häpnadsväckande, de där kringresande nöjesfälten. Ibland står de flera dagar, men uppackning och inpackning görs med samma hejdlösa fart. Man får hoppas att de ger sig tid att dra åt alla muttrar ordentligt när de sätter upp grejerna. Dina bilder sprakar av färg. Jag antar att du har soppat dem själv? Numer vet jag ju att det är lika enkelt att fota på plastbandsensor som på elektronisk sensor: bara tryck på knappen, så är det gjort. Men ändå känns det som om plastbandet var förenat med en massa jobb som man slipper med elektroniska prylar.
Svar från N Thomas Meldert 2015-02-09 18:20
Jo, jag framkallade åtta rullar färg förra helgen och sedan hade jag ett par dagars arbete med att skanna dem =) Visst är det lite arbete att jobba med plastbanden men jag hör ofta digitalfotograferna beklaga sig över efterarbetet i PS. De har ofta tagit hundratals bilder, om inte tusentals,och måste sitta och välja vilka som är bra nog och sedan behandla de utvalda till perfektion. Jag tror att jag lägger ner mindre tid på min efterbehandling än någon digitalfotograf. Dels beror det förstås på att jag tar färre bilder (jag använder inte (motor), och dels på att jag inte gärna bearbetar bilderna för mycket. Filmen innehåller i sig det uttryck jag vill åt utan att behöva konstra till det.
Nu kan du färgframkalla ,,,,,,,också. :-) Fina bilder. :-)
Svar från N Thomas Meldert 2015-02-09 21:33
Men jag var lite osäker. Det var fyra år sedan sist.
Fina bilder det var!! Porta är bra!!
Svar från N Thomas Meldert 2015-02-20 22:13
Portra är en finfin film. Fast favoriten är nog Portra 160 som jag kör på 200.