Mitt fotografiska minne

Nu börjar det - försäljningsraset

Om att nöja sig, eller nåt

FS rapporterar om försäljningsras för Canon och Nikon på 17-18%. Det var väntat, om jag säger så. Någon gång får amatörerna nog av alla nyheter och nöjer sig med det de har ett tag till. Andra kanske skyller på den klimatpåverkan som tillverkningen av elektronik har på miljön. Andra inser att frekventa kamerabyten är dåligt för plånboken. Och ska man se krasst på det hela så duger vilken kameramodell som helst som har några år på nacken ett bra tag till för oss amatörer. De flesta printar väl inte ens ut sina bilder på papper längre. Bara de lyckliga dårarna som häckar i mörkrummen. Men de behöver sällan nya kameror, möjligen en gammal till för en liten peng.

Eders Hängivne

Inlagt 2019-05-14 18:41 | Läst 3714 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Precis en sån har jag (haft). Den jag har är inte samma exemplar som den jag haft och praktiskt taget oanvänd!. Men det är dom nyare kamerorna jag använder! Snygg bild. Fö är min gissning att kameramarknaden som dom flesta andra marknader kommer gå upp och ner, hälsningar/ Björn T
Svar från N Thomas Meldert 2019-05-15 10:42
Mina Nettarer är helsvarta och har ingen dubbelexponeringsspärr (de heter nåt annat då).
Canons och Nikons utvecklingsavdelningar behöver nog bättre input från strategerna. Eller så behöver säljarna få en spark i baken. Marknaden kommer alldeles säkert att repa sig. Förr eller senare går digitalkamerorna sönder och måste ersättas. Min pappas D80 gick sönder efter bara några få år. Min Canonkompakt gick samma väg efter mindre än tio år. Men det är klart. Håller kamerorna längre går försäljningen ännu sämre =)