Mitt fotografiska minne

Rolleiflex och de praktiska tillbehören - slutord

Som ni har sett och läst är fotografisk prylsjuka ingen ny företeelse. Sedan 50-talet har den grasserat och gjort fotografer tokiga i dessas tekniska finesser och framkallat måste-ha-begär hos alla sina utövare, då som nu =) Även jag, skall jag klädsamt bekänna! Men allt oftare gör jag tvärsom, lämnar det mesta hemma och tar min Rolleiflex och går. Då jag avskyr att bära mycket saker gillar jag att vara minimalistisk när jag ska ut med kameran. Då kan jag fokusera på bilden =)

Fotoglädje för mig är: Rolleiflexen med ljusgult filter, motljusskydd, Tri-X och Sunny 16. Och gott om tid. Kan det vara enklare och roligare att samla på minnen?

Mellanformataren

PS
Jag har samlat många Rolleibilder på min Retrofotografiblogg men numera laddar jag upp nya Rolleibilder på min Rolleipixblogg. Välkommen in att titta.

Inlagt 2010-05-30 08:49 | Läst 12788 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Mycket har vunnits med den digitala tekniken, och något har förlorats. Som prylar är ju de digitala kamerorna egentligen inte så spännande. En gammal Leica eller en Rollei har mycket mer prylglamour eller vad man ska kalla det. Visst är det på ett plan oväsentligt för bildresultatet, men samtidigt... det är med kameran man fotograferar, och som verktyg kan den faktiskt vara mer eller mindre inspirerande.
Svar från N Thomas Meldert 2010-05-31 07:12
Det är nog så att de digitala kamerorna är mest spännande och inspirerande för den unga generationen. Utan digitaltekniken skulle fotografi fortfarande vara en gubbhobby. Och det är bra att nästa generation tar fotografin in i ett nytt steg. Numera handlar pryltänket om senaste kameran, objektiv, olika programvaror och kanske studioutrustning. Förr handlade det nog mer om tillbehören än kamerorna. Man köpte ju en kamera som skulle hålla så länge att den gick i arv =)
Och naturligtvis fattar inte de unga hur bra de har det :-D
Svar från N Thomas Meldert 2010-05-31 22:21
Har "de unga" någonsin gjort det? =) Både du och jag har nog fått höra att vi inte vet hur bra vi har det!
Men *nu* vet jag! :-)