Mitt fotografiska minne

Streetsnapper - andra rundan

Fotoklubben avslutade terminen med en utflykt på Djurgården. Den här gången åkte jag utan analogt sällskap för att förhindra återfall. Med en ny kamera måste man hårdköra för att få in greppen i märgen. Och det går bra. Redan sitter en de flesta av greppen riktigt bra. Tyvärr är min högra tumme lite väl benägen att låsa exponeringen på helt fel tillfälle med felexponerade bilder som resultat. Jag får väl skaffa mig ett tumgrepp som håller den borta från knappen. Idag bytte jag ut kameraremmen mot en gammal handlovsrem från någon analogkompakt från 60-talet. Det kändes perfekt.

På den här rundan körde jag med autofokus, bländarprioritet, RAW och 400 ISO på Fujifilm Provia. Nu lite bilder.

 

7:ans spårvagn

Endast för inbjudna

Pärlor

Konversation

Gatukök

Mera bilder så småningom... Och det finns några till i mitt album för denna kamera. Jag lägger upp rikligt med bilder för den som är intresserad av den. Det är inte så kul att studera själlösa testbilder. Hellre bilder från en vanlig användare.

Den digitale mellanformataren

 

 

 

Inlagt 2011-05-26 22:35 | Läst 7225 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag kan bara säga en sak: det är tydligt att du känner dig inspirerad av din nya dyrgrip! Det syns i känslan i bilderna. Åter måste jag prisa din rakteknande vidvinkel. Kalas! Du ställer tydligen in färgprofil för att motsvara en film. Jag har också den möjligheten, men har aldrig använt den. Men det blir klara och raffiga färger, i alla fall i det här fina ljuset.
Svar från N Thomas Meldert 2011-05-27 06:21
Jag vill ha så naturliga färger som möjligt därför kör jag standardinställningen Provia. Det lustiga med kameran är att de kallar sina färginställningar för Filmsimulering och denna går inte att stänga av. Men när de kommer till sv/v har de inga "film"namn längre. Nu kör jag i RAW så det spelar ingen roll.
Jag blir f ö alltid inspirerad av en kamera som är trevlig att fota med. Den här är det bästa jag provat i den digitala världen. Men lika rolig som Zeissen är den inte...
Riktigt bra ur teknisk synvinkel måste jag säga, bättre än väntat fast jag tror det beror mer på "piloten" än farkosten :-)) jag tycker mig ana en viss beslutsångest i vardande ;-)
Mvh Leif M
Svar från N Thomas Meldert 2011-05-27 07:34
Piloten suger upp berömmet blixtsnabbt =) Beslut är till för att fattas med magen och lusten, inte förnuftet. Klipp till vetja =)
Ok, det verkar ju gå att ta bilder med kameran i alla fall.. ;) :)
Men fastnade för en viktig sak som du säger, "Men lika rolig som Zeissen är den inte... "
Å jag tycker Zeissen e nästan lika rolig som M Leican.... ;)
Hur som helst, de e nå't visst med de här två analoga RF i alla fall! :)
B)
Svar från N Thomas Meldert 2011-05-27 09:23
Så är det. Ett överflöd av tekniska finesser dränker fotografen. Manualen blev väldigt kort när jag hoppade över filmning, bracketing, panoramafotografering, blixt mm mm. Nästan lika lättbegriplig som Zeissen eller Leicorna. Det blir nog bra det här till slut =)
Men mina RF:ar är fortfarande förstaval...
Färgerna påminner lite om gamla Agfa CT 18 - det vill säga betydligt "bättre" än verkligheten. Den riktigt Agfa-blå himlen är dock knepig att få till.
Svar från N Thomas Meldert 2011-05-27 10:14
Hur det än är med Agfa-likheten så tycker jag att de stämmer väldigt väl med vad jag såg =)