"Hjärtats tankar & funderingar"

Spiken i kistan...


Ännu ett tungt besked... Försäkringskassan godtog inte min begäran av omprövning... Ville bara berätta det för Er som visat intresse och stöttat mig. Fick beskedet i fredags per post. Blev alldelse chockad när jag öppnade kuvertet och läste vad som stod. Var inte beredd på att jag skulle få svaret så snabbt efter det att jag skickat in synpunkter på deras eventuella beslut. Trodde bara att det var en bekräftelse på att de mottagit min begäran.

Jag hade skrivit att jag skulle gå till läkaren och få ett nytt läkarintyg (vilket jag också gjorde i fredags) men de väntade inte ens med att titta på det :o( De hade helt enkelt bestämt sig! Jag fattar inte hur sjuk man skall vara för att bli sjukskriven... 

Jag har legat på golvet hela morgonen med fruktansvärd ångest, sprungit på toaletten med en orolig mage och mått jättedåligt. Jag blir bara sämre och sämre, vet inte hur jag skall ta mig ur detta.

I morgon måndag skall jag till Arbetsförmedlingen och prata om att eventuellt kunna arbetsträna hemifrån. Jag känner mig egentligen inte redo, men vad skall jag göra? På något sätt måste jag ju få in lite pengar. Hoppas jag kan gå dit bara...

Arbetstränar någon av Er? Hur är det? Hur många timmar per dag/vecka arbetar Ni?  Berätta gärna!

Kram Milla





Foto: Camilla Thieme

 


 

Inlagt 2010-08-29 09:23 | Läst 6070 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Såg på nyheterna imorse att alliansen skröt om att dom har minskat sjukersättningen med stora siffror, mer kommer det att bli. Socialbidragstagarna har ökat och kommer att öka ännu mer, för många som drabbas av detta kommer detta innebära katastrof. Sådana som är för sjuka för att kunna jobba, men som är för friska för att få hjälp är det åt helvete. Där sägs det ingenting, frågan är om detta är en rätt och human väg att gå. Jag som snart skall börja arbeta vill inte att mina skattepengar går till strunt, som tex sänkt fastighetsskatter till förmögna, när fattiga, pensionärer och sjuka har det riktigt tufft.
Kram Anders
Svar från Trullan 2010-08-29 12:32
Tyvärr får jag inget socialbidrag heller...
Har hamnat "utanför samhället" :o(
Tack för Din kommentar Anders!
Kram Milla
Det är vansinne det är vad det är !!!!!
Svar från Trullan 2010-08-29 12:30
Ja, det är det!
Kram Milla
Det är ju knappt så man tror det är sant när man läster hur du behandlas.
Jag hoppas verkligen att det löser sig för dig.
Klart att politiker kan skryta med att sjukskrivningar och arbetslöshet gått ner när de behandlar folk så här. För du är ju knappast den enda.
Bara det att du är stark och vågar lämna ut dig och berätta detta för oss andra.
Jag kan bara säga att jag haft tur och tydligen fått göra med riktigt trevliga och hjälpsamma människor på försäkringskassan.
Hoppas också att du till slut får den hjälp du behöver.
Var rädd om dig.
Mvh
Maria
Svar från Trullan 2010-08-29 12:29
Tack Maria för Din vänliga och varma kommentar!
Kram på Dig :o)
/Milla
Så vida jag förstår det så klagar inte FK på Din sjukdom utan på Er gemensamma, i hopräknade inkomst?
Då hjälper ju inte ett läkarintyg till?

Surt är det hur som helst.

Kram
/Peter
Svar från Trullan 2010-08-29 12:28
Nej, nu har Du blandat ihop Försäkringskassan med Sociala ;o)
Försäkringskassan går bara efter läkarintyg och de sociala räknar
den gemensamma ekonomin.
Kram Milla
Hej Camilla!
Usch, man blir så ledsen när man läser hur människor blir behandlade!
Man blir ju liksom inte bättre av att känna press och stress pga att dessa instanser jävlas...
Jag själv befinner mig också i läkarintygens värld, jag kan inte bli sjukskriven 100% även fast det behövs, för läkaren har inte tid att träffa mig. Och träffar han inte mig så godtar inte FK att han sjukskriver mig 100%... Hopplöst!
Jag hoppas du finner lite kraft och styrka så du kan ta dig till Af och jag hoppas verkligen att de isåfall har nåt bra att erbjuda dig...

Styrkekram
Jessica
Svar från Trullan 2010-08-29 13:47
Tack Jessica för Din goa kommentar
och Din styrkekram (den behövs)!
Kram Milla
Lycka till imorgon! Håller alla tummar jag har att du träffar någon som kan hjälpa dig till en arbetsträning som fungerar för dig!

Kramar
Anna
Svar från Trullan 2010-08-29 18:09
Tack goa Anna :o)
Kramar Milla
Vad skall jag säga, problemet som görs i samhället idag är att så fort en människa är utanför sitt hem trots att man är sjuk, så är man inte sjuk....Det är så långt ifrån sanningen man kan komma, vissa saker måsta man göra för att överhuvudtaget kunna ha en chans att bli bättre. Psykologin och kbt idag tycker jag är så fel ute som man kan komma, idag sätter man en mall för vad som skall göras och man följer den punkt och pricka, alla människor är egna individer, alla människor behöver olika tillvägagångssätt att kunna bli hjälpta. I Millas fall så lever hon ihop med en man, och det säger sig självt att oavsett hur dålig man än är så måste man ibland göra saker och ting för att ett förhållande skall kunna fungera. Jag vet av egen erfarenhet att om man nu lider av det problem som Milla har så behöver man få vård av samhället för att överhuvudtaget kunna prova att komma ut i samhället. Man kan inte ta bort vård och byta psykologer ständigt och sedan pressa en människa att gå ut och jobba när personen inte är redo. Speciellt när personen har vissa självmordstankar, ignorerar man sådant då tycker jag att man är ute och cyklar ordentligt. Samt om en människa också gör allt som begärs av alla myndigheter och instanser i form av rehab och vård så tycker jag att samhället skall ta sitt ansvar. För övrigt kan man tillägga att en kbt behandling är utformad på ett sätt så att patinten själv skall träna och utsätta sig för det som är "läskigt", det är inte så konstigt att Milla i detta fall gör saker ute. Det är en del av behandlingen som skall utföras. Jag har samma problem som Milla vad det gäller kräkfobi, jag fick åka buss själv och ta i saker, gå i affärer, åka till golfbana, gå på offentliga toaletter mm för att kunna bli friskare, det var en del av behandlingen. Om nu olika instanser tycker det är fel och anser att en människa som kan göra sådant är frisk, då skall väl inte behandlingen vara utförd på ett sådant sätt som jag har beskrivit det här. Väldigt märkligt samhälle vi lever i! Dags att vakna upp och se att samhället håller på att spåra ur totalt !!!
Hej Millan !

Jo jag arbetstränar också, men det vet du ju redan. För mig går det sådär. Jag funkar dom timmar jag är på jobbet men har mycket frånvaro...

Jag är cancersjuk och det ger lite komplikationer ibland. Bla har jag legat på sjukhus i tio dagar nu. De trodde först jag hade en infektion, men nu tror dom att alla cellgifter har fått imunförsvaret att spåra ur.. Det käkar opp mig istället för mina basilusker....

Jag hoppas det funkar för dig. Jag förstår din oro men jag kan samtidigt säga att om det inte funkar kan du gå tillbaka till sjuskrivning. Dom har bla frågat mig om jag är intresserad av det.

Det är nästan hopplöst att få ut sjuersättning med de nya bestämmelserna, men du borde kunna få ut sjukpeng. Det bästa är att du talar med AF och FSK.

Tyvärr lider du av ett problem som är svårt att få sjukpeng för idag. Ångest anses allt för diffust för FSK även om det kan vara ett stort problem. Det är många läkare som påpekat det för mig.

Kram
Svar från Trullan 2010-09-06 17:03
Hej Henrik!
Vad ledsen jag blir när jag läser om Din sjukdom :o(
Känner mig dum som klagar över min ångest (men det kan vara jobbigt det också).
Tyvärr har jag ingen sjukpeng (har inte arbetat på 18 år) och tror att jag har blivit
nollklassad för sjukersättning också. (Eftersom jag inte gick till AF dagen efter att
jag blivit av med min ersättning, något jag inte hade en aning om att man skulle
göra...). Så det ser väldigt mörkt ut.
Jag hoppas av hela mitt hjärta att Du kommer att må bättre snart Henrik!
Sänder en varm kram till Dig.
/Milla