"Hjärtats tankar & funderingar"

Dags att gå till tandläkaren...

Imorgon onsdag den 31/8 är det dags för mig att gå till tandläkaren igen, för att se om jag har några hål... Jag gillar verkligen inte tandläkaren! Tycker det är jättejobbigt att sitta alldeles still, öppna munnen på vid gavel och knappt kunna andas. Det ger mig lite smått PANIK faktiskt. 

Men, jag måste erkänna att det även känns lite spännande att gå dit denna gång, för att se vilken inverkan min medicin har. Just nu är jag inte ett dugg nervös, i alla fall inte för att gå dit, men tänk om jag har hål!!! Jag som inte haft en inkomst på femton månader, hur skall jag ha råd att laga hål?

Som tur är behöver jag bara gå till tandläkaren vartannat år, så då blir det ju inte så dyrt (speciellt inte sedan de införde tandvårdsbidraget :o) Hittills har jag bara haft fyra stycken hål, i hela mitt liv!

Hur ofta brukar Du gå till tandläkaren? Har Du "tandläkarskräck" och hur många hål har Du haft? Berätta gärna!

Kram Milla

Ps. Håll gärna tummarna för mig att det går bra imorgon och att jag inte har några hål... Ds.

Inlagt 2011-08-30 20:13 | Läst 6759 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Usch, det är inte särskilt kul att gå till tandläkaren!
Jag ska snart också göra det, men det blir inte särskilt dyrt, bara 150 kr!
Jag går nämligen till Tandvårdshögskolan här i Malmö, och om en elev gör jobbet så kostar besöket bara 150 kr, oavsett vad som görs!
Exempel: kontroll, röntgen, lagning, putsning = 150 kr.
Men man bör ha gott om tid för besöket, för beroende på hur långt eleven kommit i sin utbildning tar besöket längre eller kortare tid. Men minst en timme bör man sätta av för besöket!
Men är man pensionär, som jag, så är ju det sällan något problem.
Det går också att beställa tid direkt hos en lärare och då kostar besöket det dubbla, alltså 300 kr.
Fast nu är det ny termin så då kanske priset höjts med en tia eller två!
Svar från Trullan 2011-09-03 16:52
Det var ju en bra lösning :o)
Fast jag skulle nog inte våga gå till en elev... ;o)
Mitt tandläkarbesök kostade 50 kr ;o) Hihi.
http://www.fotosidan.se/blogs/mittinrerum/50-kr-for-ett-tandlakarbesok-det.htm
Mvh Milla
Ska göra en rotfyllning imorn bitti. Att gå till tandläkaren och få hjälp med trasiga tänder är väl inget problem, men prissättningen dem har är ju hutlös ! Varför kostar just kroppsdelen tand så mycket att fixa till ? Man ju kan få andra kroppsdelar utbytta eller reparerade för några hundralappar. Håller tummarna att du inte har några hål : )

Lars-Göran
Svar från Trullan 2011-09-03 16:49
Hoppas det gick bra hos tandläkaren Lars-Göran!
Själv hade jag som tur var inga hål :o)
Jag tycker tandläkarbesöken skulle ingå i högkostnadsskyddet!
Mvh Milla
Hej..om du bara behöver gå vartannat år..anses du vara en lågriskpatient till att få karies.Bra!!
Jag tror inte att du har ändrat dina vanor så mycket sen förra besöket..att det skulle gett dig nya hål.
Hade vi bott nära varandra ,hade du kunnat komma till oss....jag "älskar "tandvårdsrädda ! patienter...eller snarare älskar att försöka hjälpa med att förmedla ett lugn å en trygghet till de som är obekväma i den situationen som råder hos en tdl....så att obehaget minskar å tilliten kan öka.
Svar från Trullan 2011-09-03 16:43
"Lågriskpatient" det låter bra det :o)
Jag hade gärna gått till Dig på undersökning!
Fast min tandläkare var också jättesnäll :o)
Mvh Milla
Klart det går bra. Jag hade förr i tiden tandläkarskräck beroende på den tandläkare vi hade i skolan. Alla var lika rädda för honom. Jag går en gång om året och har förmånen att jag inte brukar ha hål. Det värsta är att jag måste ta Waran sedan jag hade proppar i lungorna så jag är så rädd det skall blöda för mycket.

Jag håller tummarna för dig.
Hoppas du sover gott nu.
gun.Inger
Svar från Trullan 2011-09-03 16:40
Jag förstår att Du är nervös för det Inger.
(Min mamma äter också Waran).
Tack snälla för "lyckönskningen".
Jag hade inga hål :o)
Mvh Milla
Oj vad bra att du påminde mig, skulla boka in tider att laga två hål och byta en lagning! Roligt värre ;) Det brukar ila i tanden ca två månder efter att jag lagat en tand, så jag gillar inte heller att laga tänder! Men eftersom jag inte heller har en enda krona i inkomst, så är det räkningarna man oroar sig för mest! Har verkligen, verkligen inte råd att lägga ut 3000 kr som det skulle kosta nu! :(

Sådär, ringt och bokat in två tider! (Duktig) ;)
Svar från Trullan 2011-09-03 16:38
Lycka till Lina.
Skall tänka på Dig :o)
Kram Milla
Tandläkaren ja, det är ju ingen rolig historia... fast nuförtiden är jag mest rädd för vad det ska kosta! Annat var det förr. Jag grät flera dagar innan jag skulle gå dit... var livrädd för sprutor så någon bedövning var det inte tal om. Jag hade ALLTID minst 2-3 hål så förstå att jag var rädd. Jag hatade den "nya" borrmaskinen, den som låter så hemskt så de fick köra med en sådan gaaaaammal slö sak (gjorde säkert det värre egentligen) o det tog dubbelt så lång tid.
När jag blev vuxen bestämde jag mig för att börja ta bedövning o vilken lättnad! Det är ju INGET att laga numera... någon enstaka gång ilar det till men inte så särskilt ofta. Numera har jag dessutom sällan spontana hål (tro det eller ej men jag har olagade tänder, tex visdoms!) men gamla fyllningar som går sönder o dyl händer lite då o då.
Läste om Benny här ovan som går på tandläkarhögskolan. Vet inte om jag skulle våga det, låta en elev ge mig spruta i munnen, borra o greja - billigt men läskigt!! Eller?
Lycka till Camilla, det ska säkert gå bra! :) Kram till dig!
Svar från Trullan 2011-09-03 16:37
Faktum är att jag hellre går till gynekologen än till tandläkaren!
Jag är inte så rädd för smärtan, utan att "inte kunna andas ordentligt".
Jag tycker tandläkarbesöken skulle ingå i högkostnadsskyddet!
Kram till Dig med vännen.
/Milla

Ps. Jag hade inga hål!!! :o) Ds.
Jag tror att vissa tandläkare är sadister. En tandläkare som var väldigt hårdhänt sa en gång "nu är du rädd, va" och såg nästan hånfull och glad ut.. ja, självklart blir man rädd då.
Svar från Trullan 2011-09-03 16:33
Så är det kanske, men jag måste säga att jag ALDRIG träffat en elak tandläkare. Alla har alltid varit så snälla och förstående, men det har inte gjort mig mindre rädd ;o)
/Milla