"Hjärtats tankar & funderingar"

Nu är festen över...


Nu skall jag göra ett "sista" försök att gå ned i vikt. Fixar jag det inte denna gång kommer jag att "lägga ned". Då får jag (motvilligt) acceptera att jag fått ändrade matvanor och kropp sedan jag började med medicin mot ångest.

Men, jag vill som sagt göra ett försök till. Sedan slipper Ni läsa mina blogginlägg om detta! Skönt va?

Jag skrev för ett tag sedan om mina katastrofala matvanor och när jag sedan både i torsdags och fredags hade ätit på Sibylla, i lördags kebabpizza, i söndags på Mc Donalds samt ätit ett helt paket kakor, bullar, godis, choklad, popcorn och läsk bestämde jag mig för att NU FÅR DET VARA NOG!!!

Jag vill gå ned 7 kg för att nå min "trivselvikt". Jag har lyckats tidigare och borde kunna göra det en gång till. Snälla, kan Ni inte hjälpa och stötta mig?

Jag började mitt "nya liv" igår och jag har redan minskat 0,6 kg. Jag äter ingen "extremkost" eller bantar, men jag försöker att äta nyttigare och framför allt inte bara snabbmat. Dessutom skall jag röra på mig ännu mer (går redan på gym tre gånger i veckan samt promenerar dagligen).

Detta var vad jag åt:

Frukost: Havregrynsgröt, hallonsylt, mellanmjölk, kanelknäcke

Mellanmål: Banan

Lunch: Omelett 

Mellanmål: 2 mini morötter, 1 dl yoghurt

Middag: Kycklingfilé, tomat, gurka, lök, fetaost (10% fett)

Plus ca 2 liter vatten under hela dagen.


Foto: Camilla Thieme (Mobilkamera HTC Incredible S)

Jag rörde även på mig nästan hela dagen, då jag städade i  sju timmar samt var ute med Pepsi tre gånger.

Snälla, ge mig fler tips och idéer, jag vill inte misslyckas en gång till!

Kram Milla

Inlagt 2012-05-22 12:50 | Läst 2346 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag tror du har kunskapen Milla, det är bara motivationen som måste till. Jag har samma problem själv, dvs jag vet HUR, men latmasken i mig VILL INTE.

Kör på som du gjorde igår ett tag så kommer du bli lika smal som Pepsi :-)
Svar från Trullan 2012-05-22 19:44
Tack för att Du tror på mig, men riktigt
så smal som Pepsi vill jag inte bli ;o)
Mvh Milla
Kör hårt, det här klarar du LÄTT! :D
Jag är helt säker på att om du vill kommer du snart vara smalare än mig (48kg)! ;)
Kram Lina
Svar från Trullan 2012-05-22 19:42
48 kg!!! Men lilla gumman, hur lång är Du? 1.20? ;o) Min idealvikt (nu när jag är över 40 år) är 58 kg. Du skrev i ett tidigare inlägg att Du kunde göra ett veckoschema med mat till mig, gäller det fortfarande? :o)
Kram Milla
Lina Lindahl 2012-05-23 09:27
Ha ha, jo, jag väger lite lite! ;) Men jag har faktiskt gått upp till 48 kg nu efter jag fött barnen. Förut fick jag mig aldrig över 42 kg, lyckades gå upp till 45 när jag tränade kampsport som mäst. Så vad min idealvikt är, har jag ingen aning om???

Jag tänkte på dig igår när jag fick en utskällning av sambon för att jag ännu en gång använt för mycket grädde i maten... Vilket jag gör VARJE dag. =) Om du kan ändra din kost kan jag sluta med grädden! Hädan efter ska det bli gräddfri mat (eller nästan iaf...) Och som ett plus i kanten ska jag sluta med ostbågar. (Det enda godiset jag äter, men jag äter det typ varje kväll... ;) Peter skäller på mig där med. ) Vad säger du om det? Upp till kamp!! :D

Och visst hjälper jag dig gärna med matrecept! Vet dock inte hur många jag har som inte innehåller grädde... ;) Ikäll kommer det bli marinerad kyckling med jasminris, så sambon blir glad. =)
Kram Lina
Lena S 2012-05-25 13:48
Och du är 130cm då, Camilla? Eftersom du tycker du ska väga 58...
Jag brukar säga att är man i vår ålder ska man ungefär väga vad man är i cm lång minus hundra, det är helt normalt! Sen kan man givetvis ligga några kg under eller över men håller du dig till dina cm så är du normalviktig!
Givetvis är det bra med en sund kosthållning, men det betyder inte att man HELT måste skippa "det goda här i livet"... ;-) Människan är de facto en allätare!!

En liten reflektion... Din "förändrade" kosthållning ("skräpmat"), kan de inte delvis vara ett uppdämt utslag av ditt "nya" liv, dvs din förmåga att sedan en tid tillbaka lyckas trycka undan "ångest å andra demoner" som tidigare har varit ett stort problem i ditt liv, att saker å ting i din vardag alltmer börjar att
"normaliseras"...? Kanske ditt lilla "frosseri" trots allt bara är en positiv yttring om att du börjar lira på rätt perrong igen.... ;-)

Lycka till i jakten på kalorierna, men överdriv inte.....
Oscar, smal men med en "välmående liten kalaskula"..... :-D
Svar från Trullan 2012-05-22 19:47
Lördagar är fortfarande "heliga" för mig och då får jag äta precis vad jag vill :o) Jag skrev i ett tidigare inlägg vad min förändrade kosthållning beror på och Du har alldeles rätt. Jag mår så bra nu och njuter av fulla drag av allt jag äter. Det gjorde jag inte när jag hade ångest. Tack för Ditt inlägg!
Mvh Milla
Jag säger som jag sagt innan www.viktklubb.se ! Med dem får du struktur, ser vad du äter osv. Kanonsida! Vanlig mat är det inget extremt på något håll!

Heja dig! Har man bestämt sig så har man. Jag har gått ner 3kg i sen i måndags morse... undras hur mkt vätska jag hade samlat!! Kram Lena