"Hjärtats tankar & funderingar"

World Of Shape...

I går var jag på ett möte, som kanske kommer att förändra hela mitt liv...

Jag har (i över ett års tid) försökt att gå ned i vikt, de extra kilon som jag lagt på mig sedan jag började med medicin mot ångest. Ni som följt min blogg vet att det inte gått något vidare. Därför tänkte jag eventuellt testa något nytt, nämligen World Of Shape.

Jag har funderat på att börja på Viktväktarna eller Viktklubb, men inte kommit längre än till själva tanken. Så när jag fick ett mail (från gymmet jag gått på tidigare) om ett informationsmöte med World Of Shape tänkte jag att det kanske vore något för mig. Att jag (sedan jag började med min medicin) inte klarar av att gå ned i vikt på egen hand har jag gång på gång bevisat. (Innan dess var det dock inga problem). Nu har jag slutat med all träning (förut spelade jag golf och innebandy, gick på gym samt promenerade). Dessutom äter jag onyttigt nästan varje dag.

Jag gillar även World Of Shapes konceptet, att inte banta, utan ändra livsstil med hjälp av kost och träning. De koncentrerar sig även mycket på att lära människor ha rätt hållning, vilket jag verkligen skulle behöva öva på.

Mötet var väldigt givande och på vägen hem hade jag redan bestämt mig för att börja programmet Kick-Start. Frågan är bara om jag kommer att klara av det? Jag har de senaste året utvecklat ett enormt sockerberoende samt dricker dagligen flera glas Pepsi Max. Bestämmer jag mig för att genomgå denna "träningsmånad" är det slut på både socker och sötningsmedel, det vill säga ingen Pepsi alls på 30 dagar!!!

Självklart är tankenatt jag skall fortsätta min nya livsstil resten av mitt liv efter dessa 30 dagar, men jag tar en sak i taget...

Har Du någon erfarenhet av World Of Shape? Berätta gärna!

Kram Milla

Inlagt 2012-08-28 10:47 | Läst 4796 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Låter spännande! Jag har inte erfarenhet av programmet men dock av att sluta med ALLT socker på en gång. Men vad räknar de som socker? Är det bara socker som i tillsatt socker eller det är alla kolhydrater?
Jag gick ju ner 20kg med förändringar i kosten o inte äta onyttigheter. Hade rejäl sockerabstinens i 14 dagar. Var beredd på det! Jag höll på att klättra på väggarna efter godis o liknande. Då drack jag min pepsi max ändå. Efter 14 dgr blev det mkt lättare.
Nu kör jag ju då LCHF vilket innebär att man får ha i sig max 20g kolhydrater (socker) varje dag. Första rundan jag körde i vintras tog jag bort pepsin med men höll på att bli knasig på att jag inte hade något mer än vatten att dricka (jag dricker inte kaffe eller te) o jag höll bara på i 14 dagar. Nu har jag kört i 4v drygt. Har hållt kvar vid pepsi maxen (eller soda streams light cola, som har mindre sötningsmedel men ändå) o det är betydligt mkt lättare...
Ingen av gångerna med LCHF har jag haft sötsug för man har så jämnt blodsocker o när jag gick på det för fyra veckor sen var jag rejält upppumpad med socker ska du veta! några hg godis varje dag osv...
Man får biverkningar i form av darrningar, huvudvärk, hjärtklappning, irritation mm - ungefär som om du slutar röka... men det går över! Men då har jag ju radialt skurit ner sockermängden. Äter man vanlig kost får du i dig åtminstonde 200g kolisar om dagen skulle jag tro o får inte samma besvär dock triggas sötsuget hela tiden!
Godissugen är jag dock ändå ibland. Inte efter sockret men efter smaken!! Vet ju hur gott den eller den sorten är - eller ljus choklad mmmm. Dregglar bara jag tänker på det ;). Men det är bara att stå ut!

Massor av lycka till!! Kram Lena