"Hjärtats tankar & funderingar"

En STOR dag...

I snart fyra år har jag tagit medicin mot min ångest och jag har tvingats ligga på en ganska hög dos för att hålla ångesten borta. Som mest var jag uppe i en dos på tre tabletter, det vill säga 60 mg Fluoxetin och den dosen låg jag på i över två år (om inte mer).

Sedan minskade jag (i rekommendation av min husläkare) till två tabletter (en halv tablett i taget) det vill säga 40 mg. Jag hade ärligt talat inte trott att jag någonsin skulle kunna minska min medicin utan att få ångesten tillbaka, men det gick bra. (Jag har ända sedan första dagen varit inställd på att äta full dos medicin i resten av mitt liv). Självklart hade jag biverkningar under en tid, (främst i form av mardrömmar) då kroppen skulle anpassa sig till den nya dosen, men de avtog och försvann sedan helt.

Idag är jag sedan fyra veckor tillbaka nere på en tablett (20 mg)!!! I början hade jag fruktansvärda mardrömmar och för första gången på fyra år kände jag en tendens av ångest och oro i kroppen igen, vilket skrämde mig rejält och fick mig att börja tvivla på om jag skulle höja dosen igen. Nu mår jag relativt bra, men är fortfarande skeptisk. Jag skall ge det en tid och sedan avgöra om jag skall höja dosen eller inte. Jag vill absolut inte få ångesten tillbaka, då äter jag mycket hellre en högre dos medicin.

Kram Milla


Foto: Camilla Thieme  Modeller: Alice Ljungström, kattungar och hunden Lizzie.

Inlagt 2015-07-11 13:20 | Läst 12608 ggr. | Permalink

"Hallå där.... Låter ju kalasbra!! Ordentliga framsteg kallar jag detta!! Å du, "vi andra" som inte behöver äta aktuell medicin, vi har oxå mardrömmar till å från, så det ska du inte fästa alltför stor uppmärksamhet kring. Mardrömmar har även den mest kärnfriske här på Jorden! En annan sak jag måste få säga, dina bilder..... Kollade dina senaste bröllopsbilder här i bloggen och slås av, utöver ditt duktiga hanterande av kameran, din otroliga förmåga att "skapa" motiv, scenario, se olika "bilder" innan du tar bilden. Du har helt enkelt en j*vla blick och förmåga för detta, vilket bara måste leda till någon anställning alternativt uppdrag för egen rörelse! Kör så'ré ryker! /Oscar"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tack för att du delade med dig av din vardag.
Håller tummarna att allt ska gå bra.
Vackra bilder!
mvh Johan
Svar från Trullan 2015-07-12 00:15
Tack så hjärtligt Johan!
Med vänlig hälsning Milla
Hallå där....
Låter ju kalasbra!! Ordentliga framsteg kallar jag detta!! Å du, "vi andra" som inte behöver äta aktuell medicin, vi har oxå mardrömmar till å från, så det ska du inte fästa alltför stor uppmärksamhet kring. Mardrömmar har även den mest kärnfriske här på Jorden!

En annan sak jag måste få säga, dina bilder..... Kollade dina senaste bröllopsbilder här i bloggen och slås av, utöver ditt duktiga hanterande av kameran, din otroliga förmåga att "skapa" motiv, scenario, se olika "bilder" innan du tar bilden. Du har helt enkelt en j*vla blick och förmåga för detta, vilket bara måste leda till någon anställning alternativt uppdrag för egen rörelse! Kör så'ré ryker!

/Oscar
Svar från Trullan 2015-08-23 23:03
Tack, Dina ord värmer långt in i själen.
Mvh Camilla Thieme