"Hjärtats tankar & funderingar"

Härligt, härligt men farligt, farligt...

 

Visst är det underbart när solen skiner och man tar med sig kameran på en liten fotopromenad :o) Men det kan sluta riktigt illa om man inte är försiktig...

Efter att ha suttit inne nästan hela dagen igår tog jag mig i kragen och gick på en liten kvällspromenad. Naturligtvis tog jag med min kamera och mitt macro-objektiv. Jag ålade och krälade bland buskar och snår och tog bland annat bilden Ni ser här nedan. Någon som vet vad det är för träd/buske?

När klockan var halv tolv på natten var jag ganska trött och tänkte gå och lägga mig. "Jag duschar i morgon bitti istället tänkte jag". Men så tog jag en dusch i alla fall och tur var väl det... För när jag stod där i duschen fick jag se något som kröp på utsidan av mitt knä. När jag pillade bort det såg jag att det var en fästing!!! Jag bara skrek rakt ut och gissa om jag blev pigg ;o)

Så nu vill jag påminna Er om dessa små lömska varelser. Visst lockar det med macrofotografering, men glöm inte att kolla igenom Era kroppar när Ni kommer hem från Er fotorunda! TBE vaccination kanske?

Kram Milla


Ps. Här kan Du se hur Du skall ta bort en färsting: 

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Filmer/Fasting/ Ds.



Foto: Camilla Thieme


Inlagt 2010-05-18 15:32 | Läst 9053 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Häftigt Milla! Gillar denna bild, ljuset och den härliga bakgrunden med en skön färgkombination, härlig komp också! Ja dessa små varelser är riktigt lömska djur, som tur var hittade jag själv inga kryp. Men man vet ju aldrig, kanske sitter någonstans där man tittat slarvig, men det var kul och fota lite iallafall!
Kram
Svar från Trullan 2010-05-18 16:48
Anders, tack min vän! :o)
Ja, visst var det roligt, men alldeles för kort :o(
Vi får ta nya tag, kanske imorgon? :o)
Kram Milla
Jag är helnojig och hoppar i duschen när jag har varit ute och plåtat macro. Häromdagen fick jag med en fästing in i köket när jag hade plockat gräs till katterna. Jeansen jag hade haft på mig åkte in i frysen. :-D
Ja, jag har en anings fästingfobi. :-D
Svar från Trullan 2010-05-18 19:11
Det gör Du rätt i Monica :o)
Mvh Milla
Som hundägare (varav en sover i sängen) som bor i skogen är jag luttrad vad gäller fästingar... Händer ganska ofta att man hittar dom krypandes både på hundarna och sig själv men oftast känner man att dom kittlas så man upptäcker dom innan dom biter sig fast på oss tvåbenta, att då dessutom bli sjuk av dom är nog en chans på miljonen... så jag vill avdramtisera det hela!
Mvh Sirpa
Svar från Trullan 2010-05-18 21:13
Hallå Sirpa!
Tack för Ditt inlägg!
Jag är uppvuxen med hund, så jag vet vad Du menar.
Har själv aldrig haft någon fästing (vad jag vet) peppar, peppar.
Min man har dock haft borrelia för ett antal år sedan.
Har aldrig brytt mig om detta eller vaccinerat mig tidigare.
Det var när en granne dog i TBE som jag fick mig en tankeställare...
Vi bor dessutom där det finns mycket fästingar (speciellt då man fotograferar
eller spelar golf) så jag tänkte att det var lika bra att vaccinera sig.
Mvh Milla
Jadu, det var tur du duschade iaf:-)
Jag var på väg även jag att vaccinsera mig igår för första gången, men en otäck förkylning satte stopp för det - mewd feber var det inte bra att ta vaccin sade dom på sjukhuset.
NU får jag vänta i några dagar men att ta den är nog verkligen nödvändigt, speciellt för min del då jag bor i ett område där det är rätt mycket fall av TBE:-( hualiga..
Mvh Anna