"Hjärtats tankar & funderingar"

Hur pass viktigt är det?

 

Hur pass viktigt är det att (alltid) få ett skriftligt svar på en bildkommentar eller ett blogginlägg som man själv skrivit?

Själv uppskattar jag det jättemycket, men det är absolut inget som jag tar för givet. Det är skönt att veta att den man skrivit till har läst och tagit del av det man har att säga, men jag respekterar om han eller hon kanske inte har tid (eller lust för den delen) att svara ;o)

Jag brukar alltid svara på alla bild- och bloggkommentarer jag får (kanske för att jag har så mycket tid över ;o) Det skulle för mig kännas väldigt otacksamt att inte göra det.

Hur känner Du? Är det viktigt för just Dig att Du får ett skriftligt svar när Du skrivit en bild eller bloggkommentar? Berätta gärna!

Kram Milla

 

Foto: Camilla Thieme

 

Ps. Kan även passa på att be om ursäkt ifall jag glömt att svara på någons inlägg eller kommentar, det är verkligen inte min mening. Ds. 

 


Inlagt 2011-02-20 09:17 | Läst 5834 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det beror ju på vad det är man kommenterat, eller gett för kommentar. Är det något som känns viktigt, som berör så är det givetvis viktigare att få en tanke tillbaka. Skriver man bara "det var en fin bild" så är det ju inte så viktigt. Tror du förstår hur jag menar.
Vad jag tycker är trist med denna bloggen är att inte får ditt svar till sin mail. Det är så lätt att missa. Eller kan man ställa in det någonstans?

Kommenterar dina vackra kristallbilder här också. Så snygga! Vilka kristaller!!
Svar från Trullan 2011-02-20 09:41
Det har Du alldeles rätt i Lena :o)
Tror man kan ställa in så man får svaren till sin "profilsida" i alla fall, men mail vet jag inte. Roligt att Du gillar mina "snökristallbilder", stort tack Lena! :o)
Kram Milla
Jag är av den naturen att jag vill skriva något tillbaka och tacka för ev. kommentar, sedan om man själv har gett en kommentar och man inte får något svar tillbaka så tycker jag att det kanske är lite tråkigt men alla är vi olika.

Kram
Svar från Trullan 2011-02-20 10:58
Precis :o)
Kram Milla
Jag försöker alltid att svara på de kommentarer jag fått på bilder och i bloggen.
Kanske inte gör det direkt men svara för det mesta.
Tror jag gör det för att visa min uppskattning =)

Det är däremot inte så viktigt för mig om jag får svar på mina kommentarer på bilder. Men jag uppskattar det, då vet man att de sett vad man har skrivit.

Hälsn./ Mimmi
Svar från Trullan 2011-02-20 19:00
Jag vill också visa min uppskattning, för jag uppskattar
verkligen alla kommentarer SÅ MYCKET!!! :o)
Tack Mimmi för Dina rader!
Mvh Milla
Hej Camilla!
Jag följer rekommendationen som finns här på Fs - att inte tacka frekvent och istället motkommentera.
Jag har begränsat med tid att lägga ned och då måste jag välja det som jag tror kommer att uppskattas mest. Eller är jag fel ute? Vill folk hellre ha respons genom ett tack på en lämnad kommentar eller föredrar man att få motsvarande engagemang som lagts ned på mina bilder på sina egna bilder?

Ett återkommande tackande för mottagen kommentar som i det stora hela mynnar ut i att förmedla hur glad man blir för att ha fått kommentaren, hackar sönder och förstör flödet i läsandet av alla samlade kommentarer som en bild har fått. Min utgångspunkt är att alla nog uppskattar och tar del av de kommentarer som skrivs om deras egna bilder, utan att det behöver lämnas ett kvitto i form av ett tack.
Samtidigt måste jag ju medge att jag blir himla glad om någon berättar vad den tycker om kommentaren den fått av mig. Mina bildkommentarer tar en himla tid att skriva och ofta blir det kanske lite mycket text.

Bloggar på Fs tycker jag däremot har ett annat syfte än bildkritik. Här handlar det mer om ett socialt fenomen och utbyte av tankar oavsett om bloggen är tekniskt eller mer socialt inriktad till sitt innehåll. Att svara på lämnade inlägg hamnar på samma bog som inlägg skrivna i en gästbok.
Fast det här handlar ju bara om mig, andra tycker säkert annorlunda och får gärna göra det. :-)))

Vänligen
Nonno
Svar från Trullan 2011-02-20 18:56
Hej Nonno!
Hm, det var en mycket bra och tänkvärd kommentar Du gav här :o)
Har faktiskt aldrig tänkt i de banorna... Är bara så rädd att folk skall
tycka illa om mig om jag inte svarar på det som de skriver till mig (och
det vill jag ju verkligen inte). Men det blir så mycket "svarande" att jag
knappt hinner skriva bildkommentarer och blogginlägg i andras bloggar :o(
Får nog tänka om här ;o)
Vänligen Milla

Ps. Var hittar man dessa rekommendationer här på Fotosidan? Ds.
Jag blir alltid så glad när någon kommenterat en av mina bilder, så jag både tackar och motkommenterar. :)
Det är alltid kul att få respons på en kommentar man har lämnat, vare sig det är blogg eller bild. Ja, enligt mig iaf! :)
Kramar
Anna
Svar från Trullan 2011-02-20 18:52
Håller med Dig Anna :o)
Kramar Milla
Nonno Holmström 2011-02-20 22:03
Jag läser vad Anna Engberg skriver i sitt inlägg och jag blir förmodligen lika lycklig över de kommentarer som jag får på mina bilder - det är inte det de handlar om. Dessutom tänker jag att alla andra blir lika lyckliga som jag av att någon annan frivilligt vill engagera sig i min bild/-er och utgår man från det tankesättet, behövs inget tackande. Istället använder man sin tid till att motkommentera och sprida glädjen vidare. Eller så tänker jag helt fel igen...
Vänligen
Nonno
Hej igen Camilla!

Tack för ditt svar. :-)))))

Du frågar om rekommendeationen, den hittar du längst ned på sajten i den svarta delen på höger sida. Det står "Regler/Bildregler" där.
Jag klipper in ett stycke därifrån här:

"Undvik att tacka frekvent
Att tacka är väldigt trevligt och väluppfostrat, men kan också användas för mycket, då det förstör flytet i läsningen av kommentarer. Tacka därför främst genom att motkommentera, men självklart så är det ok att flika in ett tack då och då."

Men det står också att man givetvis får välja att göra som man vill.
Jag tycker att du ska försöka hitta en väg som passar dig och inte så ängsligt fundera på vad andra kommer att tycka. Det är kanske ytterligare ett steg i det förändringsarbete som du håller på med? Dessutom har du ju ett stöd för att inte tacka i tid och otid via de rekommendationer som finns för bilder och kommentarer.

Ha det fortsatt gott!
Vänligen
Nonno
Svar från Trullan 2011-02-21 23:03
Hej igen Nonno!
Jag tror inte jag kan sluta svara...
Skulle känna mig så otacksam då ;o)
Ha det gott själv!
Vänligen Milla
Jag har insett att både kommentarer och tack för kommentarer är hårdvaluta här på FS. Ett tack säjer mej att det jag skrev uppskattades. Med tanke på alla blogginlägg om hur svårt många tycker att det är att skriva kommentarer kan ett tack funka som uppmuntran.
Tror vi behöver hjälpa varandra med kommunikationen kring bilder så att vi inte långsamt tystnar.....
Svar från Trullan 2011-02-21 23:01
Visst är det så Anne-Sophie :o)
Tack för Din kommentar! ;o)
Mvh Milla
Om det är viktigt...........!!!
Du har nämligen glömt att svara på ett av mina blogginlägg på din blogg.....
Och om det har gjort mig arg.... oooooo

Men för övrigt brukar jag aldrig tacka för kommentarer på mina bilder,
dels för att jag får aldeles för få och så är dom inte nog bra..... oooooo

Jag har visst en aldeles ovanlig rutten kvällshumor (!)

Kram
Svar från Trullan 2011-02-21 23:00
Hm, var är den kommentaren?
Måste jag ju svara på... :o)
Ha det gott!
Kram Milla