MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Canon EOS 550D


Jag funderar på att byta kamera och det lutar åt en Canon EOS 550D. Jag vill ha en relativt liten och lätt kamera och då känns detta som det naturliga valet, eftersom jag idag har en Canon EOS 400D. Har någon av Er erfarenheter av denna kamera, vad anser Ni om den? Berätta gärna!

Själv kan jag tycka att den känns lite "plastig", men jag tror att den har alla funktioner och finesser som jag behöver :o)

För närvarande finns det endast två recensioner här på Fotosidan, så jag skulle gärna vilja höra Era åsikter :o)

Kram Milla



Foto: Camilla Thieme

Fotot på staffliet: Ricke Johansson


Postat 2010-04-05 09:48 | Läst 5746 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Jag vill inte ha barn...


När jag var liten sade jag alltid att jag inte ville ha barn, jag skulle ha en apa istället! Snart fyller jag 40 år och jag har fortfarande inget sug efter att skaffa barn. Jag vet inte vad det beror på, men jag tror helt enkelt att alla människor inte bär på en längtan att skaffa barn.

För mig innebär barn "bara" bekymmer. Jag tycker att de låter för mycket, stökar ned (jag är sjukligt pedantisk) samt bär på eller drar hem en massa baciller (de som känner mig eller har läst "Min Panikångest" vet att jag lider av bacillskräck och emetofobi/kräkfobi). Jag kan säkert komma på hundra anledningar till varför jag inte vill skaffa barn, men jag nöjer mig med dessa.

Jag har heller aldrig känt några påtryckningar från omgivningen att jag "måste" skaffa barn. Alla vet hur envis och bestämd jag är, så det är ingen idé att tjata. "Camilla vill helt enkelt inte ha barn", bara att acceptera. Som tur är så vill min man inte heller ha barn, annars hade det blivit problem...

Samtidigt som jag inte vill ha barn tror jag att jag skulle vara en superbra mamma! Jag har så mycket kärlek att ge, är kreativ, sportig, rolig och aktiv. Jag skulle kunna fota, sjunga, rita, spela fotboll, innebandy och golf mm. med mitt barn :o) Men vill man inte ha barn, skall man inte skaffa det. Jag blir tokig på de som skaffar barn "bara för att kompisarna gör det", ett barn skall vara efterlängtat och framför allt planerat (tycker jag). Visst det är ingen garanti att allt blir bra bara för att man planerat ett barn, men det finns större förutsättningar, anser jag. Å andra sidan kan ett barn splittra det mest stabila förhållandet som planerat ett barn i minsta detalj, samtidigt som det kan ena och stärka ett annat, kanske en helt oplanerad graviditet.

Foto: Camilla Thieme

Modell: Annika Lindström


Ibland har jag fått höra att jag borde skaffa barn för att inte bli så ensam när jag blir gammal. Men detta tycker jag verkligen är fel och en enormt egoistisk anledning till att skaffa barn. Jag har även fått höra att jag går miste om så mycket bara för att jag inte skaffar barn och visst är det så, men de som skaffar barn går ju också miste om saker, fast av helt annan karaktär!

Nu tror Ni kanske att jag är en väldigt omogen människa som tycker om att festa och "leva livet", men det är så långt ifrån sanningen som man kan komma. Jag är en riktig "hemmaflicka" och jag har aldrig varit ute och festat i hela mitt liv! Däremot kan jag nog hålla med om att man mognar på ett helt annat sätt när man skaffar barn (tyvärr gäller detta inte alla) och man blir nog mindre "egocentrisk" och självupptagen som människa när man blir förälder.

Självklart förstår jag att ett barn är en enorm gåva, att det kan ge oändlig glädje och kärlek, men det spelar ingen roll. Att vara förälder lockar inte mig. När jag ser en bebis blir jag mer illa till mods än känner längtan. Ser jag däremot ett djur blir jag som många andra när de ser en bebis. Jag smälter som smör och börjar "gulla" och klappa på det. 

Vill avsluta mitt inlägg med att tala om att jag lider med de som verkligen vill skaffa barn, men inte kan och som vanligt dömer jag inte andra. Alla får göra som de vill, så även jag ;o)

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme

Modell: Melvin Lindström



Postat 2010-04-04 14:15 | Läst 9238 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Saker jag är stolt över


Jag har i många år fått höra att jag är kass och värdelös. Detta har resulterat i att mitt självförtroende inte är det bästa och att min självkänsla är i botten.

I mitt förra inlägg berättade jag att jag aldrig sålt ett enda foto och frågade mig själv om detta berodde på att jag är så kass och värdelös? Jag började fundera om det inte fanns någonting som jag var stolt över att ha åstadkommit i mitt liv och kom faktiskt på en hel del :o) 

 

Saker jag är stolt över:

Foto

- Vann Mitt i Haninges fototävling "Månades bild" mars 2006

- Vann Citys fototävling "Jag och mitt husdjur" mars 2006

- Vann Mitt i Haninges fototävling "Månadens bild" juni 2006

- Vann Citys fototävling "De bästa bebisbilderna" 2007

- Vann Metros fototävling "Vykort" 2008

- Vann Handelsbankens fototävling "Designa det snyggaste kortet" 2008

- Fick min bild "Falk" publicerad i Fotosidan Magasin nr.1 2009

- Fick min bild "Mitt lilla hjärta" publicerad i Fotosidan Magasin nr.3 2009

- Fick min bild "Ångest" publicerad i tidningen Kamera & Bild 2011

- Kom på delad 47:e plats i Fototävlingen Grand Prix 2011

- Min första Bröllopsfotografering (Vivi & Nils Båvner) 2011

- Fått flera nallebilder publicerade på Nalles Resas hemsida 2011

- Volontärarbetade som  Fotograf åt Nalles Resa och deltog med mina Picassotavlor, Picassovykort barnfotografier samt Fotobok för barn på underBARABARN mässan 2011

Kom tvåa i Haninges Fototävling "Vinterbilder 2011"

- Fick min bild "Firedrops" publicerad i tidningen Digitalfoto nr.4 2012

- Min bild "Rudan" visades på Europas största digitala reklamskylt (Eurostore) vintern 2012

- Hade utställning med mina Picassotavlor på Biograf Cosmopolite 2011-2012

- Fick min bild "Superman Returns Again" publicerad i Hänt Extra nr.19 2012

- Fick en bild på Picasso publicerad i DN Namn och Nytt 2012

- Flera fotouppdrag åt nallebudet.se 2012

- Produktfotografering åt Nordic Fields 2012

- Kom 6:a i JYSK fototävling 2012 (vann ett pris värt 5500 kr)

- Vann Handelsbankens fototävling "Designa det snyggaste kortet" 2015 (1000 kr)


Sport

- Vann S:t Erikscupen i fotboll 1984

- Vann golftävlingen "Krögargolfen" (med min man) 2001

- Vann Korpen innebandy två år i rad med mitt egna damlag "Dream Team"

- Blev skyttedrottning i Korpen innebandy två år i rad (gjorde mer än dubbelt så många mål en den som kom tvåa, drygt 6 stycken mål per match)

- Vann golftävlingen "Viking Line Slaget" (med min man) 2003

- Kom trea i golftävlingen "Krögargolfen" (med min man) 2003

- Kom tvåa i golftävlingen "Viking Line Slaget" (med min man) 2004 

- Kom tvåa i golftävlingen "Viking Line Slaget" (med min man) 2005

- Vann golftävlingen "Glas Hilding Pokalen" (med min man) 2009

- Vann "Längsta Drive" (män och kvinnor) i golftävlingen "Glas Hilding Pokalen" 2009

- Kom tvåa i golftävlingen "Krögargolfen" (med min man) 2009

- Gick en golfrunda på 85 slag på Haninge Strand GK 2009


Första pris i golftävlingen "Glas Hilding Pokalen" 2009

Foto: Anders Eriksson (Mobilkamera)


Författande

- Vann tävlingen "Mitt bästa Carolaminne" 2001

- Fick en insändare "Älga På" publicerad i Haninge Strand GK:s Golftidning 2003

- "Min Panikångest" 1996-2008

- Vann en middag för fyra personer med Årets Kock i tävlingen "Årets HSB-granne 2010"

- Att min blogg är så välbesökt och legat etta på "bloggtoppen" många gånger (senast 17/7 2014, 529293 stycken besökare)

 

Övrigt

- Mitt körkort (tog det när jag hade väldig ångest, när det var flera alternativ som kunde vara korrekt på teoriprovet samt klarade första uppkörningen)

- Att jag aldrig varit onykter/full, aldrig rökt ett enda bloss på en cigarett, aldrig provat snus eller droger


Så till alla Er som tvivlar på Er själva, gör inte det! Det finns alltid saker i Ditt liv som Du kan vara stolt över. Du är aldrig kass och värdelös!!! Inte jag heller :o)

Kram Milla


Postat 2010-04-02 19:52 | Läst 5459 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vilken kändis är Du mest lik?

 

Det finns många roliga sidor på Internet! Jag har hittat några som jag fastnat speciellt mycket för. Bland annat en sida där man kan se vilken känd person som man är mest lik. Den heter My Heritage. Allt man behöver göra är att ladda in en bild på sig själv, sedan gör programmet resten :o) Dessa resultat fick jag med just denna bild (se bild nedan). Obs! väljer jag ett annat foto kommer det upp helt andra förslag på matchande kändisar. Fast den fungerar väl lite si och så... När jag provade vilken kändis min man är mest lik, fick jag bland annat upp Heidi Klum och Katherine Heigl ;o) Hahaha...

 

Fotot på mig är taget av: Kjell Eriksson

 

En annan rolig sida är Face The Future. Där kan man se hur man kommer att se ut när man blir äldre. Man kan även se hur man skulle se ut om man var hälften människa/hälften chimpans, om man var en färgad person eller en bebis med mera. Här kan Ni se min man hur han skulle se ut som de förslag jag nämnde ovan. Obs! Den första bilden är original ;o)


 

 

 

Foto: Camilla Thieme

 

Ytterligare några roliga sidor är TAAZ, som jag bloggat om tidigare, där man kan göra Makeovers på sig själv, (se bild nedan) Yearbook Yourself (sidan ligger för närvarande nere) och PhotoFunia (som jag också bloggat om tidigare).

 

Foto: Camilla Thieme


Här är en bild från min Tackfilm :o) Har Ni inte gjort en sådan, gör det! Era vänner kommer garanterat bli förvånade när de ser den (fast den kanske är uttjatad vid det här laget)?

Det går att se filmen om Ni klickar på länken ovan eller bilden.

Foto på mig: Kjell Eriksson


Har någon av Er fler tips på fler sådana här roliga sidor? Berätta gärna!!! :o)

Kram Milla

Postat 2010-03-27 11:56 | Läst 39878 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Ringblixt!


Jag har börjat fundera på om jag skall köpa en ringblixt :o) Tror att det kan vara bra när jag fotograferar makrobilder. Är det någon av Er som äger en ringblixt eller har erfarenhet av att fotografera med en sådan. Berätta gärna vad Ni tycker och om det är värt att lägga pengar på en sådan.

Kram Milla


Foto: Camilla Thieme

Postat 2010-03-14 17:46 | Läst 4751 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7