MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Bättre att vara positiv och se framåt, än negativ och se bakåt...

Efter sex månader kom jag så äntligen upp i 15 ml Fontex, det vill säga full dos av min medicin mot ångest. I morse tog jag min allra första "fulla dos" och sedan kan det ta ytterligare fyra till sex veckor innan den ger maximal effekt.

Jag har ju berättat i tidigare blogginlägg att jag redan nu känt en markant förbättring och jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommer att hålla i sig - hela livet ut ;o)

Igår till exempel åkte jag både bil och bilfärja helt utan ångest. Visserligen tillsammans med min man Marko och vår vän Anders, men ändå. Jag är superglad och nöjd över att det gick så bra. Och vad mycket mer jag såg av resan!!! :o) Det var som om en helt ny värld öppnade sig! Ungefär samma känsla som när jag skaffade glasögon/linser för sjutton år sedan ;o)

Vi åkte ut till Rindö, för Marko skulle fotografera kryssningsfartyg där. Under nästan hela bilresan satt jag bara och njöt när jag tittade ut genom fönsterrutan. Allt var så vackert och såg så fridfull ut. Jag kan försäkra Er om att det är en betydligt bättre känsla att sitta i en bil och njuta av utsikten, än att sitta och tro att man skall spy så gott som hela tiden...

Jag blev även lite vemodig och tung i mitt hjärta när jag tänkte på alla år som jag kanske lidit helt i onödan... Om jag bara hade varit redo att våga ta medicin tidigare. Jag har nästan "slarvat bort" halva mitt liv, genom att leva instängd tjugo år på grund av min ångest.

Men jag måste fortsätta att vara positiv och försöka se fram emot det jag kommer att få uppleva, istället för att se bakåt och vara bitter över allt som jag gått miste om...

Kram Milla

Vi åt Anders goda pastasallad vid havet :o) Det var supergott, men gissa om vi frös... Solen hade nästan gått i moln och det blåste jättemycket! (Syns kanske inte så bra på den här bilden ;o) Direkt efter detta foto togs lindade jag in mig i en filt och en handduk ;o) Sedan satt Anders och jag i bilen och "tinade upp" medans Marko fotograferade sina båtar :o) 

Foto: Marko Thieme

Självklart kom solen fram och det slutade nästan att blåsa när vi ätit färdigt, så typiskt. Men huvudsaken var att Marko fick bra väder när han skulle fotografer sina älskade båtar :o) Här en bild på Kryssningsfartyget "Vision Of The Seas".

Foto: Marko Thieme

Själv hittade jag denna lilla goding när jag satt i bilen och värmde mig ;o) Någon som vet vad det är för ett suspekt kryp? (OBS! Den var endast ca 4mm).


Foto: Camilla Thieme



Postat 2011-05-21 21:39 | Läst 2954 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Inga mer tips om erbjudanden och rabatter...

Tyvärr kommer jag inte att kunna tipsa Er om olika rabatter och erbjudanden på Fotoböcker längre. Det är tydligen inte tillåtet att göra sådan "reklam" i sin blogg här på Fotosidan.

Jag både förstår och respekterar naturligtvis detta, men beklagar samtidigt det, då jag mer än gärna hade delat med mig av dessa erbjudanden och rabatter till just Er :o)

Nu vet Ni i alla fall varför det inte blir fler rabattkoder och erbjudanden från mig.

TREVLIG HELG!

Kram Milla

Postat 2011-05-21 08:01 | Läst 1477 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Mitt sätt att göra en HDR bild ;o)

Jag har alltid velat göra en HDR bild, men aldrig kommit mig för att testa. Däremot kom jag på ett eget (?) sätt att göra en "fusk HDR" i Photoshop ;o)

Kanske är detta sätt redan "upptäckt", men jag har i alla fall aldrig provat det tidigare.

Jag tog helt enkelt en bild, döpte den till nr.2 och sedan ändrade jag exponeringen på bilden i Photoshop och gjorde den överexponerad (ljus) och sparade den som nr.1. Till sist ändrade jag exponeringen till underexponerad (mörk) och sparade den som nr.3.

Sedan lade jag ihop de tre olika exponerade bilderna i Photoshop (Menyfältet Arkiv -  Automatisera - Lägg ihop till HDR Pro). Jag ändrade värdena på exponeringen på alla tre bilderna och sedan trycte jag OK. Jag tog ett högt, ett lågt och ett mittemellanvärde ;o)

När detta var färdigt lade Photoshop automatiskt ihop de tre bilderna till en bild med HDR effekt :o) Enkelt va? ;o)

Men jag kunde naturligtvis inte nöja mig med Photoshops resultat, utan arbetade lite mer med bilden ;o) Jag lade bland annat på fotofilter, lyster, textur, linsöverstrålning och penslar samt ändrade nivåer, nyans/mättnad, med mera.

Vad tycker Ni, blev bilden bra eller dålig? Berätta gärna!

Kram Milla 

Ps. Jag tog bara en bild ur arkivet för att testa detta, så motivet är bara slumpmässigt valt. Men jag tycker den gjorde sig väldigt bra i HDR :o) Ds.

Här är det färdiga resultatet:Foto: Camilla Thieme

Här är originalet:

Foto: Camilla Thieme

Och så här blev de över- respektive under exponerade bilderna:

Foto: Camilla Thieme


Postat 2011-05-20 15:31 | Läst 2262 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Ett STORT steg...

Tänk att jag vågade till slut! Efter 27 år!

Den 9/5-11 gjorde jag något som jag aldrig tidigare vågat göra... Jag lät min fågel vara lös inomhus fast fönsterna stod öppna!!!

Jag låg själv och solade på köksgolvet och tänkte att Kickan säkert också ville njuta av värmen och solen. Så jag tog mod till mig och ställde honom bredvid mig på golvet utan bur och utan flightsuit.

Jag vet inte varför jag helt plötsligt tog detta steg, efter så många år, men jag kände så starkt inom mig att han inte skulle flyga ifrån mig. Kärleken mellan oss är för stark :o) Min underbara lilla pippi.

Klicka på bilden för att se filmen:

Film: Camilla Thieme

OBS! Konica Minolta Dimage 600

Har Du en fågel som får "flyga fritt ute"? Berätta gärna!

Kram Milla

Postat 2011-05-19 23:00 | Läst 2675 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

80 000 kr back och mer blir det för var dag som går...

Idag är det är precis ett år sedan jag fick min sista sjukersättning från Försäkringskassan! Jag räknade ut att jag gått miste om ca 80 000 kr. Det känns verkligen inte bra! Speciellt inte när detta år som gått är det året som jag mått som allra sämst samt det år som jag gjort mest för att försöka bli frisk. Jag tänker framförallt på det faktum att jag börjat medicinera mot min ångest för första gången efter nästan 20 års tid. 

Jag skriver inte detta för att Ni skall tycka synd om mig. Jag tycker bara att det är så fruktansvärt att det får gå till så här (och inte bara för mig, utan tusentals andra människor som också blivit utförsäkrade). 

Jag hoppas verkligen att reglerna kommer att ändras snart, för så här kan jag/vi inte ha det längre...

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme

Postat 2011-05-19 08:05 | Läst 2810 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa